Milyen fogpótlásokat alkalmazunk?

Szerző: | Budapesti fogászat, Fogászati beavatkozások, kezelések

Inlay és onlay fogpótlások Budapesten Fogszuvasodás esetén, ha a károsodás mértéke nagyon kiterjedt, és a kompozit vagy amalgám által történő szokásos javítást lehetetlennek ítélik a fogászaton, a fogorvos inlayt, vagy onlayt alkalmaz. Ez a forradalmian új, esztétikus, fogmegtartó megoldás egyre inkább kiváltja a kevésbé időtálló töméseket. Ezzel az eljárással lehetővé teszik a fog anatómiai alakjának […]

Inlay és onlay fogpótlások Budapesten

Fogszuvasodás esetén, ha a károsodás mértéke nagyon kiterjedt, és a kompozit vagy amalgám által történő szokásos javítást lehetetlennek ítélik a fogászaton, a fogorvos inlayt, vagy onlayt alkalmaz. Ez a forradalmian új, esztétikus, fogmegtartó megoldás egyre inkább kiváltja a kevésbé időtálló töméseket. Ezzel az eljárással lehetővé teszik a fog anatómiai alakjának rekonstruálását, és kiváló eredményt nyújt a fogszövet maximális megtartásával. Ha fogpótlásra van szükséged, tudj meg többet szolgáltatásunkról itt.

Inlay / Onlay – Mi a különbség?

Az inlay betét vagy inlay tömés egy olyan fogpótlás, amely lehetővé teszi a fog belső részének közvetlen rekonstruálását. A fog üregének megtisztítása után lenyomatvétel alapján, fogtechnikai laborban készül, általában kerámiából.

Az onlay betétet vagy onlay fogtömést, nagyobb kiterjedésű fogkárosodás esetén alkalmazzák a meggyengült fog védelme, a teljes rágófelület befedése érdekében a fogorvos. A fog sérült koronájának eltávolítása és üregének megtisztítása után lenyomatvétel alapján, fogtechnikai laborban készül, általában kerámiából.

Az inlay, onlay betétek mechanikai szilárdsága kiemelkedően jobb, mint a hagyományos tömési technikákban alkalmazott amalgámok és kompozitok esetében. Sokkal jobb minőségű tömítést kapunk ezáltal, ami növeli a szomszédos fogakkal való érintkezési pont megbízhatóságát, könnyű tisztíthatóságot biztosít, így csökkentve a szuvasodás és az ínygyulladási problémák megismétlődésének kockázatát.

Túl nagy szuvasodás esetén az inlay, onlay fogtömés lehetővé teszi annak elkerülését, hogy koronát kelljen készíteni a sérült fogra nagyobb fogszövet vesztés kockázatával.

Hogyan történik az eljárás?

A fogászati vizsgálatot, állapotfelmérést követően, az fogorvos felállítja a diagnózist, és teljes körű tájékoztatást ad arról, hogy milyen beavatkozásokat és eljárásokat lát szükségesnek. Ha a páciens elfogadja a kezelési tervet, elkezdődhet a fogpótlás előkészítése.

Amennyiben inlay, onlay betét beragasztására kerül sor, a fogorvos először előkészíti a fogat annak befogadására. Amennyiben szükséges, helyi érzéstelenítésben végzi a beavatkozást.

  • megtisztítja a szuvas üreget, eltávolítja a károsodott részeket
  • lenyomatot készít az így kapott üregről, mely alapján fogtechnikus készíti el a precíz pótlást
  • az inlay, onlay betétek elkészítésének időtartamára a fogorvos ideiglenes tömést alkalmaz a kitisztított üreg védelmére
  • az elkészült, kemencében kiégetett, ezáltal igen tartós, személyre szabott betétet a fogorvos beragasztja az előkészített fogba.

Az inlay, onlay betétek előnyei

Manapság a fogászaton azok az rekonstrukciók részesülnek előnyben, amelyek lehetővé teszik az eredeti foghoz hasonló megjelenés elérését, és általuk elkerülhető a szervezet higany terhelése. A betétek segítségével kapott fogpótlások sokkal erősebbek, tartósabbak és esztétikusabbak, mint egy amalgám, vagy kompozit fogtömés.

A beillesztés lehetővé teszi a fog morfológiájának ideális rekonstruálását az optimális rágóhatás hatékonyságának visszanyerésével.

További előnyük, hogy a fogkoronával ellentétben, a betét elkészítéséhez nincs szükség az ép fogállomány eltávolítására, a fog devitalizálására a fogorvosnál.

Az inlay, onlay fogbetét többféle az esztétikai fogászaton, választható alapanyagból készülhet, időtálló és kopásálló eredményt biztosít viselőjének. Precíz illesztésének köszönhetően igen kényelmes, esztétikailag kifogástalan, hiszen a fog saját színéhez igazítható.


Milyen fogpótlásokat és milyen árban alkalmazunk? A fog súlyos károsodása esetén a fogorvos a tömés helyett inlay vagy onlay fogpótlás behelyezését ajánlja a páciensnek a budapesti esztétikai fogászaton. Néhány további téma, melyek részletes megismerése hasznos lehet: budapesti fogászat a 13. kerületben, fogászati beavatkozások bejelentkezés, fogorvos szolgáltatásai, fogtömés ára, fogászati kezelés Budapest 13. kerületében, fogpótlás elkészítése, inlay tömés ára, onlay tömés készítése.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!