Higiénia a fogászati rendelőben

Szerző: | Fogorvos Budapesten

Tisztaság és csíramentes környezet A fogászati ágazatban, csakúgy, mint az egészségügy egyéb területein, nagy hangsúlyt fektetnek a sterilitás szabályainak betartására. A higiéniai intézkedések célja megakadályozni a betegségek terjedését a fogászati gyakorlat végzése, tehát a kezelések kivitelezése közben. Noha annak kockázata, hogy ilyen módon fertőződik meg valaki, elég csekély, a fogorvosok mégis nagyon szigorúan tiszteletben tartják […]

Tisztaság és csíramentes környezet

A fogászati ágazatban, csakúgy, mint az egészségügy egyéb területein, nagy hangsúlyt fektetnek a sterilitás szabályainak betartására. A higiéniai intézkedések célja megakadályozni a betegségek terjedését a fogászati gyakorlat végzése, tehát a kezelések kivitelezése közben. Noha annak kockázata, hogy ilyen módon fertőződik meg valaki, elég csekély, a fogorvosok mégis nagyon szigorúan tiszteletben tartják a higiéniai szabályok betartását.

Általános óvintézkedések

 • Az egészségügyi ellátásban dolgozók súlyos betegségek ellen, mint például a hepatitis B ellen, általában védőoltást kapnak, mellyel megvédik magukat a lehetséges fertőzésektől.
 • A dolgozóknak rendszeresen biztosítani kell a sterilizálással és higiéniai szabályok elsajátításával kapcsolatos, illetve fertőzések megelőzését célzó képzéseket és ellenőrizni kell azok betartását.
 • Minden betegnek ki kell töltenie egy kérdőívet az orvosi és fogászati előzményeikről. A válaszokat gondosan felülvizsgálják a dolgozók egészségének védelme érdekében, és azért, hogy a lehető legátfogóbb és legbiztonságosabb kezelést nyújtsák a páciensek részére.

Higiéniai eljárások

 • A kezelésben részt vevők minden kezelés előtt és után antiszeptikus folyékony szappannal kezet mosnak.
 • A kezelés során orvosi kesztyűt és maszkot viselnek, és minden műtét után eldobják azt.
 • Az ápoló csapat szemüveget is visel Önmaga és a páciens biztonsága érdekében.
 • A kezelés során viselt köpenyt/egyenruhát a normál ruhaneműtől és egyéb mosandó textíliáktól külön kell mosni.

Bizonyos esetekben ezeket is sterilizálják. A fogorvosok néha eldobható köpenyt viselnek a hagyományos öltözet felett.

 • Minden kezelés után eldobandóak bizonyos fogászati kellékek (pohár, kesztyű, egyszer használatos fejfedő, nyálszívó, stb.)
 • A kezelés megkezdése előtt a beavatkozás helyét fertőtlenítőszerrel megtisztítják és fertőtlenítik, hogy biztosítsák az összes baktérium eltávolítását.
 • A nem eldobható eszközöket megtisztítják, speciális termékekkel fertőtlenítik, majd orvosi és fogászati használatra alkalmas hő-sterilizálóval sterilizálják.
 • A sterilizálókat rendszeresen ellenőrzik speciális tesztekkel és biztosítják karbantartásukat.
 • Az összes műszert steril módon tartják a sterilizáló tasakokban mindaddig, míg azok felhasználásra nem kerülnek. Egyszeri használatukat követően újra tisztítani és sterilizálni kell őket.
 • A speciális, veszélyesnek minősülő hulladékot az erre szakosodott társaság gyűjti össze, mielőtt ellenőrzött módon elégetné őket. Ennek szigorú szabályait nagyon fontos alkalmazni, és oda kell figyelni arra, hogy ne keveredhessen a veszélyes és normál hulladék ugyanazon gyűjtőedényben.

Ezek a higiéniai intézkedések, a teljesség igénye nélkül, azon megelőző eljárásokat érintik, amelyeket a fogorvosnak és a gondozó személyzetnek tiszteletben kell tartania betegeik és saját egészségük védelme, és a fertőzések elterjedésének megakadályozása érdekében.


Higiénia és tisztaság a budapesti fogászati rendelőben. A higiénia és a szakszerű fertőtlenítés rendkívül fontos a fogászati rendelőkben, ezek hatékonyságát a legtöbb esetben a fogorvos személyesen ellenőrzi. Néhány további érdekes kérdés olvasóink számára: fogorvos keresése Budapesten, fogászat ára, fogorvos munkája, fog tömés típusa, fogászati kezelés Budapest környékén.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!