Miért és milyen gyakran érdemes meglátogatni a fogorvost?

Szerző: | Budapesti fogászat, Fogorvos Budapesten

Milyen gyakran kell menni a fogorvoshoz, fogászati kezelésre? Röviden: rendszeresen kell fogorvoshoz járni! Kicsit bővebben: Ahhoz, hogy egészséges fogaid sokáig megőrizhesd, rendszeres fogászati ellenőrzés szükséges. Nem szabad megvárni, amíg fájdalom jelentkezik, mert az, az esetek többségében, már előrehaladott fogkárosodást mutat. A fogászat és a fogorvos látogatása tehát legyen rutinszerű, előretervezett. Ha évente legalább két alkalommal […]

Milyen gyakran kell menni a fogorvoshoz, fogászati kezelésre?

Röviden: rendszeresen kell fogorvoshoz járni!

Kicsit bővebben: Ahhoz, hogy egészséges fogaid sokáig megőrizhesd, rendszeres fogászati ellenőrzés szükséges. Nem szabad megvárni, amíg fájdalom jelentkezik, mert az, az esetek többségében, már előrehaladott fogkárosodást mutat. A fogászat és a fogorvos látogatása tehát legyen rutinszerű, előretervezett. Ha évente legalább két alkalommal a fogorvos átvizsgálja a szájüreget és a fogakat, biztos lehetsz abban, hogy nem maradnak rejtve kezdődő anomáliák, gócok, időzített bombaként működő gyulladások. A fogorvos a modern diagnosztika eszközeivel olyan apró, még tünetet alig adó patológiákat is feltár, mint például:

  • kezdeti szuvasodás fogközökben
  • fogkő okozta ínygyulladás
  • impaktált bölcsességfog, stb.

Felmérések szerint az emberek többsége 5-6 évente megy el fogászatra, többnyire akkor, ha már a fájdalom nem enged több halogatást.

Miért fontos a fogászat rendszeres látogatása?

A fogak rágóképességének megőrzéséhez elengedhetetlen a fogak jó rögzítettsége, tehát a jó csontállomány. Mi sodorja veszélybe az alveoláris csont egészségét?

  • Az elhanyagolt szuvasodás tovaterjedése nem áll meg. Minél tovább várunk a kezelésével, annál nagyobb és maradandóbb kárt tesz a fogban, a fogat tartó szövetekben, és a gyökeret is megtámadja. Kezeletlen esetben a fertőzés ráterjed a csontra, ami csont pusztulást, a fog kimozdulását, kiesését okozhatja.
  • A fogkő tartós jelenléte elősegíti a fogzománc meggyengülését, és teret enged a baktériumok rombolásának. A megbomlott fogzománc nem tudja a továbbiakban ellátni a védőfunkcióját, és a fog szuvasodásnak indul. A tartós bakteriális jelenlét a fog szöveteit, az ínyt és a csontot is károsítja, ezáltal veszélybe kerül a fog. A fentebb vázolt folyamat következményeként várható a fog elvesztése, amennyiben nem történik meg a helyreállító, gyógyító kezelés a fogászaton.

Mi történik egy fogászati konzultáción?

A rendszeres szűrővizsgálatok alkalmával a fogorvos ellenőrzi a fogak, az íny, a nyálkahártya és a nyelv állapotát. A képalkotó diagnosztikai eljárások segítségével képet kap az esetleges rejtett elváltozásokról, így megelőzhető a problémák súlyosbodása, a szövődmények kialakulása.

Ezeket a problémákat rutineljárással, fájdalommentes kezeléssel elhárítja a fogorvos, ha lehetősége van időben észlelni őket.

A konzultáció további előnye, hogy a fogorvos, vagy a dentálhigiénikus elmagyarázza a hatékony fogmosás módját és személyre szabott tanácsokat ad fogaid alapos tisztításához.

Milyen korban kell igénybe venni az első konzultációt?

Ideális esetben, ha addig nem jelentkezik probléma, ezt három és négy év között kell megtenni. A kibújt tejfogak ellenőrzése kiemelten fontos a későbbiekben előtörő maradandó fogak egészsége érdekében. A bizalmi kapcsolat a fogorvos és egy kisgyermekek között meghatározó a későbbiekre nézve, így jó, ha olyan fogászatot választasz, ahol a gyerekbarát hozzáállás adott. A kisgyermek számára a fogászat félelmetes lehet először, így legjobb, ha az első találkozás a fogorvossal csak beszélgetéssel telik.

Természetesen, bármilyen életkorban nagy hangsúlyt kell fektetni a fogak egészségének megőrzésére! Az idősödéssel járó folyamatok miatt a rendszeres látogatások elengedhetetlenek a fogászati panaszok kiküszöböléséhez. Üregek, szájszárazság, érzékenység, fogpótlás ellenőrzése. Mindig van tennivaló.

Bízzál a fogorvosban, hogy mosolyod a régi maradhasson!


Miért és milyen gyakran érdemes meglátogatni a fogászatot? A rendszeres fogászati szűrővizsgálat vonzóbbá válik, ha a megbízható fogorvos különféle akciókkal csábítja el klienseit. A legtöbben az alábbi témák iránt is érdeklődnek: budapesti fogászati rendelés, gyors fogorvos Budapesten, 13. kerület Budapest, fogászati akciók, akció a fogorvosnál, fájdalommentes fogorvos ára.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!