A fogimplantátum beültetés menete, lépései

Szerző: | Fogorvos válaszol, fogorvosi tanácsok

A fogimplantátum beültetés egy olyan általában többfázisú szájsebészeti beavatkozás aminek célja az elvesztett fogak pótlása. Több különböző implantációs technika létezik de a legtöbb esetben nyolc nagyobb részre oszlik a kezelés.

1. konzultáció

2. csavar behelyezés

3. gyógyulási időszak

4. ínyformázás

5. fej behelyezése

6. lenyomatvétel

7. korona kialakítása

8. utógondozás, kontroll

  1. Az előzetes konzultáció: alkalmával a fogorvos felméri milyen állapotban van a csontállomány és van-e szükség csontpótlásra, illetve elkészül a kezelési terv is, árajánlattal a röntgen és CT felvételek alapján. (Ilyenkor eldőlhet, hogy kell-e még más beavatkozás is, például arcüreg emelés vagy csontpótlás.) Az előzetes konzultációt követően készül el a részletes kezelési terv és az árajánlat is.
beszélgetés a fogorvossal
  1. A fogimplantátum csavar beültetése mely egy mesterséges műgyökér amely helyettesíti az eredeti fog gyökerének funkcióját. Helyi érzéstelenítéssel, bódításban vagy altatásban végezhető el olyan páciensek számára akik esetlegesen félhetnek ettől a fogorvosi beavatkozástól. A leggyakrabban titánból készül a biokompatibilis csavar, amely majd az implantátum felépítményét fogja tartani a sikeres műtét után. Amennyiben szükség van előzetes csontpótlásra akkor az külön vagy a fogimplantátum behelyezésével egyszerre is megtörténhet. A műtét helyét egy ideiglenes csavar zárja le és az íny ideiglenesen lezárásra kerül, és ezáltal megkezdődhet a becsontosodási folyamat amely általában kettő-három hónapot vesz igénybe.
  2. A beépülési és gyógyulási szakasz: A műgyökér csavar beépülése a csontszövetbe körülbelül kettő-három hónapot vesz igénybe. Ennek a folyamatnak a lezárultát a primer stabilitás megléte jelzi ami azt mutatja, hogy kellően szilárdan áll a csontozatban az implantátum csavar.
  3. Ínyformázás: A felépítmény ráhelyezését megelőzi az implantátum helyének megnyitása és az ínyformázó csavar behelyezése. A lágyrészek esztétikai kialakítása fontos a választott koronának a felépítményre való felhelyezéséhez illetve, hogy a fogpótlás kellően illeszkedjen az ínynek a felületéhez.
  4. Az implantátum fej behelyezése: Gyári vagy egyéni kialakítású fejre cseréljük az ínyformázó csavart. A csavaros technikának köszönhetően ha a későbbiekben el kell távolítani valamilyen oknál fogva a fejet (gyulladás vagy más típus választásánál) akkor az gyorsan és problémamentesen megoldható.
fogimplantátum beépítés képen
  1. Lenyomatvétel és tervezés: Az ínyformázás után szilikon vagy a legmodernebbnek számító oral scanner segítségével lenyomat készül, hogy a fogtechnikai laborban elkezdhessék az implantátum felépítményre kerülő fogpótlás elkészítését, mely a páciens által választott anyagból, fémkerámiából vagy cirkóniumból fog átadásra kerülni.
A fog imlantátum megtervezése
  1. A korona elkészítése és bepróbálása, igazítás. Amennyiben szükséges, ideiglenes fogpótlásra is ekkor van lehetőség, amíg elkészül a végleges fogpótlás. A porcelán és cirkónium koronák egyedi, a fogtechnikai laborban készült és modern 3D-s eljárással támogatott tervezési fázis után kerülnek elkészítésre. Előnyük a precíz és esztétikus kialakítás.
  2. Utógondozás: Három-hat havonta érdemes kontrollra menni és mindig betartani a szájhigiéniai ajánlásokat. A dohányzást mindenképpen kerülni kell ahogy a kemény és szilánkosabb ételeket is és a fertőzés az íny és foggyökérgyulladás elkerülésére is törekedni kell.

Ideális feltételek mellett történhet a fogpótlás akár rögtön foghúzás után is. Érdemes megemlíteni az All-on-4 megoldást ami akár egy egész fogsor hiányában is viszonylag gyorsan elkészíthető és így hamar terhelhető fogakhoz jut a páciens.

Tovább: Gyakori kérdések fogimplantátum , fogimplantátum árak

A fog implantáció hosszabb kezelési folyamatot jelent mint egyéb fogpótlási megoldások, azonban szakszerű tervezés és kivitelezés mellett a páciensek

elégedettek lehetnek az eredménnyel hiszen tartós és esztétikus fogakat kapnak.

Jelentkezzen Ön is fog implantációra még ma a

Golden Dent fogászaton Budapesten vagy kérjen konzultációt telefonon! Tekintse meg jelenlegi fogpótlási akcióinkat itt.

Golden Dent Fogászat
A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!