GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

Fogászat az okostelefonban, laptopban

Alkalmazás fogászat

Okostelefon applikáció a fogászatban

Az egészségügy területén elérhető mobilalkalmazások határozottan megkönnyítették az életünket. Napjainkra, mind a szakemberek, mind az egyének számára az okostelefon a mindennapi élet szövetségesévé vált.

A fogászat szempontjából, a fogászati alkalmazások különböző célokat érinthetnek. Egyrészt, a célközönséget segíthetik a kezelések igénybevételében, vagy segítségükkel érzékenyíteni is lehet őket a szájhigiénére. Másrészt a fogászatban dolgozóknak, vagy egyéb egészségügyi szakembereknek innovációt kínál a munkamódszerükben. Vagyis, minden fogászati alkalmazásnak megvannak a lehetséges felhasználói, akik profitálhatnak ezen fejlesztésekből, leegyszerűsítvén ezáltal például a sokszor személyes találkozót igénylő procedúrákat.

Alkalmazások fogorvosok számára

Tekintettel tartalmi sajátosságukra, egyes alkalmazások kifejezetten egészségügyi szakemberek számára készültek. Ilyen jellegű applikációkkal a fogorvosok például oktathatják betegeiket a szájhigiénéiről, könnyebben szemléltethetik diagnózisukat és szemléletesen elmagyarázhatják a megfelelő kezelést és a várható eredményeket.

Fogorvos applikáció tablet

A fogorvos által használt alkalmazás

Ennek köszönhetően a betegek könnyebben tudják elképzelni a fogászati beavatkozást, nem is beszélve arról, hogy az összes szükséges információt a fogorvos személyre szabhatja, és e-mailben elküldheti az ügyfélnek. Ez a módszer a személyes kontaktus kialakítása, és a személyes adatok védelme miatt is hangsúlyos szerepet játszik.

Mobil alkalmazások a betegek számára

Számos kényelmes, könnyen kezelhető mobil alkalmazás elérhető már a fogászatban a nagyközönség számára. A legtöbb alkalmazás célja, hogy segítse az embereket a szájhigiéné módjának jobb kezelésében. Egyszerűen kezelhetőek ezek az alkalmazások, és nagyon hasznosak, különösen azoknál a gyermekeknél, vagy felnőtteknél, akik folyton “kézben tartják” telefonjukat. Időnként az egyének elhanyagolják a fogmosás megfelelő módszerének fontosságát. Ezeknek az alkalmazásoknak a többsége nagyon megbízható, szemléletes, informatív, olyan szakemberek által készültek, akik tisztában vannak a fogak higiéniai igényeivel. Bár ezek az alkalmazások gyakran ingyenesen letölthetők, igyekezzünk olyat választani, amely megfelel az előbb említett szempontoknak.

Hogyan kombinálhatjuk a beteg és a fogorvos igényeit?

A fogorvosnak bizonyos információkat kell továbbítania a betegnek, és a betegnek egyértelműen tudnia kell, mi történik vele. Mindkét fél igényeinek megfelelő mobil alkalmazás az, amelyet a fogorvos könnyen tud telefonjáról is kezelni, és a beteg ez alapján konzultálhat vele a folytatásról. A verbális tudatosság itt is nélkülözhetetlen, de manapság az új technológiák megkönnyítik mindennapi életünket, és tudnunk kell, hogyan lehet ezeket kihasználni.

Igen nagy az érdeklődés a “tudatosságnövelő” oktatásokra, melyek keretében a fogorvosoknak lehetősége van az alkalmazások segítségével nagy számú pácienst elérni, a betegek pedig, többek között, könnyen elsajátíthatják a helyes fogmosás technikáját. Az alkalmazások használata bárkinek ajánlott, nem köthető életkorhoz, hiszen mind az elektronikus eszközökhöz szokott fiatalok, mind az idős emberek képesek arra, hogy egészségük, jólétük érdekében használják az internetet.

Fogászati szoftverek és alkalmazások mobiltelefonra és laptopra. Az okostelefonra, laptopra készített fogászati alkalmazások és szoftverek nem csak a fogorvos munkáját könnyíti meg, hanem informálja a beteget a kezelés menetéről. Néhány további téma, mely érdekes lehet olvasásra: fogászati szoftver készítése, fogorvos kiválasztása, fogászat Budapesten, fogászati kezelés és fogszabályozás Budapest, okostelefon a szájhigiéniában, laptop alkalmazás.

Kapcsolódó bejegyzések

  • fog implantátum tervezése Fog implantátum tervezése Implantológiai tervezés A foghiány pótlásának ma ismert leghatékonyabb módja a műgyökér, vagyis fogimplantátum beültetése a fogorvosnál. A ma már ruti...
  • Fogászat Budapest Hogyan találjuk meg az ideális fogorvost Budapesten? Néhány tanács a fogászatokról Speciális fogászati ismeretek nélkül a betegeknek nem könnyű "jó" fogorvost találni, még Budapesten sem. Jó hír, hogy va...

GoldenDental

1135 Budapest, Szegedi út 54

Bejelentkezés: +36 1 770 7060
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 8:00-20:00

Szolgáltatásaink

  • Fogszabályozás
  • Fogfehérítés
  • Fogbeültetés
  • Fogkő eltávolítás
  • Fogpótlás
  • Szájsebészeti beavatkozások
  • Szűrővizsgálat

Keress fogászati kérdésekre