Ismert emberek a koronavírus fogságában

Szerző: | Fogorvos tanácsa, Járvány 2020

Az álhírek is lehetnek érdekesek A koronavírus járvány pandémiává alakulása komoly hatással van a társadalomra, a gazdaságra, a társadalmi kapcsolatokra és az internetes tartalmakra is. A híroldalak és álhíroldalak lecsapnak minden szenzációs hírre, értesülésre és álhírre, csak azért, hogy növeljék a kattintásszámot. A fertőtlenítés szabályairól és a kötelezően betartandó dolgokról szinte bárhol olvashatsz, ezért mi […]

Az álhírek is lehetnek érdekesek

A koronavírus járvány pandémiává alakulása komoly hatással van a társadalomra, a gazdaságra, a társadalmi kapcsolatokra és az internetes tartalmakra is. A híroldalak és álhíroldalak lecsapnak minden szenzációs hírre, értesülésre és álhírre, csak azért, hogy növeljék a kattintásszámot.

A fertőtlenítés szabályairól és a kötelezően betartandó dolgokról szinte bárhol olvashatsz, ezért mi most valami mással fogunk foglalkozni. Ebben a cikkben összeszedtük azokat a hírességeket, akikről az a hír járja, hogy koronavírussal fertőződtek meg.

Az első beteg híresség

Az első koronavírussal fertőzött színész, akinek a neve hallatán a legtöbben felkapták a fejüket Tom Hanks volt. Sokan gondolták a hírt kacsának, azonban a színész végül saját maga jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje.

A színész Ausztráliában fertőződött meg, esetében rendkívül enyhe lefolyású volt a betegség: egy hétnyi rossz közérzet és karantén után gyógyultnak nyilvánították. A színész közösségi oldalán külön kitért a fertőtlenítés és alapos kézmosás szükségességére.

Ronaldo is beteg?

Ronaldo fogai mosolygás közben

Korábbi fogászati témájú cikkünkbe fogászati kezelései miatt került be a portugál sztárfutballista, most a koronavírus járvány kapcsán kell újra foglalkoznunk vele.

Az álhírt a Marca spanyol újság terjesztette, mely a portugál Arena Desportivára hivatkozott, akik vélhetően egy álhíroldaltól vették át azt az információt, miszerint Cristiano Ronaldo spanyolországi szállodáit karanténkórházzá alakítják át, és a sztár állja az orvosi személyzet fizetését is. A hír természetesen kacsa. Az álhíroldalak természetesen ezt a hírt egy kicsit továbbfejlesztették, és néhány helyen megjelentek a „Ronaldo is fertőzött” hírek, azonban ez elég gyorsan lecsengett.

Blaise Matuidi valóban beteg

Cristiano Ronaldo egyébként Spanyolország melegebb vidékein tartózkodik, abban reménykedve, hogy a meleg megállítja, lassítja a vírus terjedését. Óvatosságának egyik oka, hogy csapattársa Blaise Matuidi a második labdarúgó, aki igazoltan koronavírus fertőzésben szenved. A 32 éves sportoló tünetmentes vírushordozó, aki jelenleg karanténban várja a gyógyulást.

A pápa is koronavírussal fertőződött

 A Pápa látható a képen

A szentatya állítólagos betegségéről először orosz álhíroldalakon jelentek meg írások, ezek gyorsan körbefutottak a közösségi médiában. Bár azóta többször megerősítették, hogy a pápa nem fertőződött koronavírussal, az összeesküvés hívők továbbra is úgy gondolják, hogy a tévében közvetített mise egyértelmű bizonyítéka a betegségnek.

Az álhír alapja egyébként az a hír, melyben az egyházfő arra kéri a papokat, hogy látogassák a fertőzötteket, nyújtsanak nekik segítséget. Felületes szemlélőként, a „pápa” és „koronavírus” szavakra rákeresve olyan címeket látunk, melyekben ez a két szó egyaránt szerepel, így hihető is a történet.

Megállapíthatjuk, hogy a találgatásoknak nincs sok értelme, hiszen a járvány további alakulása során, a csoportos megbetegedések időszakában szinte bárki megbetegedhet, a betegség pedig lehet olyan enyhe lefolyású, hogy nem is gondol koronavírusra.

A legfontosabb a gyakori kézmosás és rendszeres fertőtlenítés. A vírusok elleni védekezéssel kapcsolatban itt adott tanácsokat a fogorvos.


Ismert emberek a koronavírus fogságában. Ronaldo járványkórházat nyit? A pápa koronavírus fertőzésben szenved? Tom Hanks vírushordozó lett? Hírek és álhírek a koronavírusról és ismert emberekről, sztárokról. Lásd még az alábbi témákat: koronavírus járvány 2020, fogorvos tanácsa Budapest, tanácsok kézmosáshoz, vírusvédelem otthon, ismert emberek betegségei.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!