A csontdefektusok kezelése Az orvostudomány, így a fogászat területe is rohamosan fejlődik. A különböző patológiák és panaszok diagnosztizálásához és a jól meghatározott kezeléshez egyre inkább szükségessé vált a különböző szakterületek együttműködése, az összeszokott teammunka. Ha szájsebészre van szükség, kihez fordulhatunk? Komplex sebészeti ellátást igénylő problémával az általános fogorvos szakellátásra irányíthat. A fogazat és az állcsontok […]

A csontdefektusok kezelése

Az orvostudomány, így a fogászat területe is rohamosan fejlődik. A különböző patológiák és panaszok diagnosztizálásához és a jól meghatározott kezeléshez egyre inkább szükségessé vált a különböző szakterületek együttműködése, az összeszokott teammunka.

Ha szájsebészre van szükség, kihez fordulhatunk?

Komplex sebészeti ellátást igénylő problémával az általános fogorvos szakellátásra irányíthat. A fogazat és az állcsontok rendellenességeinek korrekciója a dento-alveoláris sebész területéhez tartozik. Ezen sebész fogorvos munkája elsősorban abból áll, hogy a különféle fogazati rendellenességekkel és az állcsont defektusaival összefüggő anomáliákat és kóros elváltozásokat felderítse, és meghatározza azon módszereket és terápiákat, melyekkel azok sikeresen gyógyíthatóak.

Milyen esetekben forduljunk dento-alveoláris sebész szakorvoshoz? A teljesség igénye nélkül felsoroljuk a leggyakoribb eseteket:

 • Impactált (bölcsesség)fog esetén, amikor a fog kibújása akadályoztatva van, előtörésükben
  visszamaradtak az állcsontban
 • A szájüregben található cystaműtétek esetén
 • A szájüreg tumoros elváltozásai esetén
 • Ajakfék, nyelvfék korrekciója esetén
 • Csontdeficit okozta állcsontdeformitás esetén a csontregeneráció elvégzése érdekében.
 • Hiányzó fog, vagy fogatlanság esetén, implantátum beültetését megelőzően, vagy azzal egyidőben, a csonthiány kiküszöbölésére
 • Az arcüreg csontfeltöltése esetén, implantátum beültetését megelőzően, vagy azzal egyidőben.
 • Az állcsontok és a fogak méretbeli eltéréseiből adódó anomáliák sebészi kezelése
 • Bölcsességfog eltávolítása fogszabályozó kezelés előtt
 • Szám feletti fogak sebészi kezelése
 • Fogcsíra átültetés

Miért nem egy fogorvos végez minden kezelést?

A páciensek sokszor meglepődnek, ha szakrendelésre, vagy másik kolléga rendelőjébe irányítják őket. Miért van ez?
A fogakkal kapcsolatos panaszok igen sokrétűek, számos esetben különböző szakterületet érintenek akár egy beteg esetében is.

Nézzünk egy példát:

Ha valakinek hiányos, ráadásul rendezetlen, összetorlódott a fogazata, implantátum (műgyökér) beültetését és fogszabályozást javasolhatnak. Ebben az esetben egyaránt szükséges a szájsebészet, az implantológia és az orthodontia (fogszabályozás) együttműködése.

A fogászat különböző területei mára komoly fejlődésen mentek át, melyek ismerete hosszú tanulást és tapaszatalást igényel. A szakterületen való jártasság megszerzése, a gyakorlat megkezdése a legtöbb esetben szakvizsgához kötött, így az általános fogorvos nem végezhet el minden típusú beavatkozást és nem rendelkezik a szakterületet érintő szükséges felszereltséggel.

Az eltérő szakképesítések képviselőinek, és elsősorban a betegeknek elsődleges érdeke, hogy a szakmailag felkészült, korrekten együttműködő szakemberek kiegészítsék egymást tudását, és így kielégítő eredmény születhessen.

A dento-alveoláris sebészeti beavatkozások széleskörű alkalmazásával a szakemberek eredményesen tudják kezelni a fogazati rendellenességeket csakúgy, mint az állcsontok defektusait kozmetikailag és funkcionálisan egyaránt.


Fogsebészeti és esztétikai ellátása. A szájsebészeti beavatkozások napjainkban már a fogorvosi klinikákon is elvégezhetőek. A csontfeltöltés már hétköznapi fogászati technológiának tekinthető. Néhány további téma, melyet érdemes jobban megismerni: fogászati témák blogja, esztétikai beavatkozások Budapest, 13. kerületi klinika, fogorvos ára, legjobb fogászat, Budapest egészségügy.

GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció
széles mosoly

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció
Kozmetikai fogfehérítés nyár

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció
Átlátszó fogszabályozó készítése

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!