GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

Fogmegtartó kezelések esztétikusan és gyorsan

Fog mentése a fogorvosnál

Fogorvos a tökéletes mosolyért

Vajon lehetséges gyorsan és szépen fogmegtartó kezelést végezni? Megmentheti a fogorvos a fogadat?

Igen, a modern felszereltség és a korszerű technológiák ezt lehetővé teszik! Napjainkban a fogorvosok minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a saját fogat megmentsék és helyreállítsák a sérült szerkezetű fog egészségét.

Hogyan lehet gyorsan és esztétikusan helyreállítani egy károsodott fogat?

Magyarországon, és szerte a világban a leggyakoribb fogászati probléma a fogszuvasodás. A rohanó élettempónak, a hiányos szájhigiénének és a rengeteg cukrozott élelmiszernek köszönhetően a szuvas fog gyakori vendég a fogászaton.

A fogszuvasodás kezelése régen

A probléma hatékony, gyors kezelésére régen egy megoldást alkalmaztak, a foghúzást. A panaszok ugyan elmúltak a fog kivételével, ez azonban újabb fogászati problémáknak ágyazott meg. A kihúzott fog gyökerének hiányában ugyanis a csont idővel elpusztul, ami által veszélybe kerül a szomszédos fogak stabilitása. Nem a fog kihúzása tehát a hosszú távú, jó megoldás a fogazat megtartása szempontjából.

Modern, gyors megoldások a sérült fogazat helyreállításában

A gyors, esztétikus tömések lehetővé teszik kisebb, vagy közepes szuvasodások
megszüntetését

Tömés előtt a szuvas részt eltávolítja a fogorvos, és a lyukat a sérülés mértékének függvényében alkalmazott módszerekkel lezárja. Miután a modern tömések anyagának színe a saját fogszínhez igazíthatóak, így a szuvas fogak mind funkcionálisan, mind esztétikájukban tökéletesen korrigálhatóak. Az esztétikus tömésekkel tehát gyors,
természethű és tartós eredményt lehet elérni.

Az inlay és onlay betétet a fogorvosok a nagyobb kiterjedésű szuvasodások esetén
alkalmazza

Amikor egy fog szerkezete annyira károsodott, hogy nem lehet egyszerű töméssel helyreállítani, személyre szabott betéttel („ragasztott tömések”) oldható meg a helyreállítás, megmenthető a fog. A fogtechnikus által készített, és a fogorvos által beragasztott betét tökéletesen illeszkedik a kitisztított fogüregbe és hosszú időn át képes
védeni a fogat.

Fogászati héj

A fogászati héj alkalmazása egy igen modern és esztétikus megoldás a fog felületi hibáinak eltüntetésére. Ez a korszerű restaurációs módszer lehetővé teszi, hogy viszonylag rövid időn belül a teljes fogazat megújuljon, eltűnjenek a fogfelszín sérülései, a különböző zománchibák és elszíneződések. A kezelés további előnye, hogy a fogászati
héjak segítségével minimális beavatkozással érhető el kiváló esztétikai hatás.

A fogorvos a felszíni, beteg szöveteket eltávolítja, így az eredmény igen tartós lesz. Többféle fogászati héj létezik, de a kerámia héjak biztosítják a legmagasabb esztétika elérését. A fogtechnikus által készített héjak alkalmazásával a a kezelt fogak ránézésre megkülönböztethetetlenek a saját fogaktól, így mosolya újra a régi lehet.

A felragasztott vékony, fémmentes kerámia héjak igen látványos megújulást hoznak a frontfogaknál, vagyis a legszembetűnőbb helyen, ezért a páciensek körében ez az egyik legkedveltebb kezeléstípus a gyors és esztétikus fogászati megoldások között.


Így menti meg gyorsan és hatékonyan a fogorvos a fogadat. A legtöbb fogorvos Budapest 13. kerületében képes gyorsan és hatékonyan kezelni a fogat, így megmentve azt.

Kapcsolódó bejegyzések

  • fogászat szerszámok fogorvos Modern fogászati szerszámok Milyen eszközöket használ a fogorvos? A fogászati ellátás forradalmi változásokon ment keresztül. A számítógépes tervezés és a korszerű technológiák k...

GoldenDental

1135 Budapest, Szegedi út 54

Bejelentkezés: +36 1 770 7060
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 8:00-20:00

Szolgáltatásaink

  • Fogszabályozás
  • Fogfehérítés
  • Fogbeültetés
  • Fogkő eltávolítás
  • Fogpótlás
  • Szájsebészeti beavatkozások
  • Szűrővizsgálat

Keress fogászati kérdésekre