Mitől jó a fogorvos? Milyen fogorvoshoz járnál szívesen? Még ma is meghatározó a félelem érzése a fogászati kezeléseket illetően. Sokan ez okból még a rutinellenőrzéseket is hanyagolják, melyeknek éppen a megelőzés lenne a célja. Annak megelőzése, hogy sor kerüljön komolyabb, komplikáltabb, költségesebb beavatkozásokra. Egy elhanyagolt szuvasodás, egy vérző, gyulladt íny esetében azonban kódolva van a […]

Mitől jó a fogorvos? Milyen fogorvoshoz járnál szívesen?

Még ma is meghatározó a félelem érzése a fogászati kezeléseket illetően. Sokan ez okból még a rutinellenőrzéseket is hanyagolják, melyeknek éppen a megelőzés lenne a célja. Annak megelőzése, hogy sor kerüljön komolyabb, komplikáltabb, költségesebb beavatkozásokra. Egy elhanyagolt szuvasodás, egy vérző, gyulladt íny esetében azonban kódolva van a fájdalom és a probléma súlyosbodása. Kezelés nélkül a fog, vagy akár több fog elvesztése is bekövetkezhet. Pedig ma már nincs mitől félned. Egy jó fogorvos segít, hogy szorongás nélkül éld meg a kezeléseket és ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy fájdalommentesen, nyugodt légkörben biztosítsa a kezeléseket.

Te még mindig tartasz a fájdalomtól, mert nem találtál ilyen fogorvost? Inkább kockáztatod a foga(i)d épségét? Ne tedd! Elmondjuk, miért ne.

A jó fogorvos ismérvei

A félelemnek sok oka lehet, sokféle módon lehet ellene tenni. Ha egy régi, kellemetlen élmény, fájdalmas trauma miatt félsz fogorvoshoz menni, nincs más hátra, mint megkeresni a számodra legmegfelelőbb szakembert, aki segít oldani a félelmeidet. Milyen a megfelelő fogorvos?

  • Elsődleges szempont az odafigyelés és az empátia szándéka a fogorvos részéről. Az a fogorvos, akinek fontos a páciense, bizalmi viszonyra törekszik már az első találkozáskor. Ezért az alapos vizsgálatot követően elmagyarázza a lehetséges terápiás alternatívákat és a kezelések lényegét. Mindezt rögzíti a kezelési tervben és árajánlatot ad. Nyíltan válaszol a páciens kérdéseire, vázolja az esetleges szövődményeket, rizikókat is. Ilyen hozzáállás megtapasztalásakor megnyugszik a beteg, és a bizalmi légkör kedvezően hat a kezelések eredményességére.
  • A jó fogorvos minden beavatkozás során biztosítja az érzéstelenítés, az esetleges fájdalom csillapításának lehetőségét, még akkor is, ha nem tartaná feltétlenül szükségesnek.
  • A jó fogorvos arra törekszik, hogy a megelőzésé legyen a főszerep. Ezért hasznos tanácsokkal, a helyes fogmosási technika megmutatásával segíti a pácienseit abban, hogy fogaik egészségét minél tovább megőrizhessék. Ezt szolgálja a a rendszeres fogkőleszedés is, melyet érdemes évente kétszer elvégeztetni a fogorvosnál.
  • Egy tapasztalt fogorvos felismeri a rejtett gócokat, vagy az alig látható szuvasodást. A korai kezelésekkel így a súlyosabb problémákat még időben el lehet kerülni.
  • Egy jó fogorvos korszerű eszközökkel dolgozik és használja a fogászati diagnosztika technikai vívmányait. Az eredményes terápia meghatározásához elengedhetetlen a jó diagnózis felállítása. A röntgendiagnosztika az összes fogról képet ad a fogorvosnak, csakúgy, mint az állcsontokról, és az állkapocsban található ízületekről, arcüregről. Továbbá, a jó fogorvos nemcsak a fogakat nézi meg, de megvizsgálja a szájon belüli szöveteket is: az ínyt, a nyálkahártyát, a nyelvet és a szájpadot. A szájüregi daganatok korai felismerése jelentősen befolyásolja a gyógyulás kimenetelét.

Miért fontos a rendszeres fogorvosi vizit?

  • Szakszerű fogászati állapotfelméréssel könnyedén kiszűrhetőek és gyógyíthatóak a kisebb elváltozások, szuvasodások.
  • A szájhigiénia ellenőrzésével megelőzhetőek a fogágybetegségek és az ínygyulladás kialakulása.

Az egészségünk érdekében szükséges a fogorvosunkat rendszeresen felkeresni, s így elejét venni a fájdalmas(abb) élményeknek.


Milyen a jó fogorvos és hol található? A jó fogorvos kiválasztása meglehetősen problémás feladat, mely során rengeteg szempontot figyelembe kell és lehet venni. Segítünk abban, hogy megtudd, mik az általános elvárások a fogászat felé. Néhány extra tartalmi ajánlat: kiváló fogorvos Budapesten, jó fogorvos, 13. kerület árak, fogászat Budapest, fogászati szolgáltatások ára, jó fogorvos keresése.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!