Népszerű fogászati kezelések

Szerző: | Fogorvos Budapesten

A legnépszerűbb fogorvosi szolgáltatások és azok természete Mosolyunk fontos része a személyiségünknek, meghatározó eleme a magabiztos fellépésnek. A gyönyörű mosoly elsősorban a kifogástalan szájhigiénének és a megfelelő fogápolásnak köszönhető. Szájüregünk és fogaink egészsége érdekében tanácsos legalább 6 havonta menni a fogorvoshoz állapotfelmérésre. Fogászati problémája bármikor, bárkinek lehet sajnos. Probléma es etén, a fogorvossal történő, mielőbbi […]

A legnépszerűbb fogorvosi szolgáltatások és azok természete

Mosolyunk fontos része a személyiségünknek, meghatározó eleme a magabiztos fellépésnek. A gyönyörű mosoly elsősorban a kifogástalan szájhigiénének és a megfelelő fogápolásnak köszönhető. Szájüregünk és fogaink egészsége érdekében tanácsos legalább 6 havonta menni a fogorvoshoz állapotfelmérésre.

Fogászati problémája bármikor, bárkinek lehet sajnos. Probléma es

etén, a fogorvossal történő, mielőbbi konzultáció és a panaszok orvoslása azonban segít megőrizni fogaink hosszú távú egészségét. A rendszeres ellenőrzés és a megelőzésszerűen elvégzett fogkőlevétel (legalább évente kétszer) lehetővé teszi a a súlyosabb bajok és sokkal költségesebb beavatkozások elkerülését.

Fogkőmentesítés

A fogkőmentesítés egy rutin eljárás, melynek során ultrahanggal eltávolítják az összes felhalmozódott fogkövet, amely a fogaira rakódhatott, főleg a rossz szájhigiéné miatt. Csökkenti a fogfertőzések, például az ínygyulladás vagy a fogágygyulladás kockázatát, amelyek súlyos fájdalmat és akár fogak kiesését is okozhatják, megnöveli a fogak hosszú élettartamát. Az eredmény esztétikus is, mivel a megfelelő kezelés lehetővé teszi a fogak sima, fehér és világos megjelenését.

Fogfehérítés

A fogfehérítést azoknak ajánlják, akik elégedetlenek fogaik színével, vagy dohányzás miatt vállalhatatlannak érzik azok elszíneződését. Sajnos, bizonyos “festő” ételek elfogyasztása (pl. kávé, tea, színes bogyók, stb), de bizonyos betegségek vagy orvosi kezelések is megsárgíthatják a fogak zománcát. A fogfehérítés erre nyújt megoldást.

A modern fogászat igen kedvelt korrekciós megoldása, a fogászati héjak azok számára ajánlottak, akik meg akarják változtatni a fogaik színét vagy alakját. Fájdalommentes és nagyon könnyen alkalmazható megoldás, mellyel elkerülhető a fog bekoronázása, viszont funkcionálisan ugyanolyan eredményt nyújt. A fogászati héj célja főként esztétikai és a frontzónára ajánlottak elsősorban, melyek segítségével esztétikusabb lehet mosolyuk.

A fogfehérítés eredményének szemléltetése

A fogakban a fertőzés kialakulásának megakadályozására irányuló megelőző és konzerváló kezeléseken túl, sajnos szükség lehet időnként más jellegű beavatkozásokra is, mint például egy menthetetlen fog kihúzása, vagy a hiányzó fogak pótlása.

Foghúzás

Amennyiben a fog nagy része fertőzött, vagy erősen sérült, nem lehet már egyszerű töméssel megmenteni, indokolt lehet az eltávolítása. A leggyakoribb húzás a bölcsességfogakat érinti, amelyek hajlamosak a többi fogra rányomódni, és így betolni azokat. Az extrakcióknak többféle típusa van: egyszerű extrakció a jól kivehető fogaknál, és a műtéti extrakció a betört, sérült fogaknál, vagy a még nem megjelenő bölcsességfogak esetén. Az eltávolítás után a betegeknél előfordulhat vérzés, duzzanat, fájdalom, valamint a fertőzés kockázatának kivédésére gyógyszeres kezelésre lehet szükségük.

A fogászati korona

A leggyakoribb fogpótlás, amelyet erősen traumatizált fognál alkalmaznak. A korona felragasztása azonban csak akkor lehetséges, ha a fogpép ép, nem érintett szuvasodást által. A gyökér kezelés elvégzése, a devitalizálás után a koronát fogászati cementtel rögzítik, ezáltal befedik és megvédik a természetes fog csonkot. Ennek eredményeként a saját fog még hosszú időn át képes megelőzni funkcióját.

Már meglévő foghiány esetén a fogászati híd az egyik legnépszerűbb fogpótlás típus számos országban. Két szomszédos, lecsiszolt fogra rögzítve lehetővé teszi egy vagy több hiányzó fog diszkrét és esztétikus pótlását.

Fő hátránya az az egyszerű tény, hogy két fogon nyugszik, amelyet jó egészségi állapotuk esetén is fel kell áldozni. Szintén hátrányként említendő, hogy a hiányzó fogak gyökerét teljesen eltávolítják, ezáltal az íny alatti csont idővel visszahúzódik.

Napjainkra, igen nagy érdeklődésnek és népszerűségnek örvendenek a fogászati implantátumok.

Implantátum

A fogimplantátumok elhelyezése mára rutin eljárásnak számít, minden bizonnyal a legmegbízhatóbb módszer a sérült, beteg vagy hiányzó fogak pótlására. Ezek a csontba ültetett mesterséges foggyökerek leggyakrabban titánból vannak, amelyek nem okoznak allergiát. A csonttal való egyesülésük után koronát lehet rájuk “építeni”, az implantátum ezután képes egy normál fog funkcióját ellátni.

Ennek a technikának a két fő előnye az, hogy gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a saját fog és roppant esztétikus, tartós megoldás, mely által a szomszédos fogak nem sérülnek.

Alkalmazásuk jó alternatívát kínálnak azoknak a pácienseknek is, akiknek egyáltalán nincs foga vagy részleges, illetve teljes, kivehető fogsorukat kényelmetlennek érzik.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!