Mit mivel fertőtlenítsek a járvány idején?

Szerző: | Fogorvos tanácsa, Járvány 2020

A fogorvos tanácsai vírusok ellen Lakásunk tisztasága, egészségünk megőrzése nem csak járványhelyzetben fontos, de most kiemelt figyelmet érdemel. A fertőzések elkerülése érdekében sokat tehetünk, ha a szokásosnál is jobban törekszünk a személyi higiéniánk fenntartására és a környezetünk fertőtlenítésére. A gyógyszertárakban és a boltokban számos alternatívát találunk ahhoz, hogy az otthoni, munkahelyi bútorainkat, folyamatos használatban lévő […]

A fogorvos tanácsai vírusok ellen

Lakásunk tisztasága, egészségünk megőrzése nem csak járványhelyzetben fontos, de most kiemelt figyelmet érdemel.

A fertőzések elkerülése érdekében sokat tehetünk, ha a szokásosnál is jobban törekszünk a személyi higiéniánk fenntartására és a környezetünk fertőtlenítésére. A gyógyszertárakban és a boltokban számos alternatívát találunk ahhoz, hogy az otthoni, munkahelyi bútorainkat, folyamatos használatban lévő tárgyainkat mentesítsük a kórokozóktól. Ugyanígy, se szeri, se száma a kereskedelmi forgalomban lévő kézfertőtlenítőknek, melyek rendszeres használata a járványhelyzetben elengedhetetlen. Azonban, elveszvén a hatalmas kínálatban, jogosan merül fel a kérdés: Mit mivel fertőtlenítsek?

Az üzletekben kapható szerek útmutatóját követve választ kaphatunk a kérdéseinkre. Ám nem ilyen egyértelmű a helyzet akkor, ha otthon szeretnénk költséghatékony, és természetes alapanyagú általános fertőtlenítőszert készíteni.

A kisgyerekes szülők sok esetben veszélyesnek ítélik a vegyszerek használatát a háztartásban, ami valóban rejt némi rizikót magában. A természetes tisztító-, és fertőtlenítőszerek azonban teljesen biztonságosak, bátran alkalmazhatóak babák és kisgyerekek mellett is.

Jó az alkohol a fertőtlenítésre?

Igen, de tudni kell melyik. Természetesen, nem minden alkohol fertőtlenítőszer. A 12%-os vörösbor maximum foltot hagy a konyhaszekrényen, de fertőtleníteni nem fogja azt. Azonban, a gyógyszertárban kapható 50%-os, vagy magasabb töménységű alkoholok kiválóan fertőtlenítenek és tisztítanak minden arra alkalmas felületet (bútor, gyerekjáték, távirányító, villanykapcsoló, kilincs, mobiltelefon, stb). Használatuk roppant egyszerű, hígítás nélkül egy sima rongyra öntve, alkohollal áttörölhetőek a kívánt felületek.

Az ecet jó fertőtlenítésre?

A 20%-os ecet régóta jól szolgál a háztartásokban. Kiválóan oldja a vízkövet, továbbá hatékonyan tisztít és fertőtlenít. Alkalmazásával megújulhat a konyha vagy a fürdőszoba, és a különböző üvegfelületek.

A citrom jó fertőtlenítésre?

A citrom leve nem pusztán vitaminban gazdag, de fertőtlenít, szagtalanít és tisztít is. Igen jó barát a háztartásban, a hűtő, vagy a mikrohullámú sütő tisztításakor, felmosásnál. Illóolaja frissíti és fertőtleníti a levegőt, ez segíti a természetes védekezést a cseppfertőzéssel terjedő betegségek idején.

A szódabikarbóna jó fertőtlenítésre?

Sütéshez-főzéshez jól ismert a szódabikarbóna használata. Nem mindenki tudja viszont, hogy környezettudatos takarításhoz, szagtalanításhoz, és fertőtlenítéshez is alkalmazhatjuk. Ha olcsón szeretnénk tisztaságot tartani, és az egészségünkre ártalmatlan, univerzális szert használni, mindig legyen kéznél belőle otthonunkban.

A só jó fertőtlenítésre?

A legrégebbi fertőtlenítőszerek egyike a só. Már a középkorban is használták bőrsérülések és betegségek fertőtlenítésére. Sebgyógyító hatása közismert, ám méltatlanul elhanyagolják a modern háztartásokban. Pedig, nagyanyáink még tudták, hogy forró vízben feloldva áldásos hatással bír, olcsó fertőtlenítő alternatíva felmosáshoz vagy általános tisztításhoz.

A szájvíz jó fertőtlenítésre?

Nem csak szájöblögetésre használhatóak a szájvizek, de bőrön és a hajra is jó hatással bírnak.
Tudjuk, hogy a szájvíz fertőtlenít, használatával kiküszöbölhető a rossz lehelet, és a fogszuvasodást és az ínygyulladást el lehet kerülni.
Kevesen tudják azonban, hogy a bőr- és hajápolásban is jól jöhet az antiszeptikus hatása.

Fontos: A házilag készített szereknél, főként az alkoholos változatoknál, is érdemes odafigyelni az összetételre. Arcápolásra és bőrápolásra csakis olyan terméket szabad használni, mely mérsékelt alkohol, vagy savtartalmú, és nincs benne mesterséges színezék, vagy aromaanyag. A bőr kezelésére alkalmasak lehetnek a személyre szabott természetes szájöblögetők, azonban nem árt szakemberhez fordulni komolyabb panaszok esetén. Mielőtt bármilyen háziszert alkalmaz, tegyen bőrpróbát kézfején, hogy kiderüljön, nem irritálja-e bármelyik összetevője.


Mit mivel fertőtlenítsek a járvány idején? A járvány idején aktuális kérdés, hogy mit és mivel fertőtlenítsünk, mi a vírus legjobb ellenszere? A budapesti fogászat munkatársai ebben a kérdésben igyekeznek tanácsot adni. Néhány további tartalom: fertőtlenítés, fogorvos, tanácsadás, fogászat, vírus, fertőtlenítő szer, higiénia, járvány 2020.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!