Fogimplantátum árak 2024-ben – mire érdemes figyelnünk?

Szerző: | Fogorvos válaszol, fogorvosi tanácsok

A fogimplantáció nem olcsó beavatkozás ha más fogászati kezelésekkel hasonlítjuk össze, azonban az is igaz, hogy itt a magasabb árért tartósabb és hatékonyabb megoldást kapunk.

Fogimplantátum árak – Hogy kalkuláljunk? Mire érdemes odafigyelnünk az árajánlat kérésnél? Tudja meg részletes cikkünkből!

A kezelés több részfolyamatból tevődik össze, melyek közben vizsgálatok és gyógyulási szakaszok is vannak.(További gyakori kérdések a fogimplantátumról.)

A konkrét árajánlatokban az egyes fogászatok különbözhetnek de elmondható, hogy általában egy fog implantálásának az ára a következőkből tevődik össze:

A fogak számának növekedésével nő az összeg is a korona árával. Ez az ár a korona anyagának a függvénye is, mely lehet fémkerámia vagy drágább cirkónium is.

Pontos árajánlat a beteg fogainak és csontállományának előzetes felmérése után készül el. Amennyiben egyéb vizsgálatra vagy megelőző kezelésre is szükség van az ár magasabb lehet. (például csontpótlásnál.)

Miért éri meg mégis az implantáció?

A fog implantáció egy befektetés az egészségünkbe hiszen a foghiány is, de a nem megfelelő protézis is kihathat az életminőségünkre és végül is betegségekhez vezethet.

Ezért amennyiben rászántuk magunkat a kezelésre, nem éri meg, hogy csupán a beavatkozás ára alapján döntsünk a hely kiválasztásánál. Fontos a minőségi alapanyag, a szakszerű tervezés és a tapasztalt egészségügyi személyzet megléte is.

Manapság már elengedhetetlen a kiemelkedő technikai háttér is. Ezen kívül pedig olyan helyet érdemes választani ahol több szakterület tudja egymás munkáját segíteni.

Ár érték arány az implantációnál

Az implantáció megtérülési ideje hosszabb, de ha a tartósságot és a kényelmet nézzük (összehasonlítva például a kivehető fogsorral) egyértelmű, hogy a beültetés a kezdeti kényelmetlenség után jóval nagyobb elégedettséget eredményez a pácienseknél. Nő az önbizalmuk, elkerülhetik a további fogproblémákat, magabiztosan étkezhetnek és beszélhetnek.

A gyakran rosszul vagy sehogysem illeszkedő kivehető műfogsorokkal szemben szakszerű tervezés esetén valóban tartós és esztétikus, a saját régi fogállományra a legjobban hasonlító megoldást kapjuk a pénzünkért.

A fog implantátum ár változása típus szerint

Az implantáció pontos menete és a beültetett anyagok fatája, típusa is meghatározza, hogy mennyi lesz a végösszeg. Nem mindegy, hogy a műgyökér titánból vagy cirkóniumból készül-e, ahogy az sem a felépítmény milyen anyagból van. A legoptimálisabb anyagokat az orvos mindig a páciens igényeinek és a fogak, csontok állapotának az ismeretében választja ki ezért a végső fizetendő árban páciensenként is nagyobb eltérések lehetnek.

Hiányzó fogállomány mennyisége szerinti árkülönbség

A legtöbb ajánlat egy fogat vesz alapul de általánosabb, hogy több fogat szeretne pótoltatni a páciens, egyes esetekben egész fogsorról is beszélhetünk. Nem elhanyagolható szempont a megmaradó fogak minősége sem, vagy, hogy milyen ideiglenes fogpótlás készül, illetve, hogy milyen anyagból lesz a végleges felépítmény.

Eltérések a végösszeg számításánál a különböző helyeken

Sokan a weboldalakon tájékozódva elveszhetnek a legkülönfélébb ajánlatok között amikor implantációs szolgáltatás után érdeklődnek. A sok különböző ár mellett nehéz átlátni, hogy az egyes helyeken pontosan mennyibe is kerül egy darab fog pótlása vagy akár egy egész fogsoré.

all on 4 fogimplantátum
all on 4 fogpótlás

A következőkre érdemes odafigyelni.:

  • Az implantációs folyamat melyik részegységét és milyen anyagok felhasználását tartalmazza az ár?
  • Milyen előzetes felmérés készül a szájüregről?
  • Mennyi időre kapunk garanciát?
  • Milyen típusokkal és milyen prémium anyagokkal dolgoznak?
  • Milyen technikai háttér áll az orvosok rendelkezésére?
  • Milyen fizetési ütemezés lehetséges?

A végösszegben tehát nagy különbségekre lehet számítani, de a legtipikusabb egy fogas megoldástól a komplett fogsorig az ár a 200-400 ezer -től akár az 1,5 -2 millióig is elmehet.

fogpótlás beillesztése
fogpótlás beillesztése

Miért válasszon minket?

A fogimplantátum beültetés egy hosszadalmasabb, körültekintést és szakértelmet megkívánó sebészeti beavatkozás ezért nem mindegy kikre bízzuk magunkat.

Nálunk tapasztalt orvosok,  kiemelkedő technikai háttér mellett, prémium anyagokkal dolgoznak.

A páciensek szakszerű tanácsadásban részesülnek és nincs hosszú várakozási idő sem. A röntgen és a konzultációs díj visszafizetésre kerül amennyiben nálunk folytatja a kezelést. Hosszú távú garanciára, részletes árajánlatra, szakszerű tájékoztatásra és fájdalommentes kezelésre számíthatnak a pácienseink.

Tekintse meg jelenlegi akciónk AlphaBio Implantátumokra fémkerámia vagy cirkónium pótlással, ajándék röntgen és lenyomat készítésével, részletfizetési lehetőséggel ITT!!

Golden Dent Fogászat
A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!