A fogfehérítés utáni teendők

Szerző: | Esztétikai beavatkozások, Fogorvos Budapesten

Ki ne szeretne vakító fehér fogsort? A fogak színe nagyrészt genetikai örökség, de sokat tehetünk magunk is rendszeres fogápolással fogaink szépségéért. Sajnos, az évek során, vagy erőteljes dohányzás, kávézás hatására kedvezőtlenül alakulhat a fogszín. Természetes igény, hogy a mosolyunk újra vállalható, mi több megnyerő legyen. Sokan élnek a professzionális fogfehérítés lehetőségével ennek érdekében. Tudni kell […]

Ki ne szeretne vakító fehér fogsort?

A fogak színe nagyrészt genetikai örökség, de sokat tehetünk magunk is rendszeres fogápolással fogaink szépségéért. Sajnos, az évek során, vagy erőteljes dohányzás, kávézás hatására kedvezőtlenül alakulhat a fogszín. Természetes igény, hogy a mosolyunk újra vállalható, mi több megnyerő legyen. Sokan élnek a professzionális fogfehérítés lehetőségével ennek érdekében.

Tudni kell azonban, hogy a természetestől több árnyalattal világosabb tónusnak ára van. Mire ügyelj fogfehérítés után? Segítünk, hogy az eredmény tartós legyen!

Amit mindenképp kerülj

A kezelés utáni 48 órában tanácsos különösen “színtelen” és savmentes ételekből összeállítani az étkezéseket. Megengedett jó pár főzelék, a tészta, a rizs, a krumpli fogyasztása például csirkemellel, főtt sonkával, sajttal. Gyümölcsök közül részesítsük előnyben a banánt és a kevésbé savas finomságokat.

Miután a fogak elszíneződését leginkább erős színanyagú táplálékok okozzák, ezeket kerüld el nagy ívben legalább 10 napig a kezelést követően! A tiltott dolgok listáját a kávé, a tea, a vörösbor, a spenót, a paradicsom, és a színes bogyós gyümölcsök vezetik, de ide tartozik még az összes mesterséges színezéket tartalmazó élelmiszer és a cigarettázás is. A beavatkozás után 10-14 napig tanácsos kerülni még a rúzs használatát is!

Miért érzékenyek a fogak fogfehérítő kezelés után és mit tehetsz ellene?

A fogfehérítő eljárás kivitelezése során vizet vonnak el a fogból. Ennek kellemetlen következménye lehet néhány napig a fog-, és ínyérzékenység. A panaszok mérséklése érdekében javasolt kihagyni az étrendből a túl hideg és túl meleg ételeket, italokat, valamint a savas, cukros üdítőket, desszerteket. Az érzékenység tompítására, vagy kiküszöbölésére javasolt a sensitive típusú fogkrémek használata nagyjából két héten át.

Kis odafigyeléssel kiküszöbölhetőek a felesleges fájdalmak, és várhatóan két nap után maguktól megszűnnek a panaszok.

Meddig maradnak fehérek a fogaid?

Az eredmény függ az étkezési és higiéniai szokásoktól, és az egyén öröklött foganyagától. Általában egy évig tart ki a fogak fehérsége, amit odafigyelő étrenddel és szájápolással kedvezően fenntarthatunk. Az idő vasfoga azonban ezt követően nyomot hagy, újra egyre sötétebb árnyalatúvá válhatnak a fogak, főként a dohányosok esetében.


Az esztétikai fogfehérítést követő teendők. A vakítóan fehér fogsor a magabiztosság jele, a tökéletes mosoly alapkelléke. A fogfehérítés utáni teendőkről a fogorvos ad tanácsokat. Néhány további érdekes téma olvasóink számára: fogorvosi kezelés Budapesten, esztétikai beavatkozások ára, fogászati szolgáltatások a 13. kerületben, fogfehérítés menete.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!