Fertőtlenítő szájvizek használata

Szerző: | Fogorvos tanácsa

Fogászati higiénia: mikor kell használni a szájvizeket? A fogmosás elengedhetetlen a fogaink egészsége és a szájhigiéné tekintetében, ezt jól tudjuk! De vajon szájvízre is szükségünk van? A gyógyszertárak és a drogériák széles választékát kínálják a fertőtlenítő, antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, tisztító készítményeknek, amelyek mindenki igényeihez igazodnak. A nagy bőség zavarában azonban felmerül a kérdés, mikor kell használni […]

Fogászati higiénia: mikor kell használni a szájvizeket?

A fogmosás elengedhetetlen a fogaink egészsége és a szájhigiéné tekintetében, ezt jól tudjuk!

De vajon szájvízre is szükségünk van?

A gyógyszertárak és a drogériák széles választékát kínálják a fertőtlenítő, antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, tisztító készítményeknek, amelyek mindenki igényeihez igazodnak.

A nagy bőség zavarában azonban felmerül a kérdés, mikor kell használni szájvizet?

Nyilvánvaló, hogy nem helyettesíti semmilyen “csodaszer” a fogmosást, de jó hatású lehet kisebb problémák esetén egy szájvíz alkalmazása átmenetileg. Nézzük, mely esetekben érdemes őket alkalmazni.

Szájvíz, a „kis problémák” enyhítésére, melyek alacsony dózisú antiszeptikumok, gyulladáscsökkentők

A szájvizek általában olyan aktív összetevőket tartalmaznak, amelyeket nem, vagy nagyon kevés mennyiségben találhatjuk meg a fogkrémekben. Ezért ezeket fogmosás kiegészítésére használják az általános higiéné megerősítése érdekében, illetve kisebb fog- vagy ínyprobléma esetén. Enyhítik a száj és szájüreg kisebb gyulladásait, irritációkat, közömbösíti a kellemetlen leheletet. Ezen túl, ha valaki rendeltetésszerűen használja ezeket, akkor csökken a fogszuvasodás-, plakk- és fogínygyulladás kialakulásának veszélye, erősítik a fogzománcot, így ellenállóbbá teszik azt a savtámadás ellen. Alkalmazásuk kifejezetten javasolt fogszabályozó viselése, vagy fogszuvasodásra való hajlam esetén.

Hogyan kell használni a terméket? Általában 30 másodpercig kell hagyni hatni a szájban, mielőtt kiköpné! Természetesen, használat előtt javasolt kikérnie fogorvosa véleményét, vagy figyelmesen elolvasni az útmutatót.

A szájvíz (néhány kivétellel) általában nem alkalmazható 6 év alatti gyermekek számára.

A fertőtlenítő, antiszeptikus hatású szereket fertőzések kezelésére alkalmazhatja

Olyan hatóanyagokat tartalmaznak nagyobb dózisban (pl. klórhexidin), amelyek a baktériumok ellen képesek hatékonyan fellépni. Ezen termékek a szájnyálkahártya fertőzéseit és gyulladásait kezelik, jó hatásfokú lehet az íny duzzanatának enyhítésére vagy a fájdalom csillapítására tályog esetén. Fogászati műtét után is ajánlottak, hogy megakadályozzák a „rossz baktériumok” elszaporodását.

Vigyázat! A szájvíz önmagában nem gyógyíthat valódi fertőzést. A pár nap alatt el nem múló problémákat mielőbb mutassa meg fogorvosának, és adott esetben az orális antibiotikumos kezeléssel társítható a szájvíz további használata.

Hogyan kell használni a fertőtlenítő oldatot? Az útmutatók javaslata szerint naponta két-három alkalommal kell öblögetni a szájvízzel, akár két héten át.

Ez várható a szájvíz használatától:

  • Tíz-tizenöt nap elteltével csökken az esetleges fogíny vérzés, vagy az íny gyulladása és javul az íny megjelenése, a gondos fogmosás mellett.
  • A rossz lehelet eltűnik, amennyiben azt kisebb fertőzés okozta.
  • A fogzománc ellenállóbbá válik a külső támadások ellen.

Óvintézkedések: Ne folytassa a kezelést két hétnél hosszabb ideig orvosi tanács nélkül. Fennáll annak a veszélye, hogy a szájvíz hosszú távon megzavarja a szájflóra egyensúlyát és mikózist, gombás elváltozásokat okozhat.

Fertőtlenítő és tisztító szájvizek használata. Mikor kell használni a szájvizet? Hasznos a szájhigiénia és a fertőtlenítés? A fogorvos megpróbál tanácsokat adni és válaszolni ezekre a kérdésekre . Izgalmas témákat ismerhetsz meg az alábbiakban: fogorvos tanácsa Budapest, szájápolási eszközök alkalmazás, fogorvos ára, szájhigiénia betartása, tanácsok mindenkinek.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!