Fogászati szájhigiénés tanácsadás

Szerző: | Fogorvos tanácsa, Fogorvos válaszol, fogorvosi tanácsok

A fogorvosok vesszőparipája a megelőzés. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minél csekélyebb mértékű egy fogkárosodás, annál egyszerűbb a sérült fog​

Miért fontos a szájhigiéniai tanácsadás a fogorvosnál?

A fogorvosok vesszőparipája a megelőzés. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minél csekélyebb mértékű egy fogkárosodás, annál egyszerűbb a sérült fog rendbehozatala, ezért érdemes igénybe venni a fogászati szájhigiénés tanácsadást.

A szájhigiéniai tanácsadás célja tehát az, hogy a megfelelő és hatékony instrukciókkal segítség a páciensek fogazatának egészségben tartását minél hosszabb időn át, és megelőzzék a súlyosabb, költségigényesebb beavatkozások szükségességét.

Mikor javasolt a szájhigiéniai tanácsadás?

Minden korosztálynak javasolt elmenni a fogászatra a szájhigiéniai tanácsadásra, mivel a helyes szájüregi higiénia nem is olyan magától értetődő, mint gondolnánk.

  • A kisgyermekek fogazata alapos és helyes fogápolást kíván. Már a tejfogak kibújásakor nagy figyelmet kell szentelni a fogak tisztán tartására. Ennek módját és miértjét részletesen elmagyarázzák a fogászaton.
  • Az iskoláskor és az ifjú kor fogászati változásokat hoz magával. A fogváltás időszakában és a maradandó fogak meglétekor is érdemes rendszeresen ellenőriztetni gyermekeink fogainak állapotát, az esetleges fogazati fejlődési anomáliákat. A szájhigiéniai tanácsadás során feltárt rendellenességeket időben korrigálni lehet, ezáltal egy sor kellemetlenségtől, későbbi bonyolult, évekig tartó kezelésektől szabadulhatnak gyermekeink.
  • A felnőttkori fogak élethosszig való megtartása nagyban függ a szájhigiéniától. Sokan nem ismerik a fogmosás helyes technikáját, ami nem szégyen. A tanácsadás során lehetőség van a helyes fogmosás és a fogköztisztító eszközök használatának elsajátítására, így fogai egészsége biztosítva lesz, megelőzhető, hogy már relatívan fiatal korban kivehető fogsor viselésére kényszerüljön.
  • A különböző fogpótlások és implantátumok is gondos ápolást igényelnek. Élettartamuk attól függ, mennyire tartjuk karban őket, és a fogorvos rendszeresen ellenőrzi-e állapotukat. A szájhigiéniai tanácsadás keretében végzett ellenőrzés biztosítja a teljes szájüreg egészségét.

Hogyan történik egy fogászati szájhigiéniai tanácsadás?

  1. A fogorvos elvégzi a fogazat és az íny vizsgálatát.
  2. A fogorvos, vagy a dentálhigiénikus kikérdezi a pácienst az otthoni szájhigiéniával kapcsolatos szokásai felől.
  3. Az ismert információk birtokában sor kerül a személyre szabott tanácsadásra. Oktatás és motiválás keretében a szakember átbeszéli a pácienssel és megmutatja a fogak és az íny helyes gondozását. Különös figyelmet szentel a helyesen megválasztott fogkefe és a fogköztisztítók bemutatására, a szájöblögetők használatának elsajátítására. Ha szükséges, bemutatja a fogmosás helyes technikáját és a kritikus területek tisztításának csínját-bínját.
  4. Szükség esetén helyi érzéstelenítésben elvégzi a károsodott fogak helyreállítását.

Az alapos és helyes szájápolás a megfelelő eszközökkel és módszerekkel tanulható, elsajátítható. Megnyugtató érzés, hogy a fogak egészségéért ilyen egyszerűen lehet sokat tenni. Ne feledje, megelőzés mindenek előtt!

Ne félelemmel gondoljon a fogorvosra, gondolkodjon benne partnerként! Közös a cél: a fogak egészségének megőrzése akár élethosszig!


Fogászati szájhigiénés tanácsadás. A fogászati szájhigiénés tanácsadás segít megőrizni a fogaid épségét, megelőzi a fogvesztést és néhány hasznos fogorvosi ötletnek köszönhetően tökéletes lesz a mosolyod.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!