GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

Mitől jó a fogorvos? Milyen fogorvoshoz járnál szívesen?

jó fogorvos Budapest

Ilyen a jó fogorvos

Még ma is meghatározó a félelem érzése a fogászati kezeléseket illetően. Sokan ez okból még a rutinellenőrzéseket is hanyagolják, melyeknek éppen a megelőzés lenne a célja. Annak megelőzése, hogy sor kerüljön komolyabb, komplikáltabb, költségesebb beavatkozásokra. Egy elhanyagolt szuvasodás, egy vérző, gyulladt íny esetében azonban kódolva van a fájdalom és a probléma súlyosbodása. Kezelés nélkül a fog, vagy akár több fog elvesztése is bekövetkezhet. Pedig ma már nincs mitől félned. Egy jó fogorvos segít, hogy szorongás nélkül éld meg a kezeléseket és ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy fájdalommentesen, nyugodt légkörben biztosítsa a kezeléseket.

Te még mindig tartasz a fájdalomtól, mert nem találtál ilyen fogorvost? Inkább kockáztatod a foga(i)d épségét? Ne tedd! Elmondjuk, miért ne.

A jó fogorvos ismérvei

A félelemnek sok oka lehet, sokféle módon lehet ellene tenni. Ha egy régi, kellemetlen élmény, fájdalmas trauma miatt félsz fogorvoshoz menni, nincs más hátra, mint megkeresni a számodra legmegfelelőbb szakembert, aki segít oldani a félelmeidet. Milyen a megfelelő fogorvos?

 • Elsődleges szempont az odafigyelés és az empátia szándéka a fogorvos részéről. Az a fogorvos, akinek fontos a páciense, bizalmi viszonyra törekszik már az első találkozáskor. Ezért az alapos vizsgálatot követően elmagyarázza a lehetséges terápiás alternatívákat és a kezelések lényegét. Mindezt rögzíti a kezelési tervben és árajánlatot ad. Nyíltan válaszol a páciens kérdéseire, vázolja az esetleges szövődményeket, rizikókat is. Ilyen hozzáállás megtapasztalásakor megnyugszik a beteg, és a bizalmi légkör kedvezően hat a kezelések eredményességére.
 • A jó fogorvos minden beavatkozás során biztosítja az érzéstelenítés, az esetleges fájdalom csillapításának lehetőségét, még akkor is, ha nem tartaná feltétlenül szükségesnek.
 • A jó fogorvos arra törekszik, hogy a megelőzésé legyen a főszerep. Ezért hasznos tanácsokkal, a helyes fogmosási technika megmutatásával segíti a pácienseit abban, hogy fogaik egészségét minél tovább megőrizhessék. Ezt szolgálja a a rendszeres fogkőleszedés is, melyet érdemes évente kétszer elvégeztetni a fogorvosnál.
 • Egy tapasztalt fogorvos felismeri a rejtett gócokat, vagy az alig látható szuvasodást. A korai kezelésekkel így a súlyosabb problémákat még időben el lehet kerülni.
 • Egy jó fogorvos korszerű eszközökkel dolgozik és használja a fogászati diagnosztika technikai vívmányait. Az eredményes terápia meghatározásához elengedhetetlen a jó diagnózis felállítása. A röntgendiagnosztika az összes fogról képet ad a fogorvosnak, csakúgy, mint az állcsontokról, és az állkapocsban található ízületekről, arcüregről. Továbbá, a jó fogorvos nemcsak a fogakat nézi meg, de megvizsgálja a szájon belüli szöveteket is: az ínyt, a nyálkahártyát, a nyelvet és a szájpadot. A szájüregi daganatok korai felismerése jelentősen befolyásolja a gyógyulás kimenetelét.

Miért fontos a rendszeres fogorvosi vizit?

 • Szakszerű fogászati állapotfelméréssel könnyedén kiszűrhetőek és gyógyíthatóak a kisebb elváltozások, szuvasodások.
 • A szájhigiénia ellenőrzésével megelőzhetőek a fogágybetegségek és az ínygyulladás kialakulása.

Az egészségünk érdekében szükséges a fogorvosunkat rendszeresen felkeresni, s így elejét venni a fájdalmas(abb) élményeknek.


Milyen a jó fogorvos és hol található? A jó fogorvos kiválasztása meglehetősen problémás feladat, mely során rengeteg szempontot figyelembe kell és lehet venni. Segítünk abban, hogy megtudd, mik az általános elvárások a fogászat felé. Néhány extra tartalmi ajánlat: kiváló fogorvos Budapesten, jó fogorvos, 13. kerület árak, fogászat Budapest, fogászati szolgáltatások ára, jó fogorvos keresése.

Kapcsolódó bejegyzések

GoldenDental

1135 Budapest, Szegedi út 54

Bejelentkezés: +36 1 770 7060
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 8:00-20:00

Szolgáltatásaink

 • Fogszabályozás
 • Fogfehérítés
 • Fogbeültetés
 • Fogkő eltávolítás
 • Fogpótlás
 • Szájsebészeti beavatkozások
 • Szűrővizsgálat

Keress fogászati kérdésekre