GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

Implantológiai tervezés

fog implantátum tervezése

Így tervezzük a fog implantátumot a budapesti klinikán

A foghiány pótlásának ma ismert leghatékonyabb módja a műgyökér, vagyis fogimplantátum beültetése a fogorvosnál. A ma már rutineljárásnak minősülő szájsebészeti beavatkozás sikerességét nagyban a gondos tervezésnek köszönheti.

Miből áll az implantáció tervezése?

A fogászati implantáció általában egy komplex fogászati rehabilitáció része. A foghiány egyénre szabott pótlásának megtervezése függ a páciens elképzeléseitől, anatómiai adottságaitól, anyagi lehetőségeitől és az esetében lehetséges műtéti megoldásoktól.

A legeredményesebb kivitelezést csak teljes körű tervezéssel lehet megvalósítani, mely az implantátumra és az arra készülő fogpótlásra is vonatkozik. A fogászati implantáció és a protetikai munka készítésekor ezért szükség van a szájsebész, a fogpótlást készítő fogorvos és a fogtechnikai laboratórium szoros szakmai együttműködésére.

Az implantológiai tervezés

Első lépeseként figyelembe kell venni az igényeket és össze kell fésülni azokat a lehetőségekkel. Van, akinek egy darab implantátumra van szüksége csontpótlás nélkül. Sok esetben viszont a csontot pótolni kell, vagy arcüreg emelést kíván az implantátum beültethetősége. A különböző nehézségű beavatkozások eltérő felkészülést igényelnek.

A tervezés magában foglalja mind a fizikális vizsgálatot, a panorámaröntgen-, vagy Ct felvétel készítését és bizonyos esetekben kezelőorvosi vélemény kikérését.

A kivizsgálással kapott információk birtokában az orvos el tudja dönteni a műtét technikai megvalósíthatóságát, vagy javasolhat a fogpótlásra más alternatívákat.

A műtéti előkészítés minden esetben személyre szabottan történik:

 • A fogpótlás meghatározásakor, a páciens adottságait figyelembe véve, meghatározásra kerül a beültetendő implantátumok száma, mérete és típusa. A megfelelő mennyiségű és minőségű csontállomány hiányában szükség lehet csontpótlásra, arcüreg emelésre. Csontpótlás végezhető az implantálással egyidőben, vagy azt megelőzően is. A csont pótlásának típusát, kritériumait és gyógyulási időtartamát a fogorvos határozza meg.
 • Ha adottak a körülmények, az implantáció idejének meghatározása megtörténhet a pácienssel. A fogorvos minden szükséges információval ellátja a pácienst a fog implantációjával kapcsolatban, és tájékoztatja őt az esetleges rizikófaktorokról.
 • A fogászati implantáció nem olcsó mulatság. A félreértések elkerülése és az anyagi vonzat tervezhetősége érdekében minden esetben részletes írásos kezelési tervet készítünk a teljes rehabilitáció folyamatáról, és a várható költségekről.
 • Az orális rehabilitáció egyes fázisai természetesen folyamatos kontrollt kívánnak. Vegye komolyan az ellenőrzések időpontját, ahová vigye magával az implantációs füzetét. Kérje ki a fogorvos tanácsait az implantátum tisztántartását illetően, és tartsa be a szájhigiénére vonatkozó elvárásokat. Az együttműködés gyümölcseként kapott eredmény, mind funkcionális, mind esztétikai szempontból megállja majd a helyét. Időtálló, megbízható fogpótlása visszaadja a rágóképességét, az új mosoly pedig magabiztossá teszi.


Fog implantátum esztétikai tervezése. A tökéletes mosolyhoz vezető út sok esetben az implantátum behelyezésén keresztül vezet, melyet a budapesti esztétikai fogászaton készítenek el tökéletesen. Érdemes lehet az alábbi témákat is részletesen megismerni: fogászati témák leírása, esztétikai beavatkozások Budapest, 13. kerület szájsebészet, implantátum beültetése, szolgáltatás ára, fogászat keresése, a legjobb fogorvos.

Kapcsolódó bejegyzések

GoldenDental

1135 Budapest, Szegedi út 54

Bejelentkezés: +36 1 770 7060
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 8:00-20:00

Szolgáltatásaink

 • Fogszabályozás
 • Fogfehérítés
 • Fogbeültetés
 • Fogkő eltávolítás
 • Fogpótlás
 • Szájsebészeti beavatkozások
 • Szűrővizsgálat

Keress fogászati kérdésekre