Mikroszkópos gyökérkezelés

A mikroszkópos gyökérkezelés hatékony és precíz módszer a foggyökerek kezelésére, legyen szó első gyökérkezelésről vagy újrakezelésről 95%-os sikerrátával több fogat mentünk meg.

Z

Gyökérkezelés utáni fájdalom megszűntetése

Z

Elrontott gyökérkezelését helyreállítjuk

Z

Megmentjük a fogat teljesen fájdalommentesen

Z

Precíz gyökérkezelés koronán keresztül

Z

Betört gyökérkezelő tű eltávolítása

A mikroszkópos gyökérkezelés előnyei

A mikroszkópos gyökérkezelés számos előnnyel jár a hagyományos eljárásokhoz képest:

  1. Magasabb nagyítás: A mikroszkópos rendszerek lehetővé teszik a fogorvosok számára, hogy a gyökércsatornákat nagyítva lássák, ami pontosabb és részletesebb kezelést tesz lehetővé.
  2. Pontosabb diagnózis és kezelés: A nagyobb nagyításnak köszönhetően a fogorvosok könnyebben észlelhetik és kezelhetik a gyökércsatornákban lévő kisebb elágazásokat vagy nehezen elérhető területeket, minimalizálva ezzel a hibalehetőségeket.
  3. Jobb sikerarány: A pontosabb és részletesebb kezelés miatt a mikroszkópos gyökérkezelés általában magasabb sikerarányt eredményez, különösen bonyolultabb esetekben vagy újrakezelésnél.
  4. Kevesebb invazív beavatkozás: A mikroszkópos technika lehetővé teszi a fogorvosok számára, hogy kevesebb szövetet távolítsanak el, mivel pontosabban célozhatnak a problémás területekre, ezáltal minimalizálva a környező egészséges szövetek érintettségét.
  5. Kisebb kellemetlenség: A pontosabb és hatékonyabb kezelés miatt a páciensek általában kevesebb fájdalommal és kellemetlenséggel számolnak be a mikroszkópos gyökérkezelés után.

Ezen előnyök együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a mikroszkópos gyökérkezelés a legjobb gyökérkezelési módszernek számítson bizonyos esetekben, különösen akkor, ha a gyökércsatornák részletes és precíz kezelése szükséges.

A mikroszkópos gyökérkezelés által kínált előnyök együttesen teszik ezt a kezelési módszert különösen hatékonnyá és előnyössé olyan esetekben, amikor a fog gyökércsatornái rendkívül összetettek vagy nehezen elérhetőek. A nagyítás és a részletesség, amit a mikroszkópos technika biztosít, lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy a gyökércsatornákban esetlegesen meglévő kisebb elágazásokat vagy nehezen elérhető területeket precízen azonosítsa és kezelje.

A mikroszkópos gyökérkezelés nem csupán egy eljárás, hanem egy olyan folyamat, amely során a fogorvosok kiemelt figyelmet fordítanak a részletekre és a precizitásra. Ez az eljárás igényli a fogorvosok szakértelmét és türelmét, de cserébe a páciensek magas szintű elégedettséget tapasztalhatnak a fájdalommentes kezelés és a hosszú távú eredmények miatt. Összességében, a mikroszkópos gyökérkezelés nem csupán egy gyógyító eljárás, hanem a fogak megtartásának és az optimális egészség helyreállításának egy alapos és hatékony módja.

Milyen esetekben érdemes mikroszkópos gyökérkezelést alkalmazni?

A mikroszkópos gyökérkezelés alkalmazása különösen ajánlott olyan esetekben, ahol a gyökércsatornák rendkívül részletes és precíz kezelése szükséges. Ide tartoznak:

  1. Nehezen elérhető területek: Amikor a gyökércsatornák rendkívül kanyargósak vagy nehezen elérhetőek, a mikroszkópos gyökérkezelés lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy nagyítva és részletesen lássa ezeket a területeket.
  2. Elágazó gyökércsatornák: Ha a fog gyökércsatornái elágaznak vagy bonyolult struktúrával rendelkeznek, a mikroszkópos technika segíthet az ilyen területek pontosabb kezelésében.
  3. Újrakezelés szükségessége: Amikor az előző gyökérkezelés nem volt teljesen sikeres, és szükség van az újrakezelésre, a mikroszkópos eljárás lehetővé teszi a fogorvos számára a részletesebb vizsgálatot és kezelést.
  4. Komplex esetek: Olyan esetekben, ahol több fog gyökércsatornáinak kezelése vagy bonyolultabb fogászati problémák merülnek fel, a mikroszkópos gyökérkezelés előnyös lehet a magasabb sikerarány és a pontosabb beavatkozás miatt.
  5. Idegen tárgy eltávolítása: Hagyományos módszerekkel gyakran előfordul a gyökértágító tű beletörése a gyökércsatornába. Mikroszkópos módszerrel ezek a tárgyak sikeresen eltávolíthatóak.

A mikroszkópos gyökérkezelés a nagyított látómező révén lehetővé teszi a fogorvosok számára, hogy részletesen vizsgálják és kezeljék a gyökércsatornákat. Ez különösen hasznos bonyolult szerkezetű vagy nehezen elérhető területeken, ahol a mikroszkóp segítségével a fogorvosok pontosan azonosíthatják és kezelhetik a problémákat.

A pontos és precíz eredmények mellett a mikroszkópos gyökérkezelés magas sikerarányt biztosít. A nagyobb részletesség és a pontosabb beavatkozás hozzájárul a kezelés hosszú távon stabil és hatékony eredményéhez, megőrizve ezzel a fogakat és csökkentve az újrakezelés esélyét. A mikroszkópos eljárások továbbá minimalizálják a kezelés során fellépő fájdalmat és kellemetlenségeket. A nagyított látómező segítségével a fogorvosok pontosabban és kíméletesebben kezelhetik a gyökércsatornákat, csökkentve ezzel a beteg számára érzékelhető fájdalmat.

Kérjen időpontot most!

Hívjon minket vagy kérjen időpontot online!

fogászat telefonszáma

MIKROSZKÓPOS GYÖKÉRKEZELÉS MENETE

1. ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Az első látogatás során részletes állapotfelmérés zajlik, mely magában foglal röntgenfelvételt, esetenként a 3D CT röntgenvizsgálatot is. A kezelési terv mindkét opciót, a hagyományos és a mikroszkópos módszert is tartalmazza. A döntés a páciensre van bízva, hogy melyiket választja. A kezelés időtartama 30-60 perc, és előre egyeztetett időpontban kerül megvalósításra.

2. ÉRZÉSTELENÍTÉS

A mikroszkópos gyökérkezeléshez helyi érzéstelenítést alkalmazunk rendelőnkben. Az Ultracain DS Forte érzéstelenítőt használjuk, mely négyszer erősebb hatású, mint a hagyományos Lidocain érzéstelenítő. Ez biztosítja, hogy a kezelés teljes időtartama alatt fájdalommentes legyen Ön számára.

3. IZOLÁCIÓ

A mikroszkópos kezelés során a fogorvos csak a kezelt fogat láthatja, mivel a teljes szájkörnyezet takarásba kerül. Ennek érdekében a kezelés teljes időtartama alatt kofferdam izolálást alkalmazunk. A mikroszkópos gyökérkezelés kizárólag kofferdam izolációval végezhető el, és ez az izolációs módszer nélkülözhetetlen a kezelés folyamatában.

4. MIKROSZKÓPOS KEZELÉS

A mikroszkópos gyökérkezelés általában 2-3 alkalomból áll. Minden egyes ülés hossza 30-60 perc, mivel a folyamat rendkívül aprólékos és lassú munkát igényel. A kezelés során a gyökércsatornák precíz feltárása, valamint speciális, 3D ultrahangos fertőtlenítés zajlik. 

5. GYÖKÉRTÖMÉS

A gyökérkezelés befejező lépéseként a biokerámia gyökértömés alkalmazása kritikus fontosságú a kezelt fog teljes gyógyulásához.  A biokerámia gyökértömés egy speciális anyag, amely biokompatibilis és hosszú távú stabilitást biztosít.

6. KONTROLL

A gyökérkezelés utáni kontroll során a fogorvos ellenőrzi a kezelt fog állapotát, a gyógyulást és a gyökércsatornák stabilitását. Ez lehetőséget ad a szakembernek a kezelés eredményének értékelésére és szükség esetén további intézkedések megtételére a fog egészségének biztosítása érdekében.

Kérjen időpontot most!

Hívjon minket vagy kérjen időpontot online!

fogászat telefonszáma

MIKROSZKÓPOS GYÖKÉRKEZELÉS ÁRAK

MIKROSZKÓPOS GYÖKÉRKEZELÉS – ELSŐ ÜLÉS – GYÖKÉRKEZELÉS INDÍTÁSA

A legnagyobb sikerességet nyújtó, mikroszkópos gyökérkezelés 50x-es nagyítású endodonciai-operációs mikroszkóppal 4K minőségben rögzítve. Feltárás speciális endodonciai műszeregységekkel kofferdam izolálásban – +3D ultrahangos fertőtlenítés -gyógyszeres zárással. A kezelés ára függ a kezeld csatornák számától.

59.900 – 94.900 Ft

MIKROSZKÓPOS GYÖKÉRTÖMÉS – MÁSODIK ÜLÉS – GYÖKÉRKEZELÉS LEZÁRÁSA

Gyökércsatornák lezárása gyökértöméssel legnagyobb sikerességet nyújtó, mikroszkópos módszerrel 50x-es nagyítású endodonciai-operációs mikroszkóppal 4K minőségben rögzítve. Speciális endodonciai műszeregységekkel kofferdam izolálásban – +3D ultrahangos fertőtlenítés. A kezelés ára függ a kezeld csatornák számától.

58.900 – 92.900 Ft

Mitől lesz a kezelés teljesen fájdalommentes?

A Golden Dentben az elérhető legkorszerűbb eszközök és érzéstelenítés áll a rendelkezésünkre, amitől a kezelés teljesen fájdalommentes.

Felejtse el a fájdalmat, mert a kezelés egyáltalán nem lesz kellemetlen. Az érzéstelenítő beadása előtt egy speciális zselét is használunk, így annak beadását sem fogja megérezni.

Pácienseink mondták…

★★★★★

” Magasan hagyott tömés miatt kértem időpontot, egy óra múlva hívtak, hogy már mehetek is. „

KOVÁCS MELINDA
Göd

★★★★★

” Reggel kiesett a fogtömésem, és már délután meg is csinálták. Csak ajánlani tudom mindenkinek. „

SOÓS ANDRÁS
Budapest

★★★★★

” Akut problémám volt, rövid határidővel tökéletes megoldást kaptam, fájdalom nélkül. „

HUJBER ATTILA
Budapest

Miért a Golden Dent?

Óra

Nincs várakozási idő

Betegeinket azonnal, még akár aznap fogadjuk. Nálunk nem kell heteket várnia a kezelésre, vagy órákat ülni a rendelőben mire sorra kerül. Fontosnak tartjuk a precizitást mind az orvoslásban, mind a betegkoordinálásban.

Árak

Kedvező árak

Kedvező árfekvés, minőségi szolgáltatás mellett. Számunkra a Golden Dentnél a legfontosabb pácienseink elégedettsége, így fogászati szolgáltatásainkat nem csak prémium minőségben, de kedvező áron is nyújtjuk.

Fájdalommentes fogászati kezelés

Fájdalommentes kezelések

Fogászatunkon a legmodernebb fájdalommentes kezelések érhetők el. Elsődleges célunk, hogy pácienseink panaszait mihamarabb fájdalommentesen kezeljük és a legrövidebb időn belül megszüntessük.

Fogászati állapotfelmérés

Több szakterület egy helyen

Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Altatás

Szakértő orvosok

Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.

Garancia

100% garancia

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk.

Egészségpénztári partnereink

Prémium Egészségpénztár
OTP egészségpénztár
Generali biztosító
MKB egészségpénztár
Logo Allianz
Patika Egészségpénztár
Vasutas Egészségpénztár
Medicina Egészségpénztár
Vasutas Egészségpénztár
Vasutas Egészségpénztár
Vasutas Egészségpénztár