Fogászati röntgen Budapesten

Szerző: | Budapesti fogászat, Fogorvos Budapesten

Mikor szükséges a fogröntgen? Fogászati probléma esetén első utunk a fogorvoshoz vezet, aki alapos kivizsgálással meghatározza a a panasz okát, és szerencsés esetben azonnal orvosolni tudja azt. Bizonyos esetekben a biztos fogorvosi diagnózis felállításához a fizikális vizsgálat nem elegendő. Miután, a rejtett szájüregi elváltozások szemmel láthatatlanok, képalkotó eljárás válhat indokolttá. Mi a fogröntgen? Ezzel a […]

Mikor szükséges a fogröntgen?

Fogászati probléma esetén első utunk a fogorvoshoz vezet, aki alapos kivizsgálással meghatározza a a panasz okát, és szerencsés esetben azonnal orvosolni tudja azt.

Bizonyos esetekben a biztos fogorvosi diagnózis felállításához a fizikális vizsgálat nem elegendő. Miután, a rejtett szájüregi elváltozások szemmel láthatatlanok, képalkotó eljárás válhat indokolttá.

Mi a fogröntgen?

Ezzel a képalkotó eljárással lehetséges a fogak, a fog körüli szövetek és a csontállomány kétdimenziós megjelenítése minimális sugárterhelés mellett.

Mire használják a panoráma röntgent a fogászatban?

A fogászatban igen hasznos eszköz a panoráma röntgen, mely egy jól felszerelt rendelőből ma már nem hiányozhat. Előnyei miatt nélkülözhetetlen, mert:

 • meggyorsítja és biztosabbá teszi a diagnózis felállítását
 • az egész fogsor, és az állkapcsok állapotáról is képet kap a fogorvos
 • feltárhatóak az egyes panaszok rejtett okai
 • szájsebészeti beavatkozás, fogszabályozás, fogimplantáció, illetve góckutatás nem kezdődhet el anélkül, hogy ne készülne panoráma fogröntgen a páciens fogazatáról

Mi deríthető ki a képalkotó eljárás segítségével?

 • az ínygyulladás, a fogínyvérzés szemmel láthatatlan okai (például íny alatti szuvasodás.
 • hibásan kivitelezett gyökértömések, így könnyen meghatározható a korrekció
 • a fogínysorvadás, a csontsorvadás többnyire előrehaladott fogágybetegség következménye. A csont és a fogat tartó szövetek károsodásának mértékét pontos fel kell mérni a szükséges terápia meghatározásához.
 • szájüregi ciszták, egyéb gyulladásos gócok felderítéséhez nélkülözhetetlen a fogröntgen készítése
 • a fogszabályozás mikéntjének megtervezéséhez elengedhetetlen egy panorámaröntgen készítése. A felvétel jól megmutatja az esetlegesen kihúzandó fogak, vagy a problémát okozó bölcsességfogak elhelyezkedését.
 • a fogröntgenen jól láthatóak a csontban maradt, vagy kitörésükben akadályozott fogak helyzete is.
 • a rákszűrés során készült felvételen jól kirajzolódnak a kóros képletek. A korai diagnosztika óriási jelentőségű, hiszen a kezdeti elváltozások hatékonyabban és eredményesebben gyógyíthatóak, mint az elhanyagolt, előrehaladott problémák.

Milyen sugárdózissal jár a felvétel készítése?

A fogászati röntgenfelvétel során csekély sugárterhelésre kell csak számítani. A modern felszerelés, a korszerű digitális technika alkalmazása jelentősen lecsökkentette a sugárterhelés mértékét, mely így körülbelül egy napi háttérsugárzásnak felel meg. Ráadásul, a pácienseket ólomköpennyel védjük, így valóban nincs gond aggodalomra.

A fogröntgen készítését rendelőnkben minden esetben szakképzett asszisztensek végzik a páciensek maximális védelme és az előírások teljes körű betartása mellett. A felvétel pár perces rutinművelet, melynek eredményéről a fogorvos minden esetben érthetően tájékoztatja a pácienst és megad minden szükséges információt a kezelés szükségességének megértéséhez.


Fogászati röntgen készítése Budapesten a 13. kerületben. A fogászati röntgen a rejtett panaszokat is feltárhatja. A 13. kerületi fogorvosi rendelőben Budapesten a legkorszerűbb képalkotó berendezések állnak a szájsebészek szolgálatára. Témák, melyek részletes megismerését ajánljuk: budapesti fogászat árak, legjobb fogorvos Budapest, 13. kerületi fogászat, fájdalommentes fogászati kezelés Budapest, fogászati szolgáltatás ára.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció
széles mosoly

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció
Kozmetikai fogfehérítés nyár

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció
Átlátszó fogszabályozó készítése

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!