Önligírózó fogszabályozó működése, előnyei és hátrányai

Szerző: | Fogszabályozás

Kényelem, hatékonyság, szájhigiénia és esztétikusság! Szabadság és kontroll az Önligírozó fogszabályzó használatával. Tudja meg a működését.

Számos fogszabályozó elérhető ma már. Azok között is az egyik legújabb fejlesztésű, legmodernebb, legelőnyösebb fajta az önligírozó fogszabályozó. Az önligírozó fogszabályozó jelentése önzáródó, speciális zárral felszerelt fogszabályozó készüléket jelent. Az önligírózás önzáródás tulajdonképpen.

Önligírozó fogszabályozó működése

Ennél a fajta fogszabályozónál a fogakat és a fogív mozdítást a brackettekbe befogott ívekkel átadott erő végzi, jól kontrollált, finom mechanikai mozgatással.

Annyiban tér el a hagyományos fogszabályozó készüléktől az önligírozó fogszabályozó, hogy míg az előbbiben vannak apró, szilikon gumik, azaz ligatúrák, melyek rögzítik a fogakat a bracketbe, ebben a készülékben nincsenek ilyenek, nincs is szükség rájuk. A fogakat mozgató íveket a bracketbe épített speciális zár rögzíti a szilikon gumik helyett tulajdonképpen.

Számos előnye van az eljárásnak, ezért érdemes megfontolni a használatát.

önligírozó kerámia fogszabályozó

Önligírozó fogszabályzó előnyei

Ez a fajta fogszabályozó szinte teljesen kiküszöbölte a hagyományos fogszabályozó készülék hibáit, nehézségeit, hátrányait.

Kényelem

A legnagyobb szabadságot és komfortosságot biztosítja a pácienseknek a kezelés teljes ideje alatt, mivel a hordása kényelmesebb a hagyományos fogszabályozó készülékhez képest. Hatékony, ám a lágyabb íveknek köszönhetően csökkent a fogszabályozó kezelés elején tapasztalható kellemetlen feszítő érzés. Azaz finoman, káros következmény nélkül rendezi a helyes pozícióba a teljes fogsort, fájdalomokozás nélkül. Tökéletesen elkerülhető vele a feltétel után fellépő hirtelen erős, feszítő érzés. 

A kevesebb alkatrésznek és fém részek minimalizálásának köszönhetően elkerülhető az irritáció, a nyálkahártya kidörzsölődése is. Így kevésbé jellemző a fogszabályozó viselésekor bármilyen fájdalomérzet.

Hatékonyság

A kifejtett kisebb erő miatt maximális biztosítja a viselőjének a komfortosságot.

Folyamatosan és egyenletesen fejti ki erejét, hatékonyságát.

Ráadásul pont akkora erővel hat a fogra, mely kellően hatékony, ám semennyire sem fájdalmas és káros. Továbbá a készülékben lévő súrlódás is kevesebb a szilikon gumik hiánya miatt. Emiatt a fogmozgatásra szánt erő hatékonyabban tud érvényesülni.

Jóvalhosszabb távon mozgathatóak, rendezhetőek a fogak, tágítható a fogív ezzel a módszerrel. Az elől lévő front fogakat pontosan, precíz módon be lehet állítani az önligírozó fogszabályozással. Sokszor elkerülhető a foghúzás a fogszabályozás ideje alatt, illetve a fog, csontból történő kimozdulása is. Mivel a fogakat, a fog ívét mozgatás közben nem éri egyszerre túl nagy erő, nyomás, ezért minimális a fog és a foggyökér károsodásának veszélye is.

Időmegtakarítás

önligírozó fogszabályozó működése

A szilikon darabkák elöregednek, elszakadnak, leesnek, az önligírozó készülékben nincs ilyen, tehát elegendő az esetek többségében kevesebb kontrollra járni. Nincsenek elszíneződésre hajlamos részek a készülékben, így nem szükséges gyakran visszajárni a fogorvoshoz cserére, tisztításra.

Kevesebb beállítás is elegendő ennél a fogszabályozó eljárásnál.

Tehát jóval kevesebbszer kell fogorvosi rendelőben megjelenni, ott időt tölteni a készülék átállítására, az alkatrészek cseréjére, pótlására. Ezzel nem csekély időt és pénzt lehet megspórolni.

Az önligírozó fogszabályozással felgyorsul a fogmozgatás, ezáltal lerövidül a kezelési idő is. Hamarabb ép, esztétikus, tökéletes fogív kapható és szép mosoly.

Szájhigiénia

Elérhető vele a tökéletes szájhigiénia könnyedén, mivel nincsenek apró leeső részei, és kevesebb kiegészítő alkatrésszel rendelkezik. Ezért jóval könnyebben tisztítható, a lepedék és az ételmaradék nehezebben tapad meg a bracket felszínén. Könnyebben tisztán tarható a készülék, és a fogak is. Ezáltal radikálisan csökken a fogak romlása, a fogszuvasodás kialakulásának esélye.

Esztétikusság

Elegáns, nem túl feltűnő, ráadásul van olyan fajtája, melyben a brackettek nem csak fémből, hanem fémmentes, porcelán, kerámia változatban is elérhetőek. Kevésbé észrevehető ez a fajta fogszabályozó készülék, tökéletes esztétikus végeredményt biztosít, ami korántsem elhanyagolható tényező.

önligírozó kerámia fogszabályozó

További előnye, hogy a legtöbb olyan eltérés sikeresen orvosolható a használatával, mint az élharapás, keresztharapás, nyitott harapás, fogtorlódás, rések a fogak között.

Az önligírozó fogszabályozó készülék a fejlesztéseknek és számtalan előnyének hála, még kényelmesebb, praktikusabb, gyorsabb, esztétikusabb, fájdalom mentesebb, mint a hagyományos fogszabályozó készülékek.

Tekintse meg jelenlegi fogszabályozás akciónkat ITT!!

Golden Dent Fogászat
A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Címkék:

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!