GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

MIK A FOGÁGYBETEGSÉG TÜNETEI ÉS HOGYAN KELL KEZELNI

A fogágybetegségek gyógyításával fogászaton belül a paradontólógus szakorvos foglalkozik. Parodontitis a fogágybetegség, mely fog tartó, támasztó szöveteit érintő, speciális baktériumok okozta gyulladásos megbetegedés.

A fogágybetegség tünetei a vörös, gyulladt és érzékeny íny. Előfordulhat spontán ínyvérzés, gennyes tasakok ami az ínyfekély. További kellemetlen tünetként szerepelhet még állandó rossz szájíz, íny visszahúzódás és a fogak meglazulása.

Fogágybetegségre utaló jel, ha az ínyszél nem tapad feszesen a fognyakhoz, eláll vagy megvastagodott. Ilyenkor szinte minden esetben komoly mennyiségű fogkő is jelen van. A kezelés halogatása fogvesztéssel járhat, ezért ajánlott mihamarabb szakemberhez fordulni.

FOGÁGYBETEGSÉGEK KEZELÉSE

A fogágybetegségek kezelése ultrahangos fogkő eltávolítással kezdődik. A fogkőben lévő baktériumok a fogínyt gyulladásban tartja. Az egyszerű fogínygyulladás könnyen létre jöhet, elég ha csak egyetlen fogmosást kihagyunk, vagy nem alaposan tisztítjuk a fogainkat.

Ha az ínygyulladás tartósan fennáll, ez kihatással van a csontra és a fogakat rögzítő egyéb aparátusra is, amelyek elkezdenek pusztulni, visszahúzódni.

DIÓDA LÉZER A FOGÁSZATBAN

A dióda lézer a fogászatban sokféleképpen használható. A lézer fogágybetegségekre, gyökérkezelésre és fogfehérítéshez is jól alkalmazható. A fogágybetegség kezelése során a lézerfény a gyulladásos szövetek és baktériumok eltüntetésére képes, gyulladás csökkentő hatású. Használatával a finoman mozgó fogak körül az íny ismét feszessé válhat, így stabilizálódhat az állapot. A fogászati lézer alkalmazása és folyamatos dentálhigiéniai kezelés együtt hozhatják meg a várva várt eredményt. A fogágy újra épülhet, ha sima a fogfelszín és kórokozó mentes a környezet. A fogágybetegség során, a foggyökér felszínén, a tökéletes simaságot mélydepurálással és polírozással hozzuk létre. A legkisebb szemcséket is eltávolítja a mélypolírozás. Közben a gyökérfelszínt kalcium-hidroxid oldattal látja el, amely simaságot implikál és gyorsítja a felépülést. A kezelések segítségével a fogágy állapota nagymértékben javítható, az íny ezáltal feszesebbé válhat.

A fogínygyulladást az emberek 70%-nál kimutatható valamilyen fázisban. A sorvadás létrejötte fájdalommentes, de a tünetek ettől függetlenül észlelhetők. A folyamat a kezdeti felszíni ínygyulladást követően a mélybe hatol, és a foggyökér és az azt körülvevő csont közötti rostrendszer folyamatos rombolását okozza. Ezen többnyire észrevétlen folyamatok miatt a fogak egyszer csak meglazulnak és kihullanak Ha a fent említett tünetek bármelyikét is tapasztalja, forduljon mielőbb paradontológus kollégánkhoz.

További hasznos információk a fogágybetegségekről

Tudjon meg többet a fogágybetegségekről blogbejegyzéseinkből…

Miért ne halogassa fogágybetegségének kezelését?

A fogágybetegségek kezelésének halogatása előbb vagy utóbb fogvesztéssel járhat. A szájban megbúvó baktériumok folyamatosan…

Hogyan őrizhetjük meg fogínyünk épségét?

A szájban folyamatosan lerakódó fogkő miatt rengeteg kellemetlen mellékhatással kell az idők során számolnunk. A nagy mennyiségű fogkő nem csak a rossz lehelet okozója lehet hanem…

Fogorvosi vizsgálat Budapest

A meglévő pótlások, tömések mennyire befolyásolják a fehérítési eljárást?

A fogfehérítés kizárólag az eredeti fogakra van hatással, a koronákat, fogpótlásokat és töméseket nem fehéríti ki. Ezért ha túl nagy a színkülönbség, akkor tömések és pótlások cseréjére lehet szükség…

Miért szükséges a fogkő eltávolítása fehérítés előtt?

A fogfehérítés elsődleges feltétele a tiszta és ép fogazat és fogíny, ami sok esetben előzetes kezelést igényel mielőtt a fogfehérítési eljárás megkezdődhetne…

Dr. Várbeli
István

Vezető Főorvos
Szájsebész
Implantológus

Dr. Pádár
Enikő

Fogorvos,
Szájsebész
Implantológus

Dr. Beck
Anita

Fogorvos, Fogszabályozó szakorvos

Dr. Kántor
Ingrid

Fogorvos, Fogszabályozó szakorvos

Dr. Reza
Asadzadeh

Fogorvos, Fogszabályozó szakorvos

Fazekas Ildikó
Anita

Dentálhigiénikus, Fogászati
asszisztens

Föglein Dóra

Páciens koordinátor

GOLDEN DENT RENDELŐK:


1135 BUDAPEST, SZEGEDI ÚT 54. (Béke tértől 1 perc)

1133 BUDAPEST, PANNÓNIA UTCA 79. (Lehel tértől 1 perc)

 

BEJELENTKEZÉS: +36 1 770 7060

Nyitvatartás: H-P 08:00-20:00, SZ: 9:00-14:00

ONLINE BEJELENTKEZÉS:
Az üzenet elküldéséhez töltse ki az űrlapot és nyomja meg az elküld gombot. Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

MIÉRT A GOLDEN DENT?
óra
NINCS VÁRAKOZÁSI IDŐ

Betegeinket azonnal, még akár aznap fogadjuk

Nálunk nem kell heteket várnia a kezelésre, vagy órákat ülni a rendelőben mire sorra kerül. Fontosnak tartjuk a precizitást mind az orvoslásban, mind a betegkoordinálásban.

fizetés kiválasztása
KEDVEZŐ ÁRAK

Kedvező árfekvés, minőségi szolgáltatás

Számunkra legfontosabb pácienseink elégedettsége, így fogászati szolgáltatásainkat nem csak prémium minőségben, de kedvező áron is nyújtjuk.

fog ikon
FÁJDALOMMENTES KEZELÉSEK

Fogászatunkon a legmodernebb fájdalommentes kezelések érhetők el

Elsődleges célunk, hogy pácienseink panaszait mihamarabb fájdalommentesen kezeljük és a legrövidebb időn belül megszüntessük.

fogvizsgálat ikon
TÖBB SZAKTERÜLET EGY HELYEN

Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia

Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

ikon fogorvos
SZAKÉRTŐ ORVOSOK

Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái

Felejtse el a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait

garancia biztosítása
100% GARANCIA

Kockázatmentes kezelések

Orvosaink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért az általunk végzett kezelésekre garanciát vállalunk.

fogászati páciens fényképe
PÁCIENSEINK MONDTÁK

“Fogszabályozásra mentem a Golden Dentalba, ahol Dr. Reza fogadott. Kicsit tartottam a beavatkozástól, de a doktor úr kiváló munkát végzett. Gyors volt, precíz és nagyon megnyugtató.”

Dés Kisztina

fogászati páciens véleménye
PÁCIENSEINK MONDTÁK

Igényes környezet, kiváló fogorvosok! A rendkívül kedves és közvetlen fogorvosok, valamint a gyors és fájdalommentes kezelések miatt jár a Golden Dentbe a család mindentagja! Gyerekektől a nagyszülőkig”

Patkó Kinga

fogorvos Budapest betegvélemény
PÁCIENSEINK MONDTÁK

“Gyökérkezelésen estem át a Golden Dent fogászaton és minden várakozásomat felül múlta! Teljesen fájdalommentes kezelés volt, a fogorvos rendkívül alapos munkát végzett és óriási figyelmet fordított rám. Nem beszélve arról, hogy bejelentkezésem után 3-4 órával már fogadtak! Csak ajánlani tudom!”

SZEKERES GÁBOR

EGÉSZSÉGPÉNZTÁR PARTNEREINK