Fogászati szűrővizsgálat a koronavírus járvány alatt

Szerző: | Budapesti fogászat, Fogorvos Budapesten

Vihetem most fogászati szűrővizsgálatra a gyereket? Az új koronavírus járvány okán történt korlátozások felszabadítását követően, 2020. május elejétől újra lehetőség van a fogászati kezelések, szűrővizsgálatok igénybevételére. Vannak azonban továbbra is érvényben lévő szabályozások, amiket érdemes tudni, mielőtt fogorvoshoz visszük gyermekünket. A gyermekek számára a fogorvos említése, a fogászati kezelés már eleve félelmet keltő dolog. Ebben, […]

Vihetem most fogászati szűrővizsgálatra a gyereket?

Az új koronavírus járvány okán történt korlátozások felszabadítását követően, 2020. május elejétől újra lehetőség van a fogászati kezelések, szűrővizsgálatok igénybevételére. Vannak azonban továbbra is érvényben lévő szabályozások, amiket érdemes tudni, mielőtt fogorvoshoz visszük gyermekünket.

A gyermekek számára a fogorvos említése, a fogászati kezelés már eleve félelmet keltő dolog. Ebben, a mostani, folyamatosan változó szabályokkal nehezített időszakban ez különösen igaz. Egy sor kötelező dolognak meg kell felelni, az előírásokat be kell tartani továbbra is, ha fogászati rendelőbe megyünk.

Hogyan tudunk segíteni gyermekünknek?

Ahhoz, hogy a gyermek szorongását feloldjuk, segítsünk nekik megérteni ezt a helyzetet és hangsúlyozzuk, hogy az egészséges, ápolt fogazat érdekében nagyon fontosak a fogorvosi vizitek.

Bejelentkezés a kezelésre

A kezelések időpont kéréssel, előzetes bejelentkezéssel történnek. Kérdezzünk rá a telefonos bejelentkezéskor, milyen protokol van érvényben, mit kell vinni magunkkal (pl. saját maszkot), hány kísérő mehet a gyerekkel, hányan tartózkodhatnak a váróteremben, szükséges-e kézfertőtlenítés, stb.

A meglepetések elkerülése és a szorongások oldása végett így előre meg lehet beszélni ezeket a gyermekkel, nem éri őt túl sok elvárás hirtelen a rendelőben.

Meséljük el, hogy mi történik a fogorvosnál

Az idegen, rendelői környezet nyomasztó lehet a gyermek számára. Mindenképpen meséljünk arról, hogy néz ki egy rendelő, miért világítanak az “arcába” erős lámpával, miért van gumikesztyű a fogorvos és az asszisztens kezén, milyen egy fogorvosi szék (pl. milyen jól lehet liftezni vele :). Tisztázzuk azt is, miért patyolattiszta és “túl steril” minden, hogyan szolgálja mindez az ő egészségét, a fertőzéssel szembeni védekezést.

Ha a gyermek nagyon aggódik, kérjük meg a fogorvost, hogy mutassa meg a fogorvosi műszerekkel teli tálcát, mondja el mit fog használni, és hogy nem kell tartania fájdalomtól. A korszerű eszközökkel és érzéstelenítőszerekkel már teljesen fájdalommentessé váltak a fogászati kezelések. Ha szükséges, maradjunk a gyermek mellet a beavatkozás, vagy a szűrővizsgálat ideje alatt.

Egy életre meghatározó élmény

Elengedhetetlen, hogy a gyermek és a fogorvos találkozása pozitív élmény legyen. Mielőtt megijedne a “szkafanderbe” bújt, maszkos orvostól, mondjuk el neki, miért van szükség védőfelszerelésre a dolgozók részéről. A jó fogorvos gyermekbarát módon közelít a gyerekekhez, elbeszélget velük, így bátorítsuk a gyermekünket arra, hogy nyugodtan tegye fel a kérdéseit neki. Egy baráti beszélgetés nagy mértékben csökkenti a gyerek félelmeit a kezelésekkel kapcsolatban, és bizalmi viszonyt épít.


Fogászati szűrővizsgálat és kezelések a koronavírus járvány alatt Budapesten. Vajon a koronavírus járvány idején elvihetem a gyereket a fogászati szűrővizsgálatra? A fogorvosi kezelések mennyire lehetnek biztonságosak a jelenlegi helyzetben? Olyan témák, melyek mindenki számára érdekesek lehetnek: budapesti fogászatára, fogorvos Budapest kezelés, fogászati szolgáltatás és járvány, szakszerű fogorvos, 13. kerületi esztétikai fogászat.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció
széles mosoly

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció
Kozmetikai fogfehérítés nyár

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció
Átlátszó fogszabályozó készítése

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!