Fogászati röntgen Budapesten

Szerző: | Budapesti fogászat, Fogorvos Budapesten

Mikor szükséges a fogröntgen? Fogászati probléma esetén első utunk a fogorvoshoz vezet, aki alapos kivizsgálással meghatározza a a panasz okát, és szerencsés esetben azonnal orvosolni tudja azt. Bizonyos esetekben a biztos fogorvosi diagnózis felállításához a fizikális vizsgálat nem elegendő. Miután, a rejtett szájüregi elváltozások szemmel láthatatlanok, képalkotó eljárás válhat indokolttá. Mi a fogröntgen? Ezzel a […]

Mikor szükséges a fogröntgen?

Fogászati probléma esetén első utunk a fogorvoshoz vezet, aki alapos kivizsgálással meghatározza a a panasz okát, és szerencsés esetben azonnal orvosolni tudja azt.

Bizonyos esetekben a biztos fogorvosi diagnózis felállításához a fizikális vizsgálat nem elegendő. Miután, a rejtett szájüregi elváltozások szemmel láthatatlanok, képalkotó eljárás válhat indokolttá.

Mi a fogröntgen?

Ezzel a képalkotó eljárással lehetséges a fogak, a fog körüli szövetek és a csontállomány kétdimenziós megjelenítése minimális sugárterhelés mellett.

Mire használják a panoráma röntgent a fogászatban?

A fogászatban igen hasznos eszköz a panoráma röntgen, mely egy jól felszerelt rendelőből ma már nem hiányozhat. Előnyei miatt nélkülözhetetlen, mert:

 • meggyorsítja és biztosabbá teszi a diagnózis felállítását
 • az egész fogsor, és az állkapcsok állapotáról is képet kap a fogorvos
 • feltárhatóak az egyes panaszok rejtett okai
 • szájsebészeti beavatkozás, fogszabályozás, fogimplantáció, illetve góckutatás nem kezdődhet el anélkül, hogy ne készülne panoráma fogröntgen a páciens fogazatáról

Mi deríthető ki a képalkotó eljárás segítségével?

 • az ínygyulladás, a fogínyvérzés szemmel láthatatlan okai (például íny alatti szuvasodás.
 • hibásan kivitelezett gyökértömések, így könnyen meghatározható a korrekció
 • a fogínysorvadás, a csontsorvadás többnyire előrehaladott fogágybetegség következménye. A csont és a fogat tartó szövetek károsodásának mértékét pontos fel kell mérni a szükséges terápia meghatározásához.
 • szájüregi ciszták, egyéb gyulladásos gócok felderítéséhez nélkülözhetetlen a fogröntgen készítése
 • a fogszabályozás mikéntjének megtervezéséhez elengedhetetlen egy panorámaröntgen készítése. A felvétel jól megmutatja az esetlegesen kihúzandó fogak, vagy a problémát okozó bölcsességfogak elhelyezkedését.
 • a fogröntgenen jól láthatóak a csontban maradt, vagy kitörésükben akadályozott fogak helyzete is.
 • a rákszűrés során készült felvételen jól kirajzolódnak a kóros képletek. A korai diagnosztika óriási jelentőségű, hiszen a kezdeti elváltozások hatékonyabban és eredményesebben gyógyíthatóak, mint az elhanyagolt, előrehaladott problémák.

Milyen sugárdózissal jár a felvétel készítése?

A fogászati röntgenfelvétel során csekély sugárterhelésre kell csak számítani. A modern felszerelés, a korszerű digitális technika alkalmazása jelentősen lecsökkentette a sugárterhelés mértékét, mely így körülbelül egy napi háttérsugárzásnak felel meg. Ráadásul, a pácienseket ólomköpennyel védjük, így valóban nincs gond aggodalomra.

A fogröntgen készítését rendelőnkben minden esetben szakképzett asszisztensek végzik a páciensek maximális védelme és az előírások teljes körű betartása mellett. A felvétel pár perces rutinművelet, melynek eredményéről a fogorvos minden esetben érthetően tájékoztatja a pácienst és megad minden szükséges információt a kezelés szükségességének megértéséhez.


Fogászati röntgen készítése Budapesten a 13. kerületben. A fogászati röntgen a rejtett panaszokat is feltárhatja. A 13. kerületi fogorvosi rendelőben Budapesten a legkorszerűbb képalkotó berendezések állnak a szájsebészek szolgálatára. Témák, melyek részletes megismerését ajánljuk: budapesti fogászat árak, legjobb fogorvos Budapest, 13. kerületi fogászat, fájdalommentes fogászati kezelés Budapest, fogászati szolgáltatás ára.

GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció
széles mosoly

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció
Kozmetikai fogfehérítés nyár

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció
Átlátszó fogszabályozó készítése

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!

You cannot copy content of this page