Fogfájás, fogérzékenység, baleset? Irány a fogászat! Az emberek a kiszámíthatatlantól félnek a leginkább. Sajnos, a fogfájás, és a foggal kapcsolatos nem várt események is a “bármikor előfordulhat” kategóriába tartoznak. Jobb felkészülni ezekre az eseményekre, mint adott helyzetben pánikba esni. Legyen mindig kéznél (elmentve) egy telefonszám, amit hívhatsz, ha szükség lesz rá. Persze a legjobb, ha […]

Fogfájás, fogérzékenység, baleset? Irány a fogászat!

Az emberek a kiszámíthatatlantól félnek a leginkább. Sajnos, a fogfájás, és a foggal kapcsolatos nem várt események is a “bármikor előfordulhat” kategóriába tartoznak. Jobb felkészülni ezekre az eseményekre, mint adott helyzetben pánikba esni. Legyen mindig kéznél (elmentve) egy telefonszám, amit hívhatsz, ha szükség lesz rá. Persze a legjobb, ha olyan fogorvos, vagy fogászat telefonszáma van a tarsolyodban, akit már kipróbáltál, bevált, vagy hozzátartozód melegen ajánlott a tapasztalata alapján.

Miért olyan fontos megbízható fogorvost találni?

A páciensek nagy része, csak akkor megy fogorvoshoz, ha már baj van. Az esetek többségében kínzó fájdalom esetén. Akkor azonban nagyon megijedve és félve a rá váró kellemetlenségektől, esetleges fájdalmas kezeléstől. Sokkal nyugodtabb, oldott légkörben történhet a fogászati beavatkozás, ha már ismert fogorvos kezei közé kerülsz, és megvan a kellő bizalom irányában.

Milyen fájdalmas problémákkal fordulnak leggyakrabban fogorvoshoz a páciensek?

Fogkő, fognyaki érzékenység hidegre, melegre:

Nem gondolná az ember, hogy a fogkő milyen alattomos panaszokat tud okozni. A tartósan zománcra tapadó megkövesedett baktériumokkal teli plakkok kikezdik a fog zománcát és könnyedén szuvasodást okoznak. Az íny alá bekerülő baktériumok pedig csúnya és fájdalmas, vérző ínygyulladáshoz vezethetnek. A rendszeres fogkőeltávolítással elejét veheted számos fogászati problémának. Ne várd meg, míg baj lesz, látogass el fogorvosodhoz évente kétszer professzionális fogkő eltávolításra.

Fogszuvasodás:

A fogorvos tanácsa szerint nem érdemes megvárni, míg egy pici barnás, fekete pontból komolyabb, fájdalmas szuvasodás alakul ki. Ha fertőzés eléri a fogidegeket, bizony nem sok jóra számíthatsz. Minél hamarabb kezeli a fogorvos a sérült fogat, annál egyszerűbben és olcsóbban jöhetsz ki a történetből. Ha már eléri a szuvasodás a fog belső, fogideget tartalmazó részét, a fogorvos bonyolultabb módon tudja csak orvosolni a problémát, gyökérkezelést javasolhat.

Gyökércsatorna érintettség

Amennyiben a szuvasodás eléri a gyökércsatornát, sajnos nem fogja tudni a fogorvos egyszerű töméssel korrigálni a panaszt. Szerencsére, ma már nem húzzák ki a fogat ilyen esetekben a fogászatokon, a fogorvos mindig a fog megmentésére törekszik első körben.

Miért van szükség gyökérkezelésre?

Gyökércsatorna kezelésre akkor van szükség a fogászaton, amikor a zománc sérülése következtében lehetővé válik a baktériumok bejutása a fogak belső részébe, ahol a fogidegek és erek találhatóak. Ez nemcsak a páciensnek kellemetlen, de a fogorvos számára is összetettebb feladatot ad. Ha a pulpa megfertőződik, gyulladás keletkezik. Ez igen kellemetlen fájdalmakkal járhat. Kezelés hiányában a fog elhal, de a fog koronáját a fogorvos meg tudja menteni. A fog így még képes lesz hosszú időn át ellátni alapvető funkcióit, biztosítani a jó rágást és megtartja az állkapocs csontállományát.

Miért nem húzzák ki a fogat gyulladás esetén?

A mai fogorvosok úgy gondolják, hogy a természetes fogak megtartása a legjobb megoldás. A hiányzó fog pótlása ugyanis költséges, hosszadalmas eljárás és a csontállomány megtartása is veszélybe kerül a fog gyökerének hiánya következtében.

Fájdalmas a kezelés?

A modern helyi érzéstelenítésnek köszönhetően ezek a fogmegtartó eljárások fájdalommentesen történnek. Akut fertőzés esetén előfordul, hogy a betegnek a fogorvos először antibiotikumot ír fel, és csak a gyulladás elmúltával folytatja a gyökércsatorna kezelését! Ha kezelés közben kellemetlenség jelentkezik, a fogorvos megtesz minden szükséges lépést annak elhárítására.


Jó, ha kéznél van a fogorvos telefonszáma a budapesti rendelőben. Néhány további érdekes és izgalmas téma olvasóink számára: fogorvos tanácsa, fogászati ellátás ára, fogorvos Budapest, fogászat a közelben, fogászati kezelés Budapest központjában, fog tömés 13. kerület.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!