Környezetvédelem a fogorvosi munkában

Szerző: | Fogorvos Budapesten

A fogászati gyakorlat és környezeti hatás A fogászati gyakorlatba is begyűrűzött már szerencsés módon a környezetvédelem. A környezetükért felelősséget vállaló szakemberek ezen a területen is elkötelezettek abban, hogy a lehető legkisebb mértékben terheljék azt. A fogorvosi gyakorlat kialakítása és fenntartása során érdemes fontolóra venni, miért van szükség erre a szemléletre, és hogyan lehet ezt elérni? […]

A fogászati gyakorlat és környezeti hatás

A fogászati gyakorlatba is begyűrűzött már szerencsés módon a környezetvédelem. A környezetükért felelősséget vállaló szakemberek ezen a területen is elkötelezettek abban, hogy a lehető legkisebb mértékben terheljék azt. A fogorvosi gyakorlat kialakítása és fenntartása során érdemes fontolóra venni, miért van szükség erre a szemléletre, és hogyan lehet ezt elérni?

  • Sajnos, a fogorvosi szakma is nagy mennyiségű környezetkárosító szemetet termel napi szinten, a felhasznált anyagok, eszközök sokszor egyszeri használat után kerülnek a kukába.
  • A fogászati higanyhulladék nagy mértékben hozzájárul a helyi vízellátó rendszerekben mérhető higanyszinthez.
  • Hatalmas mennyiségű sterilizációs tasak, műanyag pohár, nyálszívó, fogászati székvédelemre használt fóliák, egyéb műanyag eszközök, alumíniumfólia kerül percek alatt a szemétgyűjtőbe.

A fogorvosi rendelő zöldebbé tétele tehát igen fontos feladat, amivel fogorvosaink hozzájárulnak egyrészt a bolygónk megmentéséhez, másrészt számos más előnyt is jelent a fogorvosi gyakorlatban.

Érzékenyíti, fokozza az alkalmazottak morálját.

Bizonyos tanulmányok rámutatnak, hogy azok a munkahelyi erőfeszítések, melyek a környezet iránti tiszteletre irányulnak, boldogabb, mentálisan is egészségesebb, ezáltal eredményesebben dolgozó személyzethez vezethetnek, mivel úgy érzik, hogy pozitív, hasznos hatással vannak a társadalomra, közvetlen környezetükre.

Azok a betegek, akik előtérbe helyezik a pozitív ökológiai gyakorlatot, és aggódnak a környezet iránt, olyan termékeket, szolgáltatást, vagy rendelőt választanak, amelyek bizonyítják elkötelezettségüket a környezetvédelem iránt. Ezért azzal, hogy tudatosan törekszik a rendelő és a fogorvos a zöldebb működésre, a minél kevesebb egyszer használatos műanyag, és egyéb eszközök használatára, valószínűleg több ügyfelet vonz és jobban meg tudja tartani őket.

A fogászati szakértők szerint egy környezetbarátabb gyakorlat létrehozásával csökkenthetők a költségek.

  • Az eldobható termékeket fel lehet cserélni újra felhasználható termékekre. Vannak köztük olyanok, mint például műanyag poharak és védőfóliák, sapkák, stb, amelyek mosás, fertőtlenítés után újra felhasználhatóak, míg más eszközök, anyagok, biológiailag lebomló, környezetbarát anyagból készülnek.
  • A régi, elhasználódott vagy elavult fogászati eszközök eldobása helyett fontolja meg azok adományozását. Számos ország és hátrányos helyzetű közösség igényel orvosi felszerelést, valamint bizonyos szervezetek, mint például az Open Wide Foundation, még hasznát veheti.
  • A marketing, a reklámozás digitalizálása, a papír és műanyagtáblák mentességének létrehozásával is óriási szeméthalomtól óvható meg a a környezet. Ezen kívül, az összes betegekkel folytatott interakció digitalizálása révén elkerülhető a nyomtatás révén használt szennyező gyakorlat, kiküszöbölhető a mérgező vegyi anyagok és a rengeteg papír használata, amely monumentális mértékű pozitív hatással lehet a vízrendszerünk toxinszintjére.

A felelős magatartás szellemében, fogaink gondozásán, egészségük hosszú távú megőrzésén túl gondoskodnunk kell a bolygónk védelméről is.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Dóri Padla
Dóri Padla
2023-11-22
Nagyon kedvesek es profik voltak, jó tanácsokat is kaptam, köszönöm a segítséget!
Boglarka Szabo
Boglarka Szabo
2023-11-17
Minden rendben ment. A recepciósok kedvesek, a doktornő nagyon felkészült volt. Árban jók voltak. Egyedül a bejárati ajtót alig tudtam kinyitni, annyira be van szorulva, de biztos én benaztam, jot nevettünk a recepciosokkal. 😂
Tamás D
Tamás D
2023-11-12
Elégedett voltam.
Ferenc Mészáros
Ferenc Mészáros
2023-11-07
Tágas, világos fogadó tér, Kényelmes ülő garnitúrák a várakozás idejére, Szívélyes fogadtatás és kommunikáció a recepción, Barátságos invitálás a rendelőbe, Profi szakorvos, derüs és precíz kezelés, Kiváló minőségű helyreállítás, Időtálló megoldás.
Orsolya gróf
Orsolya gróf
2023-11-06
Nagyon kedves és barátságos ellátás volt, mindenkinek ajánlom!
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!