Garanciális fogászati kezelés

Szerző: | Fogorvos Budapesten

Biztonságos szolgáltatások a fogorvosnál A fogászat területére is érvényes, hogy minden betegnek joga van a számára legjobb, legoptimálisabb kezeléshez, ideértve a terápiás ellátást, a fogászati rendelő által felhasznált anyagok minőségét, és a megfelelő szakemberek biztosítását ugyanúgy. A fogorvosok kompetenciája és az ellátás minősége döntő szerepet játszik a kezelés hosszú távú sikerében, ezért fontos, hogy az […]

Biztonságos szolgáltatások a fogorvosnál

A fogászat területére is érvényes, hogy minden betegnek joga van a számára legjobb, legoptimálisabb kezeléshez, ideértve a terápiás ellátást, a fogászati rendelő által felhasznált anyagok minőségét, és a megfelelő szakemberek biztosítását ugyanúgy.

A fogorvosok kompetenciája és az ellátás minősége döntő szerepet játszik a kezelés hosszú távú sikerében, ezért fontos, hogy az adott rendelő garanciát vállaljon az általa nyújtott szolgáltatásokra.

Ennek megfelelően, általában a rendelők és klinikák átfogó, részletezett és következetes garancia csomagot kínálnak, amiről írásos tájékoztatást is kapnak a páciensek a kezelések megkezdése előtt.

Mire terjed ki a garancia?

A garancia kiterjed minden olyan szolgáltatásra, felhasznált anyagokra, melyet a rendelői ellátás során a páciens igénybe vesz. Amennyiben kétségek merülnek fel az adott rendelővel szemben, legyen szó implantátumról, koronákról, hidakról, vagy egyéb kezelésről, a garancia feltételeit mindenképpen érdemes átbeszélni fogorvosával a kezelés megkezdése előtt.

Érdemes rákérdezni arra is, hogy mely kezelések esetén limitált a garancia, vagy nem biztosított, illetve bizonyos kritériumok miatt esetleg elutasíthatják azt. Gyökérkezelésre érkező páciensek esetén például, a kezelés kétséges sikeressége miatt, általában a rendelők nem vállalnak garanciát. Implantátum behelyezése után, amennyiben a páciens nem tartja be a megfelelő higiéniai követelményeket, amely lehetővé teszi az ideális, zavartalan csontosodási folyamatot a beteg számára, és ebből kifolyólag a műgyökér kiesik, a klinika elhárítja a felelősséget. Egyéb okból kifolyólag történő implantátumvesztés esetén biztosítani kell a gondozás folyamatosságát.

Az átláthatóságot minden szinten ellenőrizni kell, hiszen egy kezelés igen összetett folyamat. A rendelőnek rendelkeznie kell olyan írásos dokumentumokkal, melyek az anyagok összetételétől, eredetétől kezdve az orvosok kompetenciájáig mindenről felmutatható bizonyítékkal szolgálnak. A betegnek átadott dokumentációban szintén rögzíteni kell ezeket.

Mi az általános gyakorlata a fogászati garancia alkalmazásának?

Amennyiben a rendelő a minőségi ellátás elkötelezettje, ritkán kerül sor a garancia érvényesítésére. Jogos panasz esetén azonban, a páciensnek írásban is jeleznie kell észrevételét, ami után a munka folytatását, a hibás termékek cseréjét a klinikának teljes mértékben támogatnia kell.

A garancia természetesen akkor érvényes és elvárható a beteg részéről, ha betartja a gondozó rendelő rendelkezéseit. A fogászati kezelés hosszú távú sikerének legjobb garanciája a páciens megfelelő szájhigiénéje, az alapos és rendszeres fogápolás (kivehető protézisek esetén is), valamint a kezelés során elkészült fogak, ideiglenes hidak, egyéb termékek lelkiismeretes karbantartása.
A garancia érvényesítésének alapfeltétele, így általános kötelezettség, hogy a páciens vegyen részt évente egyszer személyes ellenőrzésen fogorvosánál. Ha ennek a kötelezettségének eleget tesz, az esetleges elváltozások időben korrigálhatók, megelőzhető az elkészült munka komolyabb meghibásodása. Az éves kontroll során javasolt fogkőlevétel elvégzésével tovább javítható az általános szájhigiéné, ezáltal a fogak egészsége tovább megőrizhető.


Garanciális fogászati kezelés gyakori kérdései. A fogászati kezelés biztonságát és a betegek védelmét szolgálja a garancia, melyet a fogorvos illetve a fogászati klinika vállal egyes beavatkozások esetén. A fogorvosi látogatás előtt érdemes megismerkedni az alábbi témákkal is részletesen: fogorvos és kezelés Budapesten, fogászat a 13. kerületben, fogászati szolgáltatás részletei, garancia érvényesítése, fogászati garancia Budapest, garancia fogpótlásra, garancia fogorvos.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció
széles mosoly

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció
Kozmetikai fogfehérítés nyár

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció
Átlátszó fogszabályozó készítése

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!