GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

Az álhírek is lehetnek érdekesek

Tom Hanks koronavírus

Tom Hanks valóban beteg

A koronavírus járvány pandémiává alakulása komoly hatással van a társadalomra, a gazdaságra, a társadalmi kapcsolatokra és az internetes tartalmakra is. A híroldalak és álhíroldalak lecsapnak minden szenzációs hírre, értesülésre és álhírre, csak azért, hogy növeljék a kattintásszámot.

A fertőtlenítés szabályairól és a kötelezően betartandó dolgokról szinte bárhol olvashatsz, ezért mi most valami mással fogunk foglalkozni. Ebben a cikkben összeszedtük azokat a hírességeket, akikről az a hír járja, hogy koronavírussal fertőződtek meg.

Az első beteg híresség

Az első koronavírussal fertőzött színész, akinek a neve hallatán a legtöbben felkapták a fejüket Tom Hanks volt. Sokan gondolták a hírt kacsának, azonban a színész végül saját maga jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje.

A színész Ausztráliában fertőződött meg, esetében rendkívül enyhe lefolyású volt a betegség: egy hétnyi rossz közérzet és karantén után gyógyultnak nyilvánították. A színész közösségi oldalán külön kitért a fertőtlenítés és alapos kézmosás szükségességére.

Ronaldo koronavirus hir

Ronaldo nem fertőzött és nem nyit kórházakat.

Ronaldo is beteg?

Korábbi fogászati témájú cikkünkbe fogászati kezelései miatt került be a portugál sztárfutballista, most a koronavírus járvány kapcsán kell újra foglalkoznunk vele.

Az álhírt a Marca spanyol újság terjesztette, mely a portugál Arena Desportivára hivatkozott, akik vélhetően egy álhíroldaltól vették át azt az információt, miszerint Cristiano Ronaldo spanyolországi szállodáit karanténkórházzá alakítják át, és a sztár állja az orvosi személyzet fizetését is. A hír természetesen kacsa. Az álhíroldalak természetesen ezt a hírt egy kicsit továbbfejlesztették, és néhány helyen megjelentek a „Ronaldo is fertőzött” hírek, azonban ez elég gyorsan lecsengett.

Blaise Matuidi valóban beteg

Cristiano Ronaldo egyébként Spanyolország melegebb vidékein tartózkodik, abban reménykedve, hogy a meleg megállítja, lassítja a vírus terjedését. Óvatosságának egyik oka, hogy csapattársa Blaise Matuidi a második labdarúgó, aki igazoltan koronavírus fertőzésben szenved. A 32 éves sportoló tünetmentes vírushordozó, aki jelenleg karanténban várja a gyógyulást.

A pápa is koronavírussal fertőződött

Pápa járvány koronavírus

A pápa a járvány végéért imádkozott.

A szentatya állítólagos betegségéről először orosz álhíroldalakon jelentek meg írások, ezek gyorsan körbefutottak a közösségi médiában. Bár azóta többször megerősítették, hogy a pápa nem fertőződött koronavírussal, az összeesküvés hívők továbbra is úgy gondolják, hogy a tévében közvetített mise egyértelmű bizonyítéka a betegségnek.

Az álhír alapja egyébként az a hír, melyben az egyházfő arra kéri a papokat, hogy látogassák a fertőzötteket, nyújtsanak nekik segítséget. Felületes szemlélőként, a „pápa” és „koronavírus” szavakra rákeresve olyan címeket látunk, melyekben ez a két szó egyaránt szerepel, így hihető is a történet.

Megállapíthatjuk, hogy a találgatásoknak nincs sok értelme, hiszen a járvány további alakulása során, a csoportos megbetegedések időszakában szinte bárki megbetegedhet, a betegség pedig lehet olyan enyhe lefolyású, hogy nem is gondol koronavírusra.

A legfontosabb a gyakori kézmosás és rendszeres fertőtlenítés. A vírusok elleni védekezéssel kapcsolatban itt adott tanácsokat a fogorvos.


Ismert emberek a koronavírus fogságában. Ronaldo járványkórházat nyit? A pápa koronavírus fertőzésben szenved? Tom Hanks vírushordozó lett? Hírek és álhírek a koronavírusról és ismert emberekről, sztárokról. Lásd még az alábbi témákat: koronavírus járvány 2020, fogorvos tanácsa Budapest, tanácsok kézmosáshoz, vírusvédelem otthon, ismert emberek betegségei.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Foghúzás sebkezelés Foghúzás utáni sebkezelés Sebgyógyulás kisebb orális műtét után A fogászaton, a fogorvos által végzett, szájszövet bemetszését vagy eltávolítását magában foglaló bármely eljárá...
  • Fog mentése a fogorvosnál Így menti meg a fogorvos a fogadat Fogmegtartó kezelések esztétikusan és gyorsan Vajon lehetséges gyorsan és szépen fogmegtartó kezelést végezni? Megmentheti a fogorvos a fogadat? Ig...

GoldenDental

1135 Budapest, Szegedi út 54

Bejelentkezés: +36 1 770 7060
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 8:00-20:00

Szolgáltatásaink

  • Fogszabályozás
  • Fogfehérítés
  • Fogbeültetés
  • Fogkő eltávolítás
  • Fogpótlás
  • Szájsebészeti beavatkozások
  • Szűrővizsgálat

Keress fogászati kérdésekre