Fogimplantátum árak 2023-ban – mire érdemes figyelnünk?

Szerző: | Fogorvos válaszol, fogorvosi tanácsok

A fogimplantáció nem olcsó beavatkozás ha más fogászati kezelésekkel hasonlítjuk össze, azonban az is igaz, hogy itt a magasabb árért tartósabb és hatékonyabb megoldást kapunk.

Fogimplantátum árak – Hogy kalkuláljunk? Mire érdemes odafigyelnünk az árajánlat kérésnél? Tudja meg részletes cikkünkből!

A kezelés több részfolyamatból tevődik össze, melyek közben vizsgálatok és gyógyulási szakaszok is vannak.(További gyakori kérdések a fogimplantátumról.)

A konkrét árajánlatokban az egyes fogászatok különbözhetnek de elmondható, hogy általában egy fog implantálásának az ára a következőkből tevődik össze:

A fogak számának növekedésével nő az összeg is a korona árával. Ez az ár a korona anyagának a függvénye is, mely lehet fémkerámia vagy drágább cirkónium is.

Pontos árajánlat a beteg fogainak és csontállományának előzetes felmérése után készül el. Amennyiben egyéb vizsgálatra vagy megelőző kezelésre is szükség van az ár magasabb lehet. (például csontpótlásnál.)

Miért éri meg mégis az implantáció?

A fog implantáció egy befektetés az egészségünkbe hiszen a foghiány is, de a nem megfelelő protézis is kihathat az életminőségünkre és végül is betegségekhez vezethet.

Ezért amennyiben rászántuk magunkat a kezelésre, nem éri meg, hogy csupán a beavatkozás ára alapján döntsünk a hely kiválasztásánál. Fontos a minőségi alapanyag, a szakszerű tervezés és a tapasztalt egészségügyi személyzet megléte is.

Manapság már elengedhetetlen a kiemelkedő technikai háttér is. Ezen kívül pedig olyan helyet érdemes választani ahol több szakterület tudja egymás munkáját segíteni.

Ár érték arány az implantációnál

Az implantáció megtérülési ideje hosszabb, de ha a tartósságot és a kényelmet nézzük (összehasonlítva például a kivehető fogsorral) egyértelmű, hogy a beültetés a kezdeti kényelmetlenség után jóval nagyobb elégedettséget eredményez a pácienseknél. Nő az önbizalmuk, elkerülhetik a további fogproblémákat, magabiztosan étkezhetnek és beszélhetnek.

A gyakran rosszul vagy sehogysem illeszkedő kivehető műfogsorokkal szemben szakszerű tervezés esetén valóban tartós és esztétikus, a saját régi fogállományra a legjobban hasonlító megoldást kapjuk a pénzünkért.

A fog implantátum ár változása típus szerint

Az implantáció pontos menete és a beültetett anyagok fatája, típusa is meghatározza, hogy mennyi lesz a végösszeg. Nem mindegy, hogy a műgyökér titánból vagy cirkóniumból készül-e, ahogy az sem a felépítmény milyen anyagból van. A legoptimálisabb anyagokat az orvos mindig a páciens igényeinek és a fogak, csontok állapotának az ismeretében választja ki ezért a végső fizetendő árban páciensenként is nagyobb eltérések lehetnek.

Hiányzó fogállomány mennyisége szerinti árkülönbség

A legtöbb ajánlat egy fogat vesz alapul de általánosabb, hogy több fogat szeretne pótoltatni a páciens, egyes esetekben egész fogsorról is beszélhetünk. Nem elhanyagolható szempont a megmaradó fogak minősége sem, vagy, hogy milyen ideiglenes fogpótlás készül, illetve, hogy milyen anyagból lesz a végleges felépítmény.

Eltérések a végösszeg számításánál a különböző helyeken

Sokan a weboldalakon tájékozódva elveszhetnek a legkülönfélébb ajánlatok között amikor implantációs szolgáltatás után érdeklődnek. A sok különböző ár mellett nehéz átlátni, hogy az egyes helyeken pontosan mennyibe is kerül egy darab fog pótlása vagy akár egy egész fogsoré.

all on 4 fogimplantátum
all on 4 fogpótlás

A következőkre érdemes odafigyelni.:

  • Az implantációs folyamat melyik részegységét és milyen anyagok felhasználását tartalmazza az ár?
  • Milyen előzetes felmérés készül a szájüregről?
  • Mennyi időre kapunk garanciát?
  • Milyen típusokkal és milyen prémium anyagokkal dolgoznak?
  • Milyen technikai háttér áll az orvosok rendelkezésére?
  • Milyen fizetési ütemezés lehetséges?

A végösszegben tehát nagy különbségekre lehet számítani, de a legtipikusabb egy fogas megoldástól a komplett fogsorig az ár a 200-400 ezer -től akár az 1,5 -2 millióig is elmehet.

fogpótlás beillesztése
fogpótlás beillesztése

Miért válasszon minket?

A fogimplantátum beültetés egy hosszadalmasabb, körültekintést és szakértelmet megkívánó sebészeti beavatkozás ezért nem mindegy kikre bízzuk magunkat.

Nálunk tapasztalt orvosok,  kiemelkedő technikai háttér mellett, prémium anyagokkal dolgoznak.

A páciensek szakszerű tanácsadásban részesülnek és nincs hosszú várakozási idő sem. A röntgen és a konzultációs díj visszafizetésre kerül amennyiben nálunk folytatja a kezelést. Hosszú távú garanciára, részletes árajánlatra, szakszerű tájékoztatásra és fájdalommentes kezelésre számíthatnak a pácienseink.

Tekintse meg jelenlegi akciónk AlphaBio Implantátumokra fémkerámia vagy cirkónium pótlással, ajándék röntgen és lenyomat készítésével, részletfizetési lehetőséggel ITT!!

GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!