A kávé sárgítja a fogakat?

Szerző: | Esztétikai beavatkozások, Fogorvos Budapesten

Bármennyire is szeretjük a kávét és a teát, tudnunk kell, rendkívül káros hatással vannak fogainkra. Az elsárgult fogak fehérítésén túl a fogorvos egyéb

A kávé hatása fogainkra

A fogak színét megfesthetik a különböző „színes” élelmiszerek, a kávé sárgíthatja a fogakat. Ez sajnos esztétikailag igen előnytelen és kihatással van a teljes megjelenésünkre. Sokan bele sem gondolnak, hogy a kávézás, vagy a dohányzás igen rövid idő alatt is mennyire meglátszódik a fogakon, annyira, hogy fogászati kezelést kell igénybe venni. Magabiztosan mosolyogni pedig csak szép és egészséges fogakkal lehet. Mit tehetünk tehát fogaink egészsége érdekében?

Kávé, dohányzás, színes ennivalók

Étrendünkben számos olyan színes, vagy színezett étel és ital szerepel, melyek fogyasztásáról nem szívesen mondanánk le. Az sem ritka, hogy valaki már éhgyomorra megissza a kávéját, majd a nap folyamán szüksége van még pár adag koffeinre, vagy esetleg a dohányzás hatalmából nem szabadul. Ez mind-mind nyomot hagy a fogak zománcán, és idővel sárgás, barnás foltokban nyilvánul meg, előfordulhat fogérzékenység. Szerencsére van megoldás arra, ha szeretnénk visszanyerni fogaink fehérségét, vagy világosítani pár árnyalatot a genetikailag sárgásabb fogak színén.

A fogfehérítés rejtelmei

A fogak fehérítésének többféle módja ismeretes. Azonban, mielőtt belevágunk egy neten reklámozott fogfehérítő készlet megvételébe és házilagos alkalmazásába, legyünk résen! Érdemes tisztában lenni azzal, hogy mint minden esztétikai kezelés, a fogfehérítés is akkor hatékony, ha az egyéni sajátosságokat figyelembe vesszük. Nincs olyan, hogy mindenkinek egyaránt való! Javasolt tehát átbeszélni a fogorvossal, vagy a dentálhigiénikussal a fogfehérítés javasolt módszerét, és tájékozódni afelől, hogy a személyre szabott eljárás milyen eredményt hozhat. Ezáltal elkerülhető, hogy fogaink károsodása nélkül valóban eredményes legyen a kezelés, és újra önfeledten mosolyoghassunk!

Miért ajánlott az ellenőrzött fogfehérítés?

A professzionális rendelői fogfehérítésnek számos előnye van:

A fogak és az íny állapota nagy mértékben befolyásolja a várható eredmény kimenetelét. A problémákat csak szakember tudja felismerni és orvosolni. A fehérítés előtt mindenképpen szükséges elvégezni a szuvas fogak betömését és a fogkő eltávolítását. Csak így érhető el maradéktalanul a kívánt megújulás.

Ezen túl első a páciens biztonsága:

 • A rendelői fogfehérítő rendszerek biztonságosak, a használt anyagok kíméletes fogfehérítést biztosítanak
 • Tervezhető a fogfehérítés hatékonysága, így garantált a több árnyalatnyi világosítás
 • Tartós eredmény érhető el, ha betartják a szakember ajánlását
 • Nincs félreértelmezett felhasználói magyarázat, a szakember nagy tapasztalattal és rutinszerűen végzi az eljárást
 • 1 óra alatt elvégezhető a kezelés.

Mire kell figyelni fogfehérítés után?

A fogfehérítést követő hetek során (nagyjából 2 hét) a fogak még könnyen elszíneződhetnek. Kerülendő a dohányzás (pipázás is), a kávézás, illetve az erős színű (pl bogyós gyümölcsök, paprikás szószok), vagy színezett ételek és savas italok fogyasztása. Szintén javasolt mellőzni az ajakrúzst.

Milyen ételek javasoltak fogfehérítés után?

 • kávé csak szívószállal
 • zöldségek közül preferáljuk azokat, melyek színanyag mentesek, pl karfiol, krumpli
 • gyümölcsök közül válasszunk csekély savtartalmú almát, körtét, banánt
 • javasolt köret a tészta és a rizs
 • húsok közül válasszunk inkább csirkemellet, halat, sonkát
 • a fogak érzékenysége miatt pár napig mellőzendő a túl meleg, vagy nagyon hideg ételek és italok fogyasztása.

A fogfehérítés utáni érzékenység magától elmúlik, ellenkező esetben értesítse fogorvosát!


A kávé vajon sárgítja fogainkat, szükség van kezelésre? Bármennyire is szeretjük a kávét és a teát, tudnunk kell, rendkívül káros hatással vannak fogainkra. Az elsárgult fogak fehérítésén túl a fogorvos egyéb tanácsokat is adhat. Ez és ehhez hasonló témákat ajánlunk: fogorvos Budapesten a 13. kerületben, esztétikai beavatkozások ára, fogfehérítés szolgáltatás, olcsó fogászat, kiváló fogászati szolgáltatás.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!