GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

EGY HIÁNYZÓ FOG PÓTLÁSA

Hogyan és milyen módszerekkel pótolható egy fog hiánya

MIT KELL TUDNI A FOGBEÜLTETÉSRŐL, IMPLANTÁCIÓRÓL

A fogbeültetés manapság egy rutin eljárás, ami teljesen fájdalommentes, így a látszat ellenére ez egy kíméletes és igen népszerű beavatkozás.

HOGYAN TÖRTÉNIK A FOGBEÜLTETÉS

A fogbeültetés során egy műgyökér kerül beépítésre, mely átveszi az elvesztett fog szerepét. A beavatkozás mindössze fél órát vesz igénybe, becsontosodás után korona kerül a műgyökérre.

3D CT TERVEZÉSSEL A BIZTONSÁGOS FOGBEÜLTETÉSÉRT

Költségtakarékos megoldás a melyet elsősorban a rágó zónában elhelyezkedő fogak pótlására használunk.

fog beültetése

MIT KELL TUDNI A FOGBEÜLTETÉSRŐL, IMPLANTÁCIÓRÓL

A fogbeültetés manapság egy rutin eljárás, ami teljesen fájdalommentes, így a látszat ellenére ez egy kíméletes beavatkozás. Minden esetben egy rövid szájhigiéniás kezelés előzi meg a fog beültetéseket. A fogakról eltávolításra kerülnek a fogkövek és plakkok, ennek eredménye egy baktérium mentes közeg, amelybe már behelyezhetőek az implantátumok, elkerülve az esetleges későbbi fertőzéseket.

Az implantátum egy vagy több fog pótlására alkalmas. Használható egy hiányzó fog pótlására vagy akár egy teljes kivehető fogsor megtartására, rögzítésére is végleges megoldást nyújtva pácienseinknek.

HOGYAN TÖRTÉNIK A FOGBEÜLTETÉS

A fogbeültetés a legjobb és egyben legesztétikusabb megoldás hiányzó fogak pótlására. Foghúzással egyidőben is elvégezhető amennyiben a csont állapota ezt lehetővé teszi

A folyamat a műgyökér behelyezésével kezdődik, mely nagyjából 30 perc alatt elvégezhető. A csavar behelyezését követően meg kell várni annak becsontosodását, mely nagyjából négy-őt hónapot vesz igénybe.

A gyógyulási idő után röntgenfelvétellel ellenőrizzük a csontosodást, majd megkezdődhet az implantátum felépítése. Lenyomat vétel után fogtechnikai laboratóriumban elkészül az implantátum felépítménye, illetve a végleges korona.

Az implantátum felépítménye csavarozással kerül rögzítésre az állcsontban elhelyezett titán hüvely menetes részébe

A felépítményre a választott implantátum rendszertől függően (fémkerámia, aranyötvözet, cirkón kerámia) csavarozással vagy ragasztással felkerül a végleges korona. A koronák minden esetben szép, időtálló porcelánleplezést kapnak, így lesznek fogai teljesen természetes kinézetűek.

Természetesen amíg a fogpótlások elkészülnek, addig ideiglenes koronát, hidat biztosítunk a hiányzó fogak helyére.

3D CT TERVEZÉSSEL A BIZTONSÁGOS FOGBEÜLTETÉSÉRT

Implantológus, szájsebész szakorvosaink igen nagy tapasztalattal rendelkeznek a fogbeültetés területén. A fogbeültetés egy nagy precizitást igénylő beavatkozás, melyet rendelőnkben megtalálható 3D CT berendezéssel támogatunk.

A diagnosztikai vizsgálat pontosan megmutatja az idegek elhelyezkedését, valamit pontos 3 dimenziós képet ad az arcüregről és a rendelkezésre álló csontról. Így könnyedén bemérhető, hogy milyen paraméterekkel rendelkező implantátum csavar behelyezésre van szükség a kezelés során.

Az implantációs fogpótlás végeredménye egy tökéletes, az eredetivel teljesen megegyező fiatalos mosoly.

TÖBB FOG VAGY TELJES FOGSOR PÓTLÁSA FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMMAL

Hogyan és milyen módszerekkel pótolható a teljes fogsor

TÖBB HIÁNYZÓ FOG PÓTLÁSA FOGÁSZATI IMLANTÁTUMMAL

Több hiányzó fog esetén a fogbeültetés legnagyobb előnye, hogy elkerülhető a kivehető fogpótlások alkalmazása, végleges és esztétikus megjelenést nyújtva pácienseinknek.

TELJES FOGSOR PÓTLÁSA MINI IMPLANTÁTUMOKKAL

A mini fogimplantátumos módszer óriási érdeklődésnek örvend, mivel igazi áttörést lehetett elérni a kivehető műfogsorok rögzítésében. Vékony csont esetén, régóta fogatlan szájban, idősek számára is kiváló megoldást nyújt.

TELJES FOGSOR PÓTLÁSA HAGYOMÁNYOS IMPLANTÁTUMOKKAL

Fix fogpótlás hagyományos fogászati implantátumokra. Megfelelő csontkínálat vagy csontpótlás segítségével állcsontonként 6-8 fogászati implantátum beültetése után lehetővé válik egy teljesen fix híd kialakítása.

fog protézis

TELJES FOGSOR PÓTLÁSA ALL ON 4 FIX PÓTLÁSSAL

Kevés csont esetén teljes fogatlanságnál nyújt jó alternatívát az All-on-4 technika. 4 db hagyományos méretű Nobel Replace, prémium minőségű imlantátum és az erre kerülő speciális finommechanikai szerkezet segítségével a hiányzó fogakat fixen pótolhatjuk.

TÖBB HIÁNYZÓ FOG PÓTLÁSA FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMMAL

Amennyiben egy fogíven több akár 5-6 fog is hiányzik és a maradó fogakat nem lehet vagy azok épsége megőrzése miatt nem célszerű hagyományos hidat készíteni, ajánlott a több implantátum behelyezésével készülő fix, rögzített hídpótlás alkalmazása.

Ilyen esetekben nem szükséges minden egyes hiányzó fog helyére implantátumot beültetni. Többnyire 2 implantátum behelyezése elegendő akár 4 foghiány esetén is, hogy stabil rágást biztosítson kiváló esztétikum mellett.

Az implantátumok behelyezése után a becsontosodási fázis következik. Ez nagyjából 4-5 hónapot vesz igénybe. Becsontosodást követően fogtechnikai laborban elkészül az eredeti fogakkal pontosan megegyező hídtag melyet a választott rendszertől függően csavarozással vagy ragasztással a helyére illesztünk.

A kezeléssel egy fix, az eredeti fogakhoz megtévesztésig hasonlító, észrevehetetlen fogpótlást kapunk.

Természetesen amíg a fogpótlások elkészülnek, addig ideiglenes koronát, hidat biztosítunk a hiányzó fogak helyére.

TELJES FOGSOR PÓTLÁSA MINI IMPLANTÁTUMOKKAL

A kivehető fogsorok nem megfelelő rögzítés esetén evés vagy beszéd közben elmozdulhat, megbillenhet. A mini implantátumok valódi megoldást nyújtanak erre a problémára, mivel stabilizálja a fogsort megbízható rögzítési technikájának köszönhetően.

Mini implantátumokkal teljes értékű fogsora lesz. Többé nem kell aggódnia a kellemetlen helyzetek miatt. Önfeledten mosolyoghat, beszéde magabiztossá válik és étkezés közben sem kell többé aggódnia, hogy fogsora elmozdulhat.

Ezzel a módszerrel újra teljes értékű életet tud élni megszabadulva minden a műfogsor hordás okozta kellemetlenségtől ráadásul igen rövid idő alatt. A mini implantátumok egy rövid fogászati beavatkozás után szinte egyből terhelhetővé válnak, így egy azonnali megoldást nyújtva pácienseinknek kb 2 hét alatt.

TELJES FOGSOR PÓTLÁSA HAGYOMÁNYOS IMPLANTÁTUMOKKAL

Azokban az esetekben ahol elegendő csont áll rendelkezésre, vagy adott a csontpótlás lehetősége, lehetőség nyílik hagyományos műgyökerek beépítésére, melyhez a későbbiekben, a gyógyulási fázis letelte után végleges fix rögzítéssel illeszthetjük a műfogsort.

Ezzel a technikával visszanyerheti az eredeti fogak érzését a szájban. Az eljárás során 6-8 hagyományos implantátum kerül elhelyezésre, mely megbízható és végleges megoldást nyújt az elvesztett fogak pótlására.

Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő csont és a csontpótlás lehetősége sem áll fenn a normál méretű implantátumok behelyezésére, de mindenképp fix rögzítést szeretnénk úgy kiváló alternatívát tud nyújtani az ALL-ON-4 technika. Ennek a a speciális eljárásnak köszönhetően csak 4 db implantátum elhelyezésére van szükség és ugyanúgy nem kell a hídat kivenni a szájból többé.

TELJES FOGSOR PÓTLÁSA ALL ON 4 FIX PÓTLÁSSAL

Sok esetben a teljes műfogsort viselő páciensek fogait túl régen távolították el, így a foghúzások helyén a csont elsorvadt, visszahúzódott és különböző egészségügyi kockázatok miatt a csontpótlásra sincs lehetőség.

Az All-on-4 technika a mini fogimplantátumokkal szembe normál méretű, de speciális kialakítású implantátumon alapszik, lehetővé téve a fix híd kialakítását a szájban úgy is, hogy nem teljesülnek a normál implantátum beültetés feltételei.

A mindössze 4 db hagyományos méretű fogimplantátumot a meglévő, többnyire kevés csontba speciális módon és irányban helyezzük el. A technika másik összetevője a statikailag speciálisan megtervezett felépítmény, ami a kevés csont és kevés számú fogimplantátum ellenére mégis biztonságosan és tartósan képes megbirkózni a rágóerővel.

További hasznos információk a fogbeültetésről

Tudjon meg többet a fogbeültetésről blogbejegyzéseinkből…

Milyen további előnyökkel jár a fogbeültetés.

Mint azt már tudjuk, a fogbeültetés mára egy rutin eljárás, mely során visszakapjuk a saját fog érzését, de rengeteg plusz előnnyel is jár amire Ön talán még nem is gondolt…

Fájdalmas e a beavatkozás?

A modern orvoslásnak köszönhetően a fogimplantációs eljárások mára annyira kifinomultan működnek, hogy pácienseink semmit…

Kivehető vagy fix pótlást válasszak?

Nos mint azt már látjuk rengeteg megoldás közül lehet választani elvesztett fogaink pótlására. A sok alternatíva közül sokszor…

Hogy történik az arcüreg emelés?

Az arcüreg emelés a szájsebészeti beavatkozások csoportjába tartozik. Implantátum beültetése esetén, ha kevés….

Dr. Várbeli
István

Vezető Főorvos
Szájsebész
Implantológus

Dr. Pádár
Enikő

Fogorvos,
Szájsebész
Implantológus

Dr. Beck
Anita

Fogorvos, Fogszabályozó szakorvos

Dr. Kántor
Ingrid

Fogorvos, Fogszabályozó szakorvos

Dr. Reza
Asadzadeh

Fogorvos, Fogszabályozó szakorvos

Fazekas Ildikó
Anita

Dentálhigiénikus, Fogászati
asszisztens

Föglein Dóra

Páciens koordinátor

GOLDEN DENT RENDELŐK:


1135 BUDAPEST, SZEGEDI ÚT 54. (Béke tértől 1 perc)

1133 BUDAPEST, PANNÓNIA UTCA 79. (Lehel tértől 1 perc)

 

BEJELENTKEZÉS: +36 1 770 7060

Nyitvatartás: H-P 08:00-20:00, SZ: 9:00-14:00

ONLINE BEJELENTKEZÉS:
Az üzenet elküldéséhez töltse ki az űrlapot és nyomja meg az elküld gombot. Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

MIÉRT A GOLDEN DENT?
óra
NINCS VÁRAKOZÁSI IDŐ

Betegeinket azonnal, még akár aznap fogadjuk

Nálunk nem kell heteket várnia a kezelésre, vagy órákat ülni a rendelőben mire sorra kerül. Fontosnak tartjuk a precizitást mind az orvoslásban, mind a betegkoordinálásban.

fizetés kiválasztása
KEDVEZŐ ÁRAK

Kedvező árfekvés, minőségi szolgáltatás

Számunkra legfontosabb pácienseink elégedettsége, így fogászati szolgáltatásainkat nem csak prémium minőségben, de kedvező áron is nyújtjuk.

fog ikon
FÁJDALOMMENTES KEZELÉSEK

Fogászatunkon a legmodernebb fájdalommentes kezelések érhetők el

Elsődleges célunk, hogy pácienseink panaszait mihamarabb fájdalommentesen kezeljük és a legrövidebb időn belül megszüntessük.

fogvizsgálat ikon
TÖBB SZAKTERÜLET EGY HELYEN

Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia

Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

ikon fogorvos
SZAKÉRTŐ ORVOSOK

Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái

Felejtse el a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait

garancia biztosítása
100% GARANCIA

Kockázatmentes kezelések

Orvosaink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért az általunk végzett kezelésekre garanciát vállalunk.

fogászati páciens fényképe
PÁCIENSEINK MONDTÁK

“Fogszabályozásra mentem a Golden Dentalba, ahol Dr. Reza fogadott. Kicsit tartottam a beavatkozástól, de a doktor úr kiváló munkát végzett. Gyors volt, precíz és nagyon megnyugtató.”

Dés Kisztina

fogászati páciens véleménye
PÁCIENSEINK MONDTÁK

Igényes környezet, kiváló fogorvosok! A rendkívül kedves és közvetlen fogorvosok, valamint a gyors és fájdalommentes kezelések miatt jár a Golden Dentbe a család mindentagja! Gyerekektől a nagyszülőkig”

Patkó Kinga

fogorvos Budapest betegvélemény
PÁCIENSEINK MONDTÁK

“Gyökérkezelésen estem át a Golden Dent fogászaton és minden várakozásomat felül múlta! Teljesen fájdalommentes kezelés volt, a fogorvos rendkívül alapos munkát végzett és óriási figyelmet fordított rám. Nem beszélve arról, hogy bejelentkezésem után 3-4 órával már fogadtak! Csak ajánlani tudom!”

SZEKERES GÁBOR

EGÉSZSÉGPÉNZTÁR PARTNEREINK