Retenációs készülék fogszabályozás után?

Szerző: | Fogorvos válaszol, fogorvosi tanácsok, Fogszabályozás

A rögzített fogszabályozó levétele után még nem ért véget a fogszabályozás menete teljesen. Szükséges az úgynevezett retenciós készülék is, melynek célja a fogszabályozás utáni állapot megtartása tartós ideig, míg meg nem csontosodnak új helyükön a mozgatott fogak. Miért vándorolnak a fogak a fogszabályozás után? Mivel minden folyamatosan változik, így az állkapcsok és a fogak helyzete […]

A rögzített fogszabályozó levétele után még nem ért véget a fogszabályozás menete teljesen. Szükséges az úgynevezett retenciós készülék is, melynek célja a fogszabályozás utáni állapot megtartása tartós ideig, míg meg nem csontosodnak új helyükön a mozgatott fogak.

Miért vándorolnak a fogak a fogszabályozás után?

Mivel minden folyamatosan változik, így az állkapcsok és a fogak helyzete is. Azt is mondhatjuk, hogy állandó változásban van a fogak helyzete. A fogszabályozás után, a fogak megfelelő helyre történő mozgatása után a fogak hajlamosak a visszarendeződésre, fix támaszték nélkül. Míg a fogak be nem állnak az eredeti helyükre tartósan, addig a fogszabályozás ugye mit sem ér. Ahhoz, hogy a kialakított pozícióban maradjanak, szükség van még utókezelésre, támasztékra egy ideig. A fogak szabályozására hiába fordítasz elegendő időt, ha utána elveszítik a támasztékot, akkor a könnyebb ellenállás irányába mozdulnak, vissza oda, ahonnan elmozdította őket a fogszabályozó készülék.

Ezért van szükség retenciós készülékre!

Retenciós készülék viselésével a fogak tartósan az új helyükön maradnak, nem rendeződnek vissza. Egy támasz tulajdonképpen, míg ki nem alakul a végleges állapot a fogsor kialakításában. A végeredmény csak ekkor lesz csak tartós és így nem veszik kárba a fogszabályozásra fordított idő, energia, pénz! Komolyan kell venni, pont annyira, mint a rögzített fogszabályozós időszakot, ha tartós eredményt szeretnénk elérni.

Meddig tarthat a retenciós időszak?

A fogak új helyzete, rögzülése időigényes folyamat, melyhez az arc- és rágóizmoknak is alkalmazkodniuk kell, nem csak a fogaknak. Az, hogy ez a folyamat mikor megy végbe, függ a fogak állapotától, a fogszabályozás mértékétől és a fogszabályozót viselő korától is. Nagyjából fél évtől két évig is eltarthat az időszak. A kor azért bír befolyásoló erővel, mert bár a fogszabályozás bármely életkorban elvégezhető, idősebb korban bonyolultabb, a szövetek reakciókészsége kisebb, és az életkor előrehaladtával még fokozatosan csökken is. Ez napi 12 órán keresztüli viselést jelent legalább, mint a fogszabályozó készülékek esetén, a nap bármely szakaszában, ha kivehető. Az időtartam fokozatosan csökkenthető. Állandó retenciós készüléknél természetesen egész napos viselést jelent.

Retenációs készülék típusok

Retenciós készülékeknek két fajtája van, a kivehető, és a fixen rögzített.

A fixen rögzített retenciós készülék egy vékony, fix, helyben tartó fémszálból áll, melyet rögzítünk az alsó és felső fogak belső, nyelv felőli felszínére. Előnye, hogy tartós, jól bírja a strapát, ez mellett kényelmes, mégis láthatatlan, illetve nem zavarja az étkezést, a beszédet vagy a fogtisztítást. És mivel rögzített, így nem marad el a viselése és a hatékonysága sem ezáltal.

Retenációs készülék
Általános fogszabályozás retenációs készülék rögzített a GoldenDentben

A kivehető verzió a retenciós sín, mely műanyag burkolat, vagy fém ív lehet. Előnye, hogy bármikor kivehető, eltávolítható, kényelmes, jól tisztítható, hatékony megoldást nyújt a fogak visszarendeződése ellen, ha a páciens elegendő ideig viseli.

retenációs készülék kivehető
Kivehető renenációs készülék

Erre számíthatsz a készülékkel kapcsolatban.

A retenciós készülékhez is hozzá kell szokni, mint a fogszabályozó készülékhez. Ez akár egy-két hetet is igénybe vehet. Amire számíthatsz még viselése közben, az a fokozottabb nyál termelés, ideiglenes beszédzavar, nyelészavar. De ezek rövid időn belül elmúlnak.

A retenciós készülék tehát egy szükséges dolog, nagyszerű utókezelés a fogszabályozás végén, mely tartós és látványos eredményt biztosít viselője számára.

Tekintse meg jelenlegi fogszabályozás akciónkat ITT!!

Golden Dent Fogászat
A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Címkék:

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!