GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

FOGÁSZATI PROBLÉMÁK GYERMEKKORBAN

A gyermekkorban kialakuló fogászati problémák mögött általában genetikai eredetű okok húzódnak meg, melyeket érdemben nem tudunk befolyásolni.

Az egyik leggyakoribb jelenség a tejfogak szuvasodása. A tejfog szerkezetéből adódóan a romlás lefolyása sokkal gyorsabb, mint a maradandó fogak esetében, ezért fontos már a kezdődő szuvasodással azonnal gyermekfogászati kezelést igénybe venni.

Ha túl sok idővel előbb kell kihúzni a tejfogat, akkor ez a későbbiekben akadályozni fogja a maradó fog előtörését, melynek révén szabálytalan fogazat alakulhat ki.

Kezdeti szuvasodás esetén is érdemes mihamarabb szakorvoshoz fordulni, mert ilyen esetekben még elegendő a szuvas rész lecsiszolása majd ecsetelése, de akkor mikor a szuvasodás már nagyobb mértékű, a szuvas rész eltávolítása után tömést kell alkalmazni.

Amikor a tejfog szuvasodása különösen mély, akkor azt azonnal kezelni kell, mert ez általában gyulladással és lázzal jár. Ilyen esetben a gyermekfogászati kezelés gyökérkezelést jelent és antibiotikum kúrát.

Amennyiben a szuvas tejfog nem részesül gyermekfogász szakorvosi kezelésben, akkor a szuvasodás a többi fogra is átterjedhet, ami elképzelhető, hogy már maradó fog, tehát mindenképpen hatással van a végleges fogak állapotára.

gyerek dentálhigiénia

MEGELŐZÉSSEL GYERMEKÜNK EGÉSZSÉGÉÉRT

A gyermekfogászati ellenőrzések folyamán megmutatjuk, hogyan kell helyesen fogat mosni, ám ezek betartására már a szülőknek kell odafigyelni. Rendszeres szájápolással és odafigyeléssel megelőzhetőek, hogy ezek a tünetek kialakuljanak.

A fogszuvasodás kialakulásának megelőzése már a tejfogak esetében is oda kell figyelnünk, hiszen az egészséges tejfogak alapfeltétele annak, hogy gyermekeink maradandó fogai is egészségesek legyenek.

További hasznos információk gyermekeink fogainak megóvásáról

Tudjon meg többet a gyermekfogászatról blogbejegyzéseinkből…

gyerek dentálhigiénia

Hogyan őrizzük meg gyermekeink fogainak épségét?

Gyermekeink tejfogainak megvédése a szuvasodások ellen rendkívül fontos, mert az egészséges tejfogak hatással vannak végleges fogazatuk….

A tejfogak elhanyagolhatóak?

Sokakban tévhit, hogy a gyermekek tejfogait nem kell annyira védeni a fogszuvasodás kialakulásától, mert úgyis kiesik és majd jönnek helyette a végleges fogak…

Fogszabályozás gyermek korban

Gyermekkorban megkezdett fogszabályozás rengeteg előnnyel járhat gyermekeink számára. Mivel fiatal korban a fogak…

Hogyan alakul ki a fogszuvasodás a tejfogakon?

Gyermekek esetén a fogszuvasodás kialakulása, hasonlóan mint felnőtt korban genetikai okokból vagy a nem rendszeres fogmosás…

Dr. Várbeli
István

Vezető Főorvos
Szájsebész
Implantológus

Dr. Pádár
Enikő

Fogorvos,
Szájsebész
Implantológus

Dr. Beck
Anita

Fogorvos, Fogszabályozó szakorvos

Dr. Kántor
Ingrid

Fogorvos, Fogszabályozó szakorvos

Dr. Reza
Asadzadeh

Fogorvos, Fogszabályozó szakorvos

Fazekas Ildikó
Anita

Dentálhigiénikus, Fogászati
asszisztens

Föglein Dóra

Páciens koordinátor

GOLDEN DENT RENDELŐK:


1135 BUDAPEST, SZEGEDI ÚT 54. (Béke tértől 1 perc)

1133 BUDAPEST, PANNÓNIA UTCA 79. (Lehel tértől 1 perc)

 

BEJELENTKEZÉS: +36 1 770 7060

Nyitvatartás: H-P 08:00-20:00, SZ: 9:00-14:00

ONLINE BEJELENTKEZÉS:
Az üzenet elküldéséhez töltse ki az űrlapot és nyomja meg az elküld gombot. Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

MIÉRT A GOLDEN DENT?
óra
NINCS VÁRAKOZÁSI IDŐ

Betegeinket azonnal, még akár aznap fogadjuk

Nálunk nem kell heteket várnia a kezelésre, vagy órákat ülni a rendelőben mire sorra kerül. Fontosnak tartjuk a precizitást mind az orvoslásban, mind a betegkoordinálásban.

fizetés kiválasztása
KEDVEZŐ ÁRAK

Kedvező árfekvés, minőségi szolgáltatás

Számunkra legfontosabb pácienseink elégedettsége, így fogászati szolgáltatásainkat nem csak prémium minőségben, de kedvező áron is nyújtjuk.

fog ikon
FÁJDALOMMENTES KEZELÉSEK

Fogászatunkon a legmodernebb fájdalommentes kezelések érhetők el

Elsődleges célunk, hogy pácienseink panaszait mihamarabb fájdalommentesen kezeljük és a legrövidebb időn belül megszüntessük.

fogvizsgálat ikon
TÖBB SZAKTERÜLET EGY HELYEN

Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia

Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

ikon fogorvos
SZAKÉRTŐ ORVOSOK

Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái

Felejtse el a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait

garancia biztosítása
100% GARANCIA

Kockázatmentes kezelések

Orvosaink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért az általunk végzett kezelésekre garanciát vállalunk.

fogászati páciens fényképe
PÁCIENSEINK MONDTÁK

“Fogszabályozásra mentem a Golden Dentalba, ahol Dr. Reza fogadott. Kicsit tartottam a beavatkozástól, de a doktor úr kiváló munkát végzett. Gyors volt, precíz és nagyon megnyugtató.”

Dés Kisztina

fogászati páciens véleménye
PÁCIENSEINK MONDTÁK

Igényes környezet, kiváló fogorvosok! A rendkívül kedves és közvetlen fogorvosok, valamint a gyors és fájdalommentes kezelések miatt jár a Golden Dentbe a család mindentagja! Gyerekektől a nagyszülőkig”

Patkó Kinga

fogorvos Budapest betegvélemény
PÁCIENSEINK MONDTÁK

“Gyökérkezelésen estem át a Golden Dent fogászaton és minden várakozásomat felül múlta! Teljesen fájdalommentes kezelés volt, a fogorvos rendkívül alapos munkát végzett és óriási figyelmet fordított rám. Nem beszélve arról, hogy bejelentkezésem után 3-4 órával már fogadtak! Csak ajánlani tudom!”

SZEKERES GÁBOR

EGÉSZSÉGPÉNZTÁR PARTNEREINK