A csontdefektusok kezelése Az orvostudomány, így a fogászat területe is rohamosan fejlődik. A különböző patológiák és panaszok diagnosztizálásához és a jól meghatározott kezeléshez egyre inkább szükségessé vált a különböző szakterületek együttműködése, az összeszokott teammunka. Ha szájsebészre van szükség, kihez fordulhatunk? Komplex sebészeti ellátást igénylő problémával az általános fogorvos szakellátásra irányíthat. A fogazat és az állcsontok […]

A csontdefektusok kezelése

Az orvostudomány, így a fogászat területe is rohamosan fejlődik. A különböző patológiák és panaszok diagnosztizálásához és a jól meghatározott kezeléshez egyre inkább szükségessé vált a különböző szakterületek együttműködése, az összeszokott teammunka.

Ha szájsebészre van szükség, kihez fordulhatunk?

Komplex sebészeti ellátást igénylő problémával az általános fogorvos szakellátásra irányíthat. A fogazat és az állcsontok rendellenességeinek korrekciója a dento-alveoláris sebész területéhez tartozik. Ezen sebész fogorvos munkája elsősorban abból áll, hogy a különféle fogazati rendellenességekkel és az állcsont defektusaival összefüggő anomáliákat és kóros elváltozásokat felderítse, és meghatározza azon módszereket és terápiákat, melyekkel azok sikeresen gyógyíthatóak.

Milyen esetekben forduljunk dento-alveoláris sebész szakorvoshoz? A teljesség igénye nélkül felsoroljuk a leggyakoribb eseteket:

 • Impactált (bölcsesség)fog esetén, amikor a fog kibújása akadályoztatva van, előtörésükben
  visszamaradtak az állcsontban
 • A szájüregben található cystaműtétek esetén
 • A szájüreg tumoros elváltozásai esetén
 • Ajakfék, nyelvfék korrekciója esetén
 • Csontdeficit okozta állcsontdeformitás esetén a csontregeneráció elvégzése érdekében.
 • Hiányzó fog, vagy fogatlanság esetén, implantátum beültetését megelőzően, vagy azzal egyidőben, a csonthiány kiküszöbölésére
 • Az arcüreg csontfeltöltése esetén, implantátum beültetését megelőzően, vagy azzal egyidőben.
 • Az állcsontok és a fogak méretbeli eltéréseiből adódó anomáliák sebészi kezelése
 • Bölcsességfog eltávolítása fogszabályozó kezelés előtt
 • Szám feletti fogak sebészi kezelése
 • Fogcsíra átültetés

Miért nem egy fogorvos végez minden kezelést?

A páciensek sokszor meglepődnek, ha szakrendelésre, vagy másik kolléga rendelőjébe irányítják őket. Miért van ez?
A fogakkal kapcsolatos panaszok igen sokrétűek, számos esetben különböző szakterületet érintenek akár egy beteg esetében is.

Nézzünk egy példát:

Ha valakinek hiányos, ráadásul rendezetlen, összetorlódott a fogazata, implantátum (műgyökér) beültetését és fogszabályozást javasolhatnak. Ebben az esetben egyaránt szükséges a szájsebészet, az implantológia és az orthodontia (fogszabályozás) együttműködése.

A fogászat különböző területei mára komoly fejlődésen mentek át, melyek ismerete hosszú tanulást és tapaszatalást igényel. A szakterületen való jártasság megszerzése, a gyakorlat megkezdése a legtöbb esetben szakvizsgához kötött, így az általános fogorvos nem végezhet el minden típusú beavatkozást és nem rendelkezik a szakterületet érintő szükséges felszereltséggel.

Az eltérő szakképesítések képviselőinek, és elsősorban a betegeknek elsődleges érdeke, hogy a szakmailag felkészült, korrekten együttműködő szakemberek kiegészítsék egymást tudását, és így kielégítő eredmény születhessen.

A dento-alveoláris sebészeti beavatkozások széleskörű alkalmazásával a szakemberek eredményesen tudják kezelni a fogazati rendellenességeket csakúgy, mint az állcsontok defektusait kozmetikailag és funkcionálisan egyaránt.


Fogsebészeti és esztétikai ellátása. A szájsebészeti beavatkozások napjainkban már a fogorvosi klinikákon is elvégezhetőek. A csontfeltöltés már hétköznapi fogászati technológiának tekinthető. Néhány további téma, melyet érdemes jobban megismerni: fogászati témák blogja, esztétikai beavatkozások Budapest, 13. kerületi klinika, fogorvos ára, legjobb fogászat, Budapest egészségügy.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!