GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

Vihetem most fogászati szűrővizsgálatra a gyereket?

járvány fogászati szűrővizsgálat

A koronavírus járvány alatt is szükség lehet szűrővizsgálatra

Az új koronavírus járvány okán történt korlátozások felszabadítását követően, 2020. május elejétől újra lehetőség van a fogászati kezelések, szűrővizsgálatok igénybevételére. Vannak azonban továbbra is érvényben lévő szabályozások, amiket érdemes tudni, mielőtt fogorvoshoz visszük gyermekünket.

A gyermekek számára a fogorvos említése, a fogászati kezelés már eleve félelmet keltő dolog. Ebben, a mostani, folyamatosan változó szabályokkal nehezített időszakban ez különösen igaz. Egy sor kötelező dolognak meg kell felelni, az előírásokat be kell tartani továbbra is, ha fogászati rendelőbe megyünk.

Hogyan tudunk segíteni gyermekünknek?

Ahhoz, hogy a gyermek szorongását feloldjuk, segítsünk nekik megérteni ezt a helyzetet és hangsúlyozzuk, hogy az egészséges, ápolt fogazat érdekében nagyon fontosak a fogorvosi vizitek.

Bejelentkezés a kezelésre

A kezelések időpont kéréssel, előzetes bejelentkezéssel történnek. Kérdezzünk rá a telefonos bejelentkezéskor, milyen protokol van érvényben, mit kell vinni magunkkal (pl. saját maszkot), hány kísérő mehet a gyerekkel, hányan tartózkodhatnak a váróteremben, szükséges-e kézfertőtlenítés, stb.

A meglepetések elkerülése és a szorongások oldása végett így előre meg lehet beszélni ezeket a gyermekkel, nem éri őt túl sok elvárás hirtelen a rendelőben.

Meséljük el, hogy mi történik a fogorvosnál

Az idegen, rendelői környezet nyomasztó lehet a gyermek számára. Mindenképpen meséljünk arról, hogy néz ki egy rendelő, miért világítanak az “arcába” erős lámpával, miért van gumikesztyű a fogorvos és az asszisztens kezén, milyen egy fogorvosi szék (pl. milyen jól lehet liftezni vele :). Tisztázzuk azt is, miért patyolattiszta és “túl steril” minden, hogyan szolgálja mindez az ő egészségét, a fertőzéssel szembeni védekezést.

Ha a gyermek nagyon aggódik, kérjük meg a fogorvost, hogy mutassa meg a fogorvosi műszerekkel teli tálcát, mondja el mit fog használni, és hogy nem kell tartania fájdalomtól. A korszerű eszközökkel és érzéstelenítőszerekkel már teljesen fájdalommentessé váltak a fogászati kezelések. Ha szükséges, maradjunk a gyermek mellet a beavatkozás, vagy a szűrővizsgálat ideje alatt.

Egy életre meghatározó élmény

Elengedhetetlen, hogy a gyermek és a fogorvos találkozása pozitív élmény legyen. Mielőtt megijedne a “szkafanderbe” bújt, maszkos orvostól, mondjuk el neki, miért van szükség védőfelszerelésre a dolgozók részéről. A jó fogorvos gyermekbarát módon közelít a gyerekekhez, elbeszélget velük, így bátorítsuk a gyermekünket arra, hogy nyugodtan tegye fel a kérdéseit neki. Egy baráti beszélgetés nagy mértékben csökkenti a gyerek félelmeit a kezelésekkel kapcsolatban, és bizalmi viszonyt épít.


Fogászati szűrővizsgálat és kezelések a koronavírus járvány alatt Budapesten. Vajon a koronavírus járvány idején elvihetem a gyereket a fogászati szűrővizsgálatra? A fogorvosi kezelések mennyire lehetnek biztonságosak a jelenlegi helyzetben? Olyan témák, melyek mindenki számára érdekesek lehetnek: budapesti fogászatára, fogorvos Budapest kezelés, fogászati szolgáltatás és járvány, szakszerű fogorvos, 13. kerületi esztétikai fogászat.

Kapcsolódó bejegyzések

Sorry. No data so far.GoldenDental

1135 Budapest, Szegedi út 54

Bejelentkezés: +36 1 770 7060
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 8:00-20:00

Szolgáltatásaink

  • Fogszabályozás
  • Fogfehérítés
  • Fogbeültetés
  • Fogkő eltávolítás
  • Fogpótlás
  • Szájsebészeti beavatkozások
  • Szűrővizsgálat

Keress fogászati kérdésekre