Képalkotó diagnosztikai eljárások az implantológiában

Szerző: | Fogászati szakmai kérdések

3D CT – tökéletes diagnosztika A balesetben, vagy egyéb egészségügyi problémák következtében elvesztett fogak pótlásának legkorszerűbb módja a fogászati implantátum beültetése. A napjainkban már rutin beavatkozásnak számító implantálás segítségével az elvesztett fogakat gyökerük pótlása révén helyettesíthetik, melyekre készíthető korona vagy hídpótlás. Míg a hagyományos eljárások keretében fogpótlás sok esetben csak a szomszédos, ép fogak lecsiszolásával […]

3D CT – tökéletes diagnosztika

A balesetben, vagy egyéb egészségügyi problémák következtében elvesztett fogak pótlásának legkorszerűbb módja a fogászati implantátum beültetése.

A napjainkban már rutin beavatkozásnak számító implantálás segítségével az elvesztett fogakat gyökerük pótlása révén helyettesíthetik, melyekre készíthető korona vagy hídpótlás. Míg a hagyományos eljárások keretében fogpótlás sok esetben csak a szomszédos, ép fogak lecsiszolásával lehetséges, addig az implantálás korlátlan lehetőségeket rejt bármely és bármennyi fog pótlása esetére.

Az implantátumok további előnye, hogy általuk abban az esetben is készíthető rögzített fogpótlás, amikor hagyományos fogászati módszerekkel csak kivehető megoldásra, protézisre lenne mód. Az implantátumokba, fogászati műgyökérbe csavarozott, úgynevezett fejekre helyezik a koronákat, vagy több fog pótlása esetén a hidakat, ezáltal hosszú távra visszanyerhető a fogak eredeti funkciója, és nem utolsósorban, esztétikus megjelenése.

Az implantátum és általános egészségi állapot

A jó rágóképesség megőrzésének és fenntartásának kiemelt szerep jut a kielégítő emésztés biztosításában is, mely alapja általános egészségünk megőrzésének.

Az implantátumokkal tehát minden esetben jelentősen növelhető a páciensek komfortérzete, a magas esztétikumnak köszönhetően pedig magabiztossága, ezáltal tehát elérhető életminősége.

Felkészülés a diagnosztikára

Mielőtt a tervezett beavatkozáshoz képalkotó diagnosztikára kerülne sor, minden esetben egy személyes állapotfelmérés és konzultáció keretében, a legelső alkalommal, a szakorvos vázolja a szükségesnek ítélt beavatkozásokat és lehetőségeket. Amennyiben a páciens nyitott a beavatkozásra és a kritériumok szerint alkalmas rá, a tervezés precíz kivitelezéséhez különböző röntgen-, illetve CT felvételek készülnek. Ezek segítségével vizsgálható a fogimplantátum tervezett helyén a csont minősége és mennyisége. Amennyiben csonthiány észlelhető, ezáltal pontosan meghatározható annak mértéke és a pótlásához szükséges eljárás milyensége.

Modern fogorvosi kép alkotás

Mivel a precíz ellátás alapja a professzionális diagnosztika, a képalkotó vizsgálatok nélkül sok esetben magas a tévedés esélye. A helytelenül megalkotott diagnózis sikertelen kezeléshez vezethet, mely kudarc a páciens számára felesleges fájdalmat, és elvesztegetett időt, költséget jelentene. A diagnosztikai technológiák segítségével azonban a tévedés igen csekély, ezért nagyon fontos használatuk a fogászati kezelés megkezdésekor csakúgy, mint a beavatkozás sikerességének megerősítésekor.

A modern fogászatban a képalkotó diagnosztika csúcsát a precíz 3D fogászati CT berendezések képviselik. Az általuk nyert információ jóval komplexebb, mint a hagyományos 2 dimenziós röntgendiagnosztikai eljárások esetében. A vizsgált keményszövet állományban minden eltérés látható, ezáltal könnyen és biztonságosan tervezhető a kezelés.

A 3D CT felvétel előnyei

  • precíz diagnózissal meghatározható a helyes terápiás módszer
  • a CT segítségével tökéletesen lemodellezhetőek az implantációs beavatkozások, pontosan tervezhetőek a költségek
  • műtétek, beavatkozások sikerességének megerősítése, esetleges korrekciók pontos meghatározhatósága
  • a CT technológia magas szintű kihasználásával komplex implantológiai beavatkozások is elérhetővé váltak különösebb rizikófaktorok nélkül.

Nem utolsósorban, a technológiai fejlődéssel ezen a területen is számolhatunk, szerencsés módon tovább csökkent az alkalmazott sugárdózis, illetve lehetővé vált a 3D felvételek elkészítése kisebb részterületekről is, így a szervezetet ért sugárterhelés minimálisnak tekinthető.


Modern képalkotó diagnosztikai eljárások leírása és bemutatása az implantológiában. A 3D CT diagnosztikai eljárás tökéletes a balesetben megsérült fogak pótlásának megtervezésére, szavatolja a fogászati beavatkozások sikerét és segíti a fogorvos munkáját. Az alábbi izgalmas szakmai kérdésekkel is foglalkozunk a későbbiekben: fog szakmai kérdések, fogorvos Budapesten, fogászat keresése, fogászati diagnosztika azonnal, modern implantológia, 3D vizsgálatok, CT diagnosztika.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!