Milyen fogpótlásokat alkalmazunk?

Szerző: | Budapesti fogászat, Fogászati beavatkozások, kezelések

Inlay és onlay fogpótlások Budapesten Fogszuvasodás esetén, ha a károsodás mértéke nagyon kiterjedt, és a kompozit vagy amalgám által történő szokásos javítást lehetetlennek ítélik a fogászaton, a fogorvos inlayt, vagy onlayt alkalmaz. Ez a forradalmian új, esztétikus, fogmegtartó megoldás egyre inkább kiváltja a kevésbé időtálló töméseket. Ezzel az eljárással lehetővé teszik a fog anatómiai alakjának […]

Inlay és onlay fogpótlások Budapesten

Fogszuvasodás esetén, ha a károsodás mértéke nagyon kiterjedt, és a kompozit vagy amalgám által történő szokásos javítást lehetetlennek ítélik a fogászaton, a fogorvos inlayt, vagy onlayt alkalmaz. Ez a forradalmian új, esztétikus, fogmegtartó megoldás egyre inkább kiváltja a kevésbé időtálló töméseket. Ezzel az eljárással lehetővé teszik a fog anatómiai alakjának rekonstruálását, és kiváló eredményt nyújt a fogszövet maximális megtartásával. Ha fogpótlásra van szükséged, tudj meg többet szolgáltatásunkról itt.

Inlay / Onlay – Mi a különbség?

Az inlay betét vagy inlay tömés egy olyan fogpótlás, amely lehetővé teszi a fog belső részének közvetlen rekonstruálását. A fog üregének megtisztítása után lenyomatvétel alapján, fogtechnikai laborban készül, általában kerámiából.

Az onlay betétet vagy onlay fogtömést, nagyobb kiterjedésű fogkárosodás esetén alkalmazzák a meggyengült fog védelme, a teljes rágófelület befedése érdekében a fogorvos. A fog sérült koronájának eltávolítása és üregének megtisztítása után lenyomatvétel alapján, fogtechnikai laborban készül, általában kerámiából.

Az inlay, onlay betétek mechanikai szilárdsága kiemelkedően jobb, mint a hagyományos tömési technikákban alkalmazott amalgámok és kompozitok esetében. Sokkal jobb minőségű tömítést kapunk ezáltal, ami növeli a szomszédos fogakkal való érintkezési pont megbízhatóságát, könnyű tisztíthatóságot biztosít, így csökkentve a szuvasodás és az ínygyulladási problémák megismétlődésének kockázatát.

Túl nagy szuvasodás esetén az inlay, onlay fogtömés lehetővé teszi annak elkerülését, hogy koronát kelljen készíteni a sérült fogra nagyobb fogszövet vesztés kockázatával.

Hogyan történik az eljárás?

A fogászati vizsgálatot, állapotfelmérést követően, az fogorvos felállítja a diagnózist, és teljes körű tájékoztatást ad arról, hogy milyen beavatkozásokat és eljárásokat lát szükségesnek. Ha a páciens elfogadja a kezelési tervet, elkezdődhet a fogpótlás előkészítése.

Amennyiben inlay, onlay betét beragasztására kerül sor, a fogorvos először előkészíti a fogat annak befogadására. Amennyiben szükséges, helyi érzéstelenítésben végzi a beavatkozást.

  • megtisztítja a szuvas üreget, eltávolítja a károsodott részeket
  • lenyomatot készít az így kapott üregről, mely alapján fogtechnikus készíti el a precíz pótlást
  • az inlay, onlay betétek elkészítésének időtartamára a fogorvos ideiglenes tömést alkalmaz a kitisztított üreg védelmére
  • az elkészült, kemencében kiégetett, ezáltal igen tartós, személyre szabott betétet a fogorvos beragasztja az előkészített fogba.

Az inlay, onlay betétek előnyei

Manapság a fogászaton azok az rekonstrukciók részesülnek előnyben, amelyek lehetővé teszik az eredeti foghoz hasonló megjelenés elérését, és általuk elkerülhető a szervezet higany terhelése. A betétek segítségével kapott fogpótlások sokkal erősebbek, tartósabbak és esztétikusabbak, mint egy amalgám, vagy kompozit fogtömés.

A beillesztés lehetővé teszi a fog morfológiájának ideális rekonstruálását az optimális rágóhatás hatékonyságának visszanyerésével.

További előnyük, hogy a fogkoronával ellentétben, a betét elkészítéséhez nincs szükség az ép fogállomány eltávolítására, a fog devitalizálására a fogorvosnál.

Az inlay, onlay fogbetét többféle az esztétikai fogászaton, választható alapanyagból készülhet, időtálló és kopásálló eredményt biztosít viselőjének. Precíz illesztésének köszönhetően igen kényelmes, esztétikailag kifogástalan, hiszen a fog saját színéhez igazítható.


Milyen fogpótlásokat és milyen árban alkalmazunk? A fog súlyos károsodása esetén a fogorvos a tömés helyett inlay vagy onlay fogpótlás behelyezését ajánlja a páciensnek a budapesti esztétikai fogászaton. Néhány további téma, melyek részletes megismerése hasznos lehet: budapesti fogászat a 13. kerületben, fogászati beavatkozások bejelentkezés, fogorvos szolgáltatásai, fogtömés ára, fogászati kezelés Budapest 13. kerületében, fogpótlás elkészítése, inlay tömés ára, onlay tömés készítése.

GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!