GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

3D CT – tökéletes diagnosztika

fogászati diagnosztika 3D CT

3D CT fogászati diagnosztika

A balesetben, vagy egyéb egészségügyi problémák következtében elvesztett fogak pótlásának legkorszerűbb módja a fogászati implantátum beültetése.

A napjainkban már rutin beavatkozásnak számító implantálás segítségével az elvesztett fogakat gyökerük pótlása révén helyettesíthetik, melyekre készíthető korona vagy hídpótlás. Míg a hagyományos eljárások keretében fogpótlás sok esetben csak a szomszédos, ép fogak lecsiszolásával lehetséges, addig az implantálás korlátlan lehetőségeket rejt bármely és bármennyi fog pótlása esetére.

Az implantátumok további előnye, hogy általuk abban az esetben is készíthető rögzített fogpótlás, amikor hagyományos fogászati módszerekkel csak kivehető megoldásra, protézisre lenne mód. Az implantátumokba, fogászati műgyökérbe csavarozott, úgynevezett fejekre helyezik a koronákat, vagy több fog pótlása esetén a hidakat, ezáltal hosszú távra visszanyerhető a fogak eredeti funkciója, és nem utolsósorban, esztétikus megjelenése.

Az implantátum és általános egészségi állapot

A jó rágóképesség megőrzésének és fenntartásának kiemelt szerep jut a kielégítő emésztés biztosításában is, mely alapja általános egészségünk megőrzésének.

Az implantátumokkal tehát minden esetben jelentősen növelhető a páciensek komfortérzete, a magas esztétikumnak köszönhetően pedig magabiztossága, ezáltal tehát elérhető életminősége.

Felkészülés a diagnosztikára

Mielőtt a tervezett beavatkozáshoz képalkotó diagnosztikára kerülne sor, minden esetben egy személyes állapotfelmérés és konzultáció keretében, a legelső alkalommal, a szakorvos vázolja a szükségesnek ítélt beavatkozásokat és lehetőségeket. Amennyiben a páciens nyitott a beavatkozásra és a kritériumok szerint alkalmas rá, a tervezés precíz kivitelezéséhez különböző röntgen-, illetve CT felvételek készülnek. Ezek segítségével vizsgálható a fogimplantátum tervezett helyén a csont minősége és mennyisége. Amennyiben csonthiány észlelhető, ezáltal pontosan meghatározható annak mértéke és a pótlásához szükséges eljárás milyensége.

3D CT felvétel elemzése

Fogászati 3D CT felvétel

Mivel a precíz ellátás alapja a professzionális diagnosztika, a képalkotó vizsgálatok nélkül sok esetben magas a tévedés esélye. A helytelenül megalkotott diagnózis sikertelen kezeléshez vezethet, mely kudarc a páciens számára felesleges fájdalmat, és elvesztegetett időt, költséget jelentene. A diagnosztikai technológiák segítségével azonban a tévedés igen csekély, ezért nagyon fontos használatuk a fogászati kezelés megkezdésekor csakúgy, mint a beavatkozás sikerességének megerősítésekor.

A modern fogászatban a képalkotó diagnosztika csúcsát a precíz 3D fogászati CT berendezések képviselik. Az általuk nyert információ jóval komplexebb, mint a hagyományos 2 dimenziós röntgendiagnosztikai eljárások esetében. A vizsgált keményszövet állományban minden eltérés látható, ezáltal könnyen és biztonságosan tervezhető a kezelés.

A 3D CT felvétel előnyei

 • precíz diagnózissal meghatározható a helyes terápiás módszer
 • a CT segítségével tökéletesen lemodellezhetőek az implantációs beavatkozások, pontosan tervezhetőek a költségek
 • műtétek, beavatkozások sikerességének megerősítése, esetleges korrekciók pontos meghatározhatósága
 • a CT technológia magas szintű kihasználásával komplex implantológiai beavatkozások is elérhetővé váltak különösebb rizikófaktorok nélkül.

Nem utolsósorban, a technológiai fejlődéssel ezen a területen is számolhatunk, szerencsés módon tovább csökkent az alkalmazott sugárdózis, illetve lehetővé vált a 3D felvételek elkészítése kisebb részterületekről is, így a szervezetet ért sugárterhelés minimálisnak tekinthető.


Modern képalkotó diagnosztikai eljárások leírása és bemutatása az implantológiában. A 3D CT diagnosztikai eljárás tökéletes a balesetben megsérült fogak pótlásának megtervezésére, szavatolja a fogászati beavatkozások sikerét és segíti a fogorvos munkáját. Az alábbi izgalmas szakmai kérdésekkel is foglalkozunk a későbbiekben: fog szakmai kérdések, fogorvos Budapesten, fogászat keresése, fogászati diagnosztika azonnal, modern implantológia, 3D vizsgálatok, CT diagnosztika.

Kapcsolódó bejegyzések

 • gyermeg fogászat fogápolás Fogápolás csecsemők és kisgyermekek esetében Mikor tanácsos elkezdeni a fogmosást? Nem lehet elég korán kezdeni fogaink ápolását. Már az első tejfogak kibújásakor érdemes figyelni arra, hogy a ki...
 • fogkő eltávolítása fogászat Budapest Miért fontos a fogkő leszedése? Tudta, hogy a fogkő eltávolítása nélkül akár kieshet a foga? A fogkő sokáig nem ad ijesztő tünetet, de annál súlyosabb következményekkel járhat, ha el...

GoldenDental

1135 Budapest, Szegedi út 54

Bejelentkezés: +36 1 770 7060
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 8:00-20:00

Szolgáltatásaink

 • Fogszabályozás
 • Fogfehérítés
 • Fogbeültetés
 • Fogkő eltávolítás
 • Fogpótlás
 • Szájsebészeti beavatkozások
 • Szűrővizsgálat

Keress fogászati kérdésekre