Mikor szükséges a csontpótlás implantátum beültetése előtt?

Szerző: | Fogorvos válaszol, fogorvosi tanácsok

A csontszövet mint minden élő anyag károsodhat. Mikor szükséges a csontpótlás? Tudja meg a legfrissebb cikkünkből!

A csontszövet mint minden élő anyag károsodhat, ilyenkor a fogbeültetés megkezdése előtt muszáj pótolni a hiányzó csontállományt.

Mi a csontállomány szerepe?

A csontok csontszövetből épülnek fel, melyek a támasztószövetek közé tartoznak. A csontok adják meg a test vázát. Szerves, szervetlen anyagokból és vízből épülnek fel. Nagy szerepük van a test védelmében, a mozgás elősegítésében és a vérképzésben is. Fogtechnikai szempontból az állkapocscsont a legfontosabb, ennek hiányossága ugyanis kihatással van a fogak állapotára és a fogpótlás sikerességére is.

Szájsebészet csontpótlás módja
Szájsebészet csontpótlás módja

Miért kell pótolni?

Az életmód, a táplálkozás és a genetikai adottságok is közrejátszhatnak a csontállomány sérülésében és leépülésében. Ezek mellett ha a fogvesztés óta hosszú idő telik el a pótlásig akkor a csontállomány a foggyökér helyén leépül és szinte összecsuklik a gyökér helye körül, megnehezítve a későbbi implantálást, hiszen nem lehetséges teljes becsontosodás amennyiben nincs meg a kellő mennyiségű alapcsontozat. Ilyen esetekben az implantálás előtt alaposan felmérik, hogy mennyire sérült a csontszövet és hogyan lehet pótolni. Ez hosszabb előkészületet, műtéti időt és gyógyulási szakaszt eredményez.

A csontpótlás fajtái

Csontpótlás történhet mind az arcüregcsontnál (Sinus Lift) vagy az állkapocsban (Augmentáció). Előbbi a felső állcsont megemelésére szolgál, míg utóbbinál az alsó állkapcsot nagyobbítjuk meg.

Hogyan pótolják?

Panorámaröntgen és CT felvételek segítenek annak eldöntésében mennyire nagy a csonthiány.  Manapság már leginkább mesterséges granulátummal illetve állati eredetű és kevert anyaggal pótolják a hiányzó csontot, majd azt speciális membránnal fedik le. Kisebb csonthiánynál ez a beavatkozás az implantálással egyidőben elvégezhető, nagyobb beavatkozásnál azonban előzetes műtétre és így előzetes gyógyulási időszakra van szükség. Maga a beavatkozás helyi érzéstelenítés alatt történik.

A gyógyulási szakasz

Mint minden műtét ez is komolyabb beavatkozásnak számít de a gyógyulási idő nagymértékben függ a pótlás kiterjedtségétől illetve attól is, hogy az implantálás előtt vagy azzal egyidőben történik meg és általában 2-6 hónap. A műtétet követően kialakulhat duzzanat, véraláfutás és fájdalomérzet is. Ez idő alatt ügyelni kell arra, hogy a pótlás helyét ne érje nyomás vagy egyéb erős fizikai hatás, a páciens antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kap és rendszeres kontrollra kell járnia.

Csontpótlás árak

A csontpótlás árak változóak, 80 és 130 ezer forint között váltakoznak de nagy különbségek lehetnek a páciensek között, hiszen a csontpótlás kifejezetten az egyéni igényeket figyelembe véve történik.

Ha fogai pótlásáról szeretne érdeklődni, kérjen információt a  Golden Dent fogászaton Budapesten!

Tekintse meg jelenlegi fogimplantátum akcióinkat itt.

Golden Dent Fogászat
A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció
széles mosoly

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció
Kozmetikai fogfehérítés nyár

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció
Átlátszó fogszabályozó készítése

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!