Szeretnél egy fogékszert?

Szerző: | Esztétikai beavatkozások

Fogászati ékszerek és veszélyei A fogékszer vagy fogászati ékszer, mint a strassz, a twinkle, a fogtetoválás, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük, a divatékszerek új generációja. A rapperek aranyfogai, a serdülőkorúak fogpiercingje, fogtetoválásuk és egyéb fogászati ékszereik ma már egyre gyakoribb látvány és igen népszerűek a fiatalok körében. A fogékszerek felhelyezése biztonságos? A fogászati strassz minden […]

Fogászati ékszerek és veszélyei

A fogékszer vagy fogászati ékszer, mint a strassz, a twinkle, a fogtetoválás, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük, a divatékszerek új generációja.

A rapperek aranyfogai, a serdülőkorúak fogpiercingje, fogtetoválásuk és egyéb fogászati ékszereik ma már egyre gyakoribb látvány és igen népszerűek a fiatalok körében.

A fogékszerek felhelyezése biztonságos?

A fogászati strassz minden bizonnyal a legnépszerűbb az összes fogászati ékszer közül. Egyben a legdiszkrétebb is, mivel egy kis gyémántról van szó (vagy hamis gyémántról), amelyet ma már a fogak külső felületére ragasztanak speciális ragasztóval, ugyanúgy, mint a fogszabályozásnál használt gyűrűk esetén.

A strassz általában több hónapig tart a fogon, de végül leválik a ragasztás. Ez a technika nem károsítja a fog zománcát, de a fogkő, a fogplakk az ékszer körül felhalmozódhat, vagy a ragasztómaradvány a strassz leesése után könnyebben megtartja a baktérium telepeket, ezért gondos fogápolás mellett javallott csak használatuk.

Twinkle, a ragyogó viselet

A twinkle egy hasonlóan a fogra ragasztott fogékszer, mint a strassz, de mérete nagyobb és láthatóbb. Ez az ékszer általában csillag formájú (ezért a „csillogás” elnevezés), amelyet drágakő vagy gyémánt díszít, de ma már kapható többféle alakban is (szív, delfin, patkó, hold vagy akár futball-labda).

Az ilyen típusú fogászati ékszerek ugyanolyan kockázatokkal járnak, mint a strasszok, de károsíthatják az ajkak belső részét és a nyelv felületét is, mivel ezek általában elég nagy méretűek.

Fogtetoválás – eljárás és kockázatok

Nem köztudott, de a fogtetoválás nagyon különbözik a hagyományos bőrtetoválástól, mivel a fogak felülete nem tűri el a tűtetoválást. A fogak tetoválásaihoz kétféle módszer alkalmazható:

  • Rövid távú tetoválás: egy képet vagy feliratot nyomtatnak egy speciálisan fogászati termékekhez tervezett rugalmas anyagra, amelyet ezután a foghoz rögzítenek. Az ilyen típusú tetoválás élettartama általában néhány hét és néhány hónap között van, és olyan problémákat okozhat, amelyek összefüggenek a fogplakk felhalmozódásával az érintett fogon, valamint az ajkak esetleges belső elváltozásai, irritációi a súrlódás miatt.
  • Tetoválás koronára: ebben az esetben a tetoválást a fogtechnikus készíti el a fogkoronára. Ez a tetoválás végleges, és fogászati koronát felhelyezését igényli. A koronára készített tetoválással kapcsolatban a kockázatok megegyeznek a klasszikus koronáéival.
  • Tudni kell azt is, hogy a fogorvosoknak joguk van megtagadni bármilyen jellegű fogtetoválást, ha a koronára nincs szüksége a páciensnek, mert az ilyen típusú kezelésnek nincs terápiás célja.

Fogászati ékszerekhez jó tanács:

Ha szeretne ékszert helyezni fogára, azt javasoljuk, hogy azt fogorvosnál készíttesse el, és ne próbálja meg saját maga felragasztani. Amikopr a fogára követ vásárol az interneten, általában ragasztót is kap hozzá, és nagy a kísértés, hogy ezt ön is meg tudja csinálja önmagának. Vegye figyelembe, hogy ezek a ragasztók nem professzionális ragasztók, és potenciálisan mérgezőek is lehetnek.

Ezen kívül számos piercing és tetováló szalon kínál fogékszereket és tetoválások telepítését. Sajnos nem szakemberek végzik a felhelyezést ilyen esetben, ezért azt javasoljuk, hogy inkább forduljon fogorvoshoz.

Összefoglalva

Ha fogászati strasszt vagy bármilyen más fogászati díszítést szeretne kapni, az alábbi ajánlásokat érdemes figyelembe venni:

  • az ékszereket fogorvosnak kell felhelyeznie
  • a felhelyezéshez használt anyagnak eldobhatónak kell lennie, vagy autoklávval kell sterilizálni használat után
  • az ékszereknek minőséginek kell lenniük
  • a kezelőnek kesztyűt és maszkot kell viselnie a higiéniai szabályoknak megfelelően
  • ezen túlmenően, közvetlenül a felhelyezést követően, tanácsos nem azonnal enni, és kerülni kell az érintett fog sikálását fogmosáskor
  • a rágógumit és más ragacsos ételeket szintén kerülni kell.

A fogászati ékszereket a fogorvosok általában nem javasolják. Ha azonban Ön vagy gyermeke feltétlenül szeretne, fontos a megfelelő szakembert kiválasztása.

Ezenkívül egy fogtetoválás, strassz, vagy egyéb fogékszer mellett is feltétlenül szükséges a kifogástalan foghigiénia fenntartása a plakk- és fogproblémák felhalmozódása elleni küzdelem érdekében.


Szeretnél egy esztétikus fogékszert? Ha szeretnél egy fogékszert, akkor érdemes szakemberhez fordulni a budapesti esztétikai fogászaton, ahol biztonságosan és szakszerűen végzik a szájsebészeti beavatkozásokat és az esztétikai kezeléseket. Itt ajánljuk az alábbi témák részletes megismerését: esztétikai beavatkozások ára, fogorvos Budapest, fogászat a 13. kerületben, gyors fogászati kezelés Budapest, tanácsok a tökéletes mosolyért, esztétikai fogászat szolgáltatásai, fogékszer behelyezése.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!