Sürgősségi fogászat

Sürgősségi fogászat és szájsebészeti ellátás Budapest 13. kerület

Kitört fog, fájdalmas tályog, fogfájás, vérző íny gyötri? A sürgősségi fogászat várja Önt a 13. kerületben.

Sürgősségi fogászat
Sürgősségi fogászat Budapest

Nem tudja, mit csináljon, hova forduljon?

Egyáltalán nem magától értetődő, hogyan kell reagálni, ha egyik percről a másikra erős fogfájás jelentkezik, vagy baleset következtében kitörik egy fog, hol található sürgősségi fogászati ellátás.

Előfordulhat, hogy elmismásoljuk a régóta érzett fogérzékenységet, nem veszünk tudomást a rágáskor jelentkező nyillallásokról, vagy az időjárásra fogjuk a fogfájást. Sajnos, ez az elodázása a panaszoknak oda vezethet, hogy a csekély fájdalomérzet bármikor átcsaphat konstans fogfájásba, aminél rosszabbat nehéz elképzelni.

Mi a teendő fogfájás esetén?

Természetesen, mielőbb fogorvosához kell forduljon a panaszával. Ha a probléma hétvégén, vagy az esti órákban jelentkezik, kicsit nehézkesebb az azonnali ellátás igénybevétele, de nem lehetetlen. Minden nagyvárosban, így Budapesten is biztosított a 24 órás fogászati sürgősségi fogászat szolgáltatás, ahol legalábbis elsősegélyt nyújtanak a panaszok enyhítésével és alternatívát javasolnak a kezelés folytatása tekintetében a 13. kerületben. Továbbá számos magánrendelő nyújt non stop ellátást, ideértve az ünnepnapokat is.

Mi tekinthető sürgősségi helyzetnek a fogászati ellátásban?

 • Leggyakrabban a bármilyen eredetű, nem szűnő fogfájás, amikor a fájdalomcsillapítók hatására sem múlik a fájdalom. Ilyenkor az elsődleges cél a fájdalom enyhítése, majd megszüntetése.
 • A kitörött fog szintén gyakori vendég a sürgősségi ellátásban. Ha egy fog kiesik elesés, sportolás közben, vagy ütés, illetve baleset következtében, a lehető leghamarabb vissza kell implantálni azt. Ilyenkor az időfaktor sajnos nagyban meghatározza az visszaültetés sikerességét.
 • A foghúzás utáni enyhe vérzés normális. Azonban, ha otthonában nem múló, erősebb vérzést vesz észre, ez szövődmény jele lehet, tehát szintén sürgős fogászat kezelést igényel a probléma.

Mit ne tegyen, míg várakozik a fogorvoshoz kerülésre?

 • Nagy fájdalom esetén azonnal kihúzni sajátkezűleg vagy kihúzatni a fogat bárkivel, aki erre hajlandó
 • Átszúrni a fájdalmas tályogot
 • Ne próbálja nagyobb fájdalommal elfedni a fogfájást
 • Vérzés esetén ne szívogassa, öblögesse a sebet folyamatosan.

A fent vázolt problémák közül a kitörött fog esete érdemel igen körültekintő sürgősségi fogászati eljárást a laikus segítő, vagy a sérült részéről. Kevesen tudják, hogyan kell reagálni, legyen szó akár felnőttről, akár kisgyermekről.

Több szempontot is mérlegelni kell az esetek különbözősége miatt:

 • Kitört tejfog estében a fog sérülése, kimozdulása veszélyeztetheti a maradó fogcsírát. Nem szabad tehát a kiesett, kifordult fogat a helyére nyomni, mert ezzel jóval nagyobb kárt okozunk. Sürgősen gyermekfogorvoshoz vagy szájsebészetre kell menni a gyermekkel. A maradó csíra védelme érdekében néha el kell távolítani a tejfogat, de számos esetben az elmozdult fog pár hónapon belül helyére illeszkedik. Az eset után puha, pépes étrend javasolt a gyermeknek bizonyos ideig.
 • Maradó fog sérülésénél, kimozdulásánál megint más a helyzet. Súlyosabb esetben a csontszövet és a lágyrészek is károsodhatnak. Ilyen esetben a legfontosabb a mielőbbi ellátás. Az orvoshoz kerülésig javasolt a fog szájban, nyelv alatt, nyálban tartása, vagy tejben tárolva. Semmiképpen nem szabad dörzsölni, dobozba tenni szárazon, vagy piszkálgatni a foggyökeret, csapvízzel vagy alkohollal mosogatni. Ha ezeket a fontos teendőket ismeri és alkalmazza valaki, esély van arra, hogy a kimozdult fog visszahelyezhető a fogágyba.
 • Az enyhén kimozdult fogat sínezéssel, fogszabályozással helyre lehet hozni.
 • A fogkorona letöréseit kompozit tömőanyaggal lehet korrigálni, nagyobb sérülés esetén porcelán koronával fedik a fogat.

Sürgősségi fogászat szakrendelő

Miért fontos a mielőbbi szakrendelőbe, sürgősségi fogászatra kerülés a fenti szituációkban? Azért, mert a lágyrészek fertőződésének veszélye igen nagy, ezért mihamarabb össze kell varrni azokat néhány órán belül. A kiesett fog újratelepítése az elvesztésétől számítva nagyjából 60 percen belül lehet sikeres. A sürgősségi fogászat Budapest 13. kerület egyik jól megközelíthető helyén található.

MIÉRT A GOLDEN DENT?

NINCS VÁRAKOZÁSI IDŐ

Betegeinket azonnal, még akár aznap fogadjuk

Nálunk nem kell heteket várnia a kezelésre, vagy órákat ülni a rendelőben mire sorra kerül. Fontosnak tartjuk a precizitást mind az orvoslásban, mind a betegkoordinálásban.

KEDVEZŐ ÁRAK

Kedvező árfekvés, minőségi szolgáltatás

Számunkra legfontosabb pácienseink elégedettsége, így fogászati szolgáltatásainkat nem csak prémium minőségben, de kedvező áron is nyújtjuk.

FÁJDALOMMENTES KEZELÉSEK

Fogászatunkon a legmodernebb fájdalommentes kezelések érhetők el

Elsődleges célunk, hogy pácienseink panaszait mihamarabb fájdalommentesen kezeljük és a legrövidebb időn belül megszüntessük.

TÖBB SZAKTERÜLET EGY HELYEN

Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia

Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

SZAKÉRTŐ ORVOSOK

Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái

Felejtse el a szorongást a fogorvosi székben! A sürgősségi fogászati kezelés során szakértői csapatunk fájdalommentesen és a leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.

100% GARANCIA

Kockázatmentes kezelések

Orvosaink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért az általunk végzett kezelésekre garanciát vállalunk.

PÁCIENSEINK MONDTÁK

Igényes környezet, kiváló fogorvosok! A rendkívül kedves és közvetlen fogorvosok, valamint a gyors és fájdalommentes kezelések miatt jár a Golden Dentbe a család mindentagja! Gyerekektől a nagyszülőkig”

Patkó Kinga

fogorvos Budapest betegvéleményfogorvos Budapest betegvélemény

PÁCIENSEINK MONDTÁK

Gyökérkezelésen estem át a Golden Dent fogászaton és minden várakozásomat felül múlta! Teljesen fájdalommentes kezelés volt, a fogorvos rendkívül alapos munkát végzett és óriási figyelmet fordított rám. Nem beszélve arról, hogy bejelentkezésem után 3-4 órával már fogadtak! Csak ajánlani tudom!”

GOLDEN DENTAL

1135 Budapest, Szegedi út 54

Bejelentkezés: +36 1 770 7060
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 8:00-20:00, Szombat: 9:00-14:00

SZOLGÁLTATÁSOK

FÁJ A FOGAM

Fájós fog esetében sürgősen segítséget kell kapni a fájdalom forrásának megszüntetésére, egészsége megőrzése érdekében. Ha azonnali ellátásra van szüksége, akkor hívja a +36 1 770 7060-es telefonszámot és mi budapesti fogászati rendelőnkben a 13. kerületben még a mai napon fogadjuk.

KIESETT A TÖMÉSEM

Ha régi vagy gyenge minőségű a fogtömése, előfordulhat, hogy a körülötte lévő fogszövet tovább szuvasodik és romlik, így a tömés könnyen kilazul majd kiesik. Fogászati rendelőnkben hosszantartó esztétikus tömőanyaggal kezeljük ezt a problémáját a sürgősségi fogászati ellátáson Budapest 13. kerületében.

Tudjon meg többet az esztétikus tömésekről és jelentkezzen be rendelőnkbe.

VÉRZIK, GYULLADT AZ ÍNYEM

A vérző íny csupán egy tünet, egy sokkal veszélyéjesebb és komolyabb betegség előjele, melyet nem szabad félvállról venni, hiszen valójában nem csak egy kis kellemetlenségről van szó, a teljes fogvesztésre is utalhat. Érdemes már a tünetek első megjelenésekor kivizsgáltatni a fogínyvérzés okát, és eredetét.

PROBLÉMÁM VAN A BÖLCSESSÉGFOGAMMAL

A bölcsességfogak rengetegszer okoznak problémát felnőtt pácienseink életében. Az egyik legkellemetlenebb fogászati panasz, mivel a szabálytalanul növő fogak gyulladást idéznek elő ami nagy fájdalommal járhat. A legjobb megoldás, ha a bölcsességfogakat mihamarabb eltávolítjuk. Felkészült szájsebészeink a legbonyolultabb esetekben is fájdalommentesen orvosolják ezen panaszát is a 13. kerületben Budapesten.

LETÖREDEZETT A FOGAM

Gyakran előfordul, hogy étkezés közben egy keményebb falatra harapva, vagy más baleset következtében letörik egy darab a fogunkból. Ez sokszor esztétikailag zavaró lehet, de szerencsére van megoldás arra, hogy különösebb sürgősségi fogászati beavatkozás nélkül azonnal eltüntessük.
Tudjon meg többet a héjkerámiákról és jelentkezzen be rendelőnkbe.

VISSZAHÚZÓDOTT AZ ÍNYEM

Az így visszahúzódását a legtöbb esetben különböző fogágybetegségek váltják ki. Sok esetben a helytelen fogmosási szokások megváltoztatásával már jelentős javulás érhető el. Előrehaladott állapot esetén az ínyplasztika jelenthet megoldást. Szükség esetén klinikánkon fogadjuk, Budapest 13. kerület.