GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

A legnépszerűbb fogorvosi szolgáltatások és azok természete

Fogászati szolgáltatás

Népszerű fogászati szolgáltatás.

Mosolyunk fontos része a személyiségünknek, meghatározó eleme a magabiztos fellépésnek. A gyönyörű mosoly elsősorban a kifogástalan szájhigiénének és a megfelelő fogápolásnak köszönhető. Szájüregünk és fogaink egészsége érdekében tanácsos legalább 6 havonta menni a fogorvoshoz állapotfelmérésre.

Fogászati problémája bármikor, bárkinek lehet sajnos. Probléma es

etén, a fogorvossal történő, mielőbbi konzultáció és a panaszok orvoslása azonban segít megőrizni fogaink hosszú távú egészségét. A rendszeres ellenőrzés és a megelőzésszerűen elvégzett fogkőlevétel (legalább évente kétszer) lehetővé teszi a a súlyosabb bajok és sokkal költségesebb beavatkozások elkerülését.

Fogkőmentesítés

A fogkőmentesítés egy rutin eljárás, melynek során ultrahanggal eltávolítják az összes felhalmozódott fogkövet, amely a fogaira rakódhatott, főleg a rossz szájhigiéné miatt. Csökkenti a fogfertőzések, például az ínygyulladás vagy a fogágygyulladás kockázatát, amelyek súlyos fájdalmat és akár fogak kiesését is okozhatják, megnöveli a fogak hosszú élettartamát. Az eredmény esztétikus is, mivel a megfelelő kezelés lehetővé teszi a fogak sima, fehér és világos megjelenését.

Fogfehérítés

A fogfehérítést azoknak ajánlják, akik elégedetlenek fogaik színével, vagy dohányzás miatt vállalhatatlannak érzik azok elszíneződését. Sajnos, bizonyos “festő” ételek elfogyasztása (pl. kávé, tea, színes bogyók, stb), de bizonyos betegségek vagy orvosi kezelések is megsárgíthatják a fogak zománcát. A fogfehérítés erre nyújt megoldást.

A modern fogászat igen kedvelt korrekciós megoldása, a fogászati héjak azok számára ajánlottak, akik meg akarják változtatni a fogaik színét vagy alakját. Fájdalommentes és nagyon könnyen alkalmazható megoldás, mellyel elkerülhető a fog bekoronázása, viszont funkcionálisan ugyanolyan eredményt nyújt. A fogászati héj célja főként esztétikai és a frontzónára ajánlottak elsősorban, melyek segítségével esztétikusabb lehet mosolyuk.

fogfehérítés

Fogfehérítés

A fogakban a fertőzés kialakulásának megakadályozására irányuló megelőző és konzerváló kezeléseken túl, sajnos szükség lehet időnként más jellegű beavatkozásokra is, mint például egy menthetetlen fog kihúzása, vagy a hiányzó fogak pótlása.

Foghúzás

Amennyiben a fog nagy része fertőzött, vagy erősen sérült, nem lehet már egyszerű töméssel megmenteni, indokolt lehet az eltávolítása. A leggyakoribb húzás a bölcsességfogakat érinti, amelyek hajlamosak a többi fogra rányomódni, és így betolni azokat. Az extrakcióknak többféle típusa van: egyszerű extrakció a jól kivehető fogaknál, és a műtéti extrakció a betört, sérült fogaknál, vagy a még nem megjelenő bölcsességfogak esetén. Az eltávolítás után a betegeknél előfordulhat vérzés, duzzanat, fájdalom, valamint a fertőzés kockázatának kivédésére gyógyszeres kezelésre lehet szükségük.

A fogászati korona

A leggyakoribb fogpótlás, amelyet erősen traumatizált fognál alkalmaznak. A korona felragasztása azonban csak akkor lehetséges, ha a fogpép ép, nem érintett szuvasodást által. A gyökér kezelés elvégzése, a devitalizálás után a koronát fogászati cementtel rögzítik, ezáltal befedik és megvédik a természetes fog csonkot. Ennek eredményeként a saját fog még hosszú időn át képes megelőzni funkcióját.

Már meglévő foghiány esetén a fogászati híd az egyik legnépszerűbb fogpótlás típus számos országban. Két szomszédos, lecsiszolt fogra rögzítve lehetővé teszi egy vagy több hiányzó fog diszkrét és esztétikus pótlását.

Fő hátránya az az egyszerű tény, hogy két fogon nyugszik, amelyet jó egészségi állapotuk esetén is fel kell áldozni. Szintén hátrányként említendő, hogy a hiányzó fogak gyökerét teljesen eltávolítják, ezáltal az íny alatti csont idővel visszahúzódik.

Napjainkra, igen nagy érdeklődésnek és népszerűségnek örvendenek a fogászati implantátumok.

Implantátum

A fogimplantátumok elhelyezése mára rutin eljárásnak számít, minden bizonnyal a legmegbízhatóbb módszer a sérült, beteg vagy hiányzó fogak pótlására. Ezek a csontba ültetett mesterséges foggyökerek leggyakrabban titánból vannak, amelyek nem okoznak allergiát. A csonttal való egyesülésük után koronát lehet rájuk “építeni”, az implantátum ezután képes egy normál fog funkcióját ellátni.

Ennek a technikának a két fő előnye az, hogy gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a saját fog és roppant esztétikus, tartós megoldás, mely által a szomszédos fogak nem sérülnek.

Alkalmazásuk jó alternatívát kínálnak azoknak a pácienseknek is, akiknek egyáltalán nincs foga vagy részleges, illetve teljes, kivehető fogsorukat kényelmetlennek érzik.

Kapcsolódó bejegyzések

GoldenDental

1135 Budapest, Szegedi út 54

Bejelentkezés: +36 1 770 7060
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 8:00-20:00

Szolgáltatásaink

  • Fogszabályozás
  • Fogfehérítés
  • Fogbeültetés
  • Fogkő eltávolítás
  • Fogpótlás
  • Szájsebészeti beavatkozások
  • Szűrővizsgálat

Keress fogászati kérdésekre