Implantológiai tervezés A foghiány pótlásának ma ismert leghatékonyabb módja a műgyökér, vagyis fogimplantátum beültetése a fogorvosnál. A ma már rutineljárásnak minősülő szájsebészeti beavatkozás sikerességét nagyban a gondos tervezésnek köszönheti. Miből áll az implantáció tervezése? A fogászati implantáció általában egy komplex fogászati rehabilitáció része. A foghiány egyénre szabott pótlásának megtervezése függ a páciens elképzeléseitől, anatómiai adottságaitól, […]

Implantológiai tervezés

A foghiány pótlásának ma ismert leghatékonyabb módja a műgyökér, vagyis fogimplantátum beültetése a fogorvosnál. A ma már rutineljárásnak minősülő szájsebészeti beavatkozás sikerességét nagyban a gondos tervezésnek köszönheti.

Miből áll az implantáció tervezése?

A fogászati implantáció általában egy komplex fogászati rehabilitáció része. A foghiány egyénre szabott pótlásának megtervezése függ a páciens elképzeléseitől, anatómiai adottságaitól, anyagi lehetőségeitől és az esetében lehetséges műtéti megoldásoktól.

A legeredményesebb kivitelezést csak teljes körű tervezéssel lehet megvalósítani, mely az implantátumra és az arra készülő fogpótlásra is vonatkozik. A fogászati implantáció és a protetikai munka készítésekor ezért szükség van a szájsebész, a fogpótlást készítő fogorvos és a fogtechnikai laboratórium szoros szakmai együttműködésére.

Az implantológiai tervezés

Első lépeseként figyelembe kell venni az igényeket és össze kell fésülni azokat a lehetőségekkel. Van, akinek egy darab implantátumra van szüksége csontpótlás nélkül. Sok esetben viszont a csontot pótolni kell, vagy arcüreg emelést kíván az implantátum beültethetősége. A különböző nehézségű beavatkozások eltérő felkészülést igényelnek.

A tervezés magában foglalja mind a fizikális vizsgálatot, a panorámaröntgen-, vagy Ct felvétel készítését és bizonyos esetekben kezelőorvosi vélemény kikérését.

A kivizsgálással kapott információk birtokában az orvos el tudja dönteni a műtét technikai megvalósíthatóságát, vagy javasolhat a fogpótlásra más alternatívákat.

A műtéti előkészítés minden esetben személyre szabottan történik:

  • A fogpótlás meghatározásakor, a páciens adottságait figyelembe véve, meghatározásra kerül a beültetendő implantátumok száma, mérete és típusa. A megfelelő mennyiségű és minőségű csontállomány hiányában szükség lehet csontpótlásra, arcüreg emelésre. Csontpótlás végezhető az implantálással egyidőben, vagy azt megelőzően is. A csont pótlásának típusát, kritériumait és gyógyulási időtartamát a fogorvos határozza meg.
  • Ha adottak a körülmények, az implantáció idejének meghatározása megtörténhet a pácienssel. A fogorvos minden szükséges információval ellátja a pácienst a fog implantációjával kapcsolatban, és tájékoztatja őt az esetleges rizikófaktorokról.
  • A fogászati implantáció nem olcsó mulatság. A félreértések elkerülése és az anyagi vonzat tervezhetősége érdekében minden esetben részletes írásos kezelési tervet készítünk a teljes rehabilitáció folyamatáról, és a várható költségekről.
  • Az orális rehabilitáció egyes fázisai természetesen folyamatos kontrollt kívánnak. Vegye komolyan az ellenőrzések időpontját, ahová vigye magával az implantációs füzetét. Kérje ki a fogorvos tanácsait az implantátum tisztántartását illetően, és tartsa be a szájhigiénére vonatkozó elvárásokat. Az együttműködés gyümölcseként kapott eredmény, mind funkcionális, mind esztétikai szempontból megállja majd a helyét. Időtálló, megbízható fogpótlása visszaadja a rágóképességét, az új mosoly pedig magabiztossá teszi.


Fog implantátum esztétikai tervezése. A tökéletes mosolyhoz vezető út sok esetben az implantátum behelyezésén keresztül vezet, melyet a budapesti esztétikai fogászaton készítenek el tökéletesen. Érdemes lehet az alábbi témákat is részletesen megismerni: fogászati témák leírása, esztétikai beavatkozások Budapest, 13. kerület szájsebészet, implantátum beültetése, szolgáltatás ára, fogászat keresése, a legjobb fogorvos.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!