GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

Ki ne szeretne vakító fehér fogsort?

Esztétikai fogfehérítés

Esztétikai fogfehérítés Budapest

A fogak színe nagyrészt genetikai örökség, de sokat tehetünk magunk is rendszeres fogápolással fogaink szépségéért. Sajnos, az évek során, vagy erőteljes dohányzás, kávézás hatására kedvezőtlenül alakulhat a fogszín. Természetes igény, hogy a mosolyunk újra vállalható, mi több megnyerő legyen. Sokan élnek a professzionális fogfehérítés lehetőségével ennek érdekében.

Tudni kell azonban, hogy a természetestől több árnyalattal világosabb tónusnak ára van. Mire ügyelj fogfehérítés után? Segítünk, hogy az eredmény tartós legyen!

Amit mindenképp kerülj

A kezelés utáni 48 órában tanácsos különösen “színtelen” és savmentes ételekből összeállítani az étkezéseket. Megengedett jó pár főzelék, a tészta, a rizs, a krumpli fogyasztása például csirkemellel, főtt sonkával, sajttal. Gyümölcsök közül részesítsük előnyben a banánt és a kevésbé savas finomságokat.

Miután a fogak elszíneződését leginkább erős színanyagú táplálékok okozzák, ezeket kerüld el nagy ívben legalább 10 napig a kezelést követően! A tiltott dolgok listáját a kávé, a tea, a vörösbor, a spenót, a paradicsom, és a színes bogyós gyümölcsök vezetik, de ide tartozik még az összes mesterséges színezéket tartalmazó élelmiszer és a cigarettázás is. A beavatkozás után 10-14 napig tanácsos kerülni még a rúzs használatát is!

Miért érzékenyek a fogak fogfehérítő kezelés után és mit tehetsz ellene?

A fogfehérítő eljárás kivitelezése során vizet vonnak el a fogból. Ennek kellemetlen következménye lehet néhány napig a fog-, és ínyérzékenység. A panaszok mérséklése érdekében javasolt kihagyni az étrendből a túl hideg és túl meleg ételeket, italokat, valamint a savas, cukros üdítőket, desszerteket. Az érzékenység tompítására, vagy kiküszöbölésére javasolt a sensitive típusú fogkrémek használata nagyjából két héten át.

Kis odafigyeléssel kiküszöbölhetőek a felesleges fájdalmak, és várhatóan két nap után maguktól megszűnnek a panaszok.

Meddig maradnak fehérek a fogaid?

Az eredmény függ az étkezési és higiéniai szokásoktól, és az egyén öröklött foganyagától. Általában egy évig tart ki a fogak fehérsége, amit odafigyelő étrenddel és szájápolással kedvezően fenntarthatunk. Az idő vasfoga azonban ezt követően nyomot hagy, újra egyre sötétebb árnyalatúvá válhatnak a fogak, főként a dohányosok esetében.


Az esztétikai fogfehérítést követő teendők. A vakítóan fehér fogsor a magabiztosság jele, a tökéletes mosoly alapkelléke. A fogfehérítés utáni teendőkről a fogorvos ad tanácsokat. Néhány további érdekes téma olvasóink számára: fogorvosi kezelés Budapesten, esztétikai beavatkozások ára, fogászati szolgáltatások a 13. kerületben, fogfehérítés menete.

Kapcsolódó bejegyzések

GoldenDental

1135 Budapest, Szegedi út 54

Bejelentkezés: +36 1 770 7060
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 8:00-20:00

Szolgáltatásaink

  • Fogszabályozás
  • Fogfehérítés
  • Fogbeültetés
  • Fogkő eltávolítás
  • Fogpótlás
  • Szájsebészeti beavatkozások
  • Szűrővizsgálat

Keress fogászati kérdésekre