Tudtad, hogy melyik sztárnak esett ki a foga?

Szerző: | Fogorvos Budapesten, Fogorvos válaszol, fogorvosi tanácsok

Mi lehet a közös Wossala Rozinában és Lionell Messiben? Kétségbe kell esni, ha kiesik egy fogunk? Mit tegyek, hova menjek, kihez fordulhatok és mire számíthatok? A fogászati problémák, a fogvesztés bárkit utolérhet. Nem is olyan régen olvashattuk a hírekben, hogy „Messinek egy fogába került a Barca győzelme”. A vérre menő küzdelemre egy spanyol bajnoki meccsen […]

Mi lehet a közös Wossala Rozinában és Lionell Messiben?

Kétségbe kell esni, ha kiesik egy fogunk?

Mit tegyek, hova menjek, kihez fordulhatok és mire számíthatok?

A fogászati problémák, a fogvesztés bárkit utolérhet. Nem is olyan régen olvashattuk a hírekben, hogy „Messinek egy fogába került a Barca győzelme”. A vérre menő küzdelemre egy spanyol bajnoki meccsen került sor a Santiago Bernabeuban, ahol az ősi riválist, a Real Madridot fogadták.

A fogvesztés nem valamilyen látványos baleset következménye volt, a Real hátvéd Marcelo, egy csúnya könyökléssel intézte el az argentin futballistát. A mérkőzésen készült videók egyikén láthatjuk, hogy a szünet végén az öltözőből kifelé jövet Messi egyszerűen kiköpi a „feleslegessé vált” fogat.

Kétségbeesett Messi, amikor kitört a Foga?

Nem. Lényegében a hírekbe is csupán néhány sorban fért be az eset, az aranylabdát pedig már úgy vehette át, mintha semmi sem történt volna. A vadiúj implantátum pont úgy néz ki, mintha a saját eredetije lenne, talán még kissé jobb is.

Messi a földön fekszik

Wossala Rozina a dzsungelben került bajba

Az RTL Klub valóságsójában szereplő séfnek a lehető legrosszabbkor, az afrikai vadonban esett ki egy foga. Bár a fogvesztés időpontja sohasem jöhet jókor, a vadonban, a megszokott orvosi ellátástól messze ez sokkal kellemetlenebb és veszélyesebb lehet.

Rozinát lelkileg nem viselte meg, hogy kiesett a foga, hiszen fogorvosai már figyelmeztették erre, csak reménykedett abban, hogy ezt az utazást még kibírja. A valóságshow 3. napján adta meg magát a fog, melynek egy szilánkja a sebben maradt. Az afrikai magánkórházban csak egy több mint félórás beavatkozással sikerült megtisztítani a sebet.

Tejfogához ragaszkodott a konyhafőnök

Mit később kiderült a fogvesztést nem a rossz fogorvosi ellátás okozta, Rozinának 33 évesen még megvolt egy tejfoga, amihez ő ragaszkodott. Úgy tekintett erre, mint valamiféle kabalára, ami azért valljuk be nem volt teljesen jó ötlet. A kihulló tejfogak helyét az emberi szervezet megfelelő módon pótolja, így viszont egy budapesti fogászat feladata volt a bal felső ötös pótlása.

fogpótlás után

A fogsérülés egyszerűen kezelhető

Szerencsére ma már az egyszerűbb csorbulásokat foggal megegyező színű tömőanyaggal, egy úgynevezett élpótlással korrigálni lehet, így ezek többnyire esztétikusan helyreállíthatók. Amennyiben a fog nagyobb része letörik, kerámia héjra vagy koronára van szükség.

A kitört fog kezelése problémás lehet

Mivel egy ilyen futball balesetnél a gyökér sem maradt épen, az is kimozdulhat az ütés ereje következtében, így a teljes fogat pótolni kell, miután a kitört fog helyét kellően kitisztította a szakorvos.

Azokban az esetekben, amikor a fog egészben kimozdul, de egyben marad, akkor meg lehet próbálni a replantációt. Miután ennek 1-2 órán belül meg kell történnie, erre sajnos kevés az esély általában!

Napjainkban már szerencsére az ilyen helyzetekre is van megoldás az azonnali implantációval. A fogászati implantáció ma már teljesen hétköznapi, szinte fájdalommentes rutineljárás, mellyel esztétikusan pótolható a hiányzó fog.

Kattints ide, ha fogpótlásra van szükséged!

A fogászati kezelés menete

Ha nincs szükség csontpótlásra, a műgyökér beültetése az előkészületekkel együtt mindössze jó fél órát igényel. Természetesen a beavatkozás előtt fogorvosa mindenről tájékoztatja, így stressz nélkül vállalhatja az eljárást. Leegyszerűsítve a történetet, az íny bezárása után várni kell három hónapot a csontosodás folyamatára, azután egy úgynevezett „fej” behelyezésével esztétikus cirkon koronát helyezhetünk a becsontosodott implantátumra. A csontintegráció idejére a fogorvos ideiglenes koronát készít, így erre az időszakra sem maradt fog nélkül.

A legtöbb esetben észrevehetetlen a változás a korona felhelyezése után.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció
széles mosoly

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció
Kozmetikai fogfehérítés nyár

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció
Átlátszó fogszabályozó készítése

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!