Felnőtt fogszabályozás

Szerző: | Budapesti fogászat, Fogszabályozás

Felnőtt korban sem késő a fogszabályozó Soha nem késő rátalálni a szép mosoly adta magabiztosságra. Egyre több fiatal felnőtt gondolja ezt így szerencsére, és vállalja a felnőtt fogszabályozás átmeneti nyűgjét céljai eléréséhez, melyben a budapesti esztétikai fogászat fogszabályozói is segíthetnek. A fogorvosi kezelés általában 6–24 hónapig tart, az időtartam egyénenként változik a csontsejtek megújulásának sebességétől […]

Felnőtt korban sem késő a fogszabályozó

Soha nem késő rátalálni a szép mosoly adta magabiztosságra. Egyre több fiatal felnőtt gondolja ezt így szerencsére, és vállalja a felnőtt fogszabályozás átmeneti nyűgjét céljai eléréséhez, melyben a budapesti esztétikai fogászat fogszabályozói is segíthetnek.

A fogorvosi kezelés általában 6–24 hónapig tart, az időtartam egyénenként változik a csontsejtek megújulásának sebességétől függően. Az átmeneti kellemetlenségeket azonban kárpótolja a rendezett fogsorral járó elégedettség, mely napi szinten ad örömforrást viselőjének mind a szakmai, mind a magánélet területén.

Az ortodoncia más-más fogszabályzó készüléket javasol a különböző problémákra. Más készülék alkalmas a fogak helyzetének megváltoztatására például fogtorlódás esetén, foghiánynál, vagy bizonyos kiejtési hibák kijavítására.

A fogszabályozó készülékeknek két nagy csoportja van, a rögzített és kivehető készülékek. A fogorvos határozza meg a szükséges készülék típusát az adott probléma, a páciens kora, elvárásai és anyagi lehetőségei függvényében.

Rögzített fogszabályozó

A rögzített fogszabályozó készüléket a páciensnek mindig felragasztják, így szájban van éjjel-nappal. Ezt a típusú készüléket nagyobb fogazati eltérésre alkalmazzák.

Rögzített fogszabályzó készülékeket a bracketek (másnéven tappancsok), a gyűrűk, az ívek, és egyéb kiegészítő elemek alkotják. A tappancsok általában rozsdamentes fémből készülnek, de elérhetőek esztétikus porcelánból és műanyagból is. A fogakra ragasztott tappancs segítségével tudják a fogakat a kívánt helyzetbe vezetni a drótívek mentén.

Közkedvelt típus az önligírozó készülék, mely rendszerrel könnyebben elérhető a a kívánt fogazat, mint a hagyományos fogszabályzókkal. Ez a fogszabályozó készülék is elérhető fém- és porcelánkivitelben egyaránt. Kisebbek az elemei, így kényelmesebbek, és a kívánt eredmény rövidebb idő alatt elérhető velük, mint a hagyományos rendszerekkel.

A láthatatlan fogszabályozás azoknak ajánlott, akik esztétikai szempontból kerülik a készülék láthatóságát és viszonylag enyhe eltérést szeretnének korrigálni. Az ilyen önligírozó bracketekkel kisebb torlódásokat lehetséges korrigálni rövid időn belül úgy, hogy azokat “láthatatlanul” a fogak belső felszínére ragasztják fel.

Milyen kellemetlenségekkel kell számolni rögzített fogszabályozó készülék esetén?

  • A fogszabályozás menete általában 5 lépésből tevődik össze
  • A készülék felhelyezése és az ívek beállítása után mindenképpen számítani kell egy adaptációs fázisra, mely rövid időszak alatt, egyéni érzékenység függvényében, enyhébb húzó-nyomó fájdalom is jelentkezhet
  • a fogszabályozó készülék nehezebben tisztíthatósága miatt a baktériumok könnyebben átveszik az “irányítást” és okozhatnak kisebesedést, ínygyulladást, aftás problémákat
  • egy-két havonta látnia kell a fogszabályozó orvosát a készülék újra állítása végett
  • bizonyos ételek fogyasztása kerülendő annak érdekében, hogy ne kockáztassa a gyűrűk leesését, ezért nem lehet egész almába, vagy keményebb ételeket harapni
  • bizonyos ételmaradékok, vagy a cukorkák, csokoládék, és ragacsos ételek nehezebben távolíthatóak el a brakettek közül, érdemes más jellegű finomságokra cserélni ezeket
  • a kezelés magában foglalja a kifogástalan szájhigiéniát is. Naponta minden étkezés után alaposan fogat kell mosni, hogy eltávolítsa az ételmaradványokat, amelyek beragadhatnak a gyűrűkbe, és elősegíthetik a szuvasodás kialakulását, vagy az íny vérzésének kockázatát.

Kivehető fogszabályozó készülék

A kivehető fogszabályozó készülék viselése látszólag könnyebb a könnyű tisztíthatóság miatt, viszont előfordul, hogy az érintett rosszul használja, vagy teljesen megfeledkezik róla. Enyhébb fogászati korrekciók esetén alkalmazzák leginkább. Kinézetük szerint és hatásukban egyaránt sokfélék lehetnek.

A hagyományos, fémvázas kivehető készülék elsősorban gyermekeknél használatos. Havi rendszerességű “újrahangolást” igényel a kívánt hatás eléréséig.

A „clear aligner”, vagy láthatatlan fogszabályozás rendszer lényege, hogy a fogazatról vett lenyomat alapján a fogtechnikus módosított állású, átlátszó, merev fóliát (sínt) készít, melyet a páciens meghatározott ideig visel napi legalább 20 órában, majd 4-6 hét múlva újabb lenyomat után újra módosított sínt fog hordani. Ezt addig ismétlik, míg a várt hatást elérik.

A MyClearBrace rendszer a lehető legkényelmesebb módszer ahhoz, hogy mielőbb, a legkevesebb tortúrával elérhetővé váljon a szép mosoly.

Ez a számítógéppel modellezett, speciális 3D nyomtatási technológia segítségével előre elkészített átlátszó műanyag sínek sorozata mindig az aktuális fogazatra illeszkedik. Az egyes darabokon minimális módosítások vannak az előzőhöz képest, így mozgatják a fogakat a megfelelő pozícióba.

Ezeket is a nap 20-22 órájában kell hordania a páciensnek 3-9 hónapon át, csak étkezés és fogmosás alkalmával szabad kivenni. Fájdalommentes és igen esztétikus megoldás, szinte láthatatlan más számára. Tagadhatatlan előnye még az is, hogy a számítógépes tervezésnek köszönhetően előre látható az eredmény.


Felnőtt fogszabályozás Budapest 13. kerületében. Az esztétikus mosoly kialakítását felnőtt korban is elvégezhetjük a felnőtt fogszabályzó behelyezésével. A budapesti fogászati rendelőben rendszeres akciókkal várják a pácienseket. Az alábbi témák részletes megismerése is hasznos lehet: budapesti fogászat árai, fogszabályozó ára, fogorvos a 13. kerületben, esztétikai fogászati kezelés Budapest, fogászati szolgáltatások keresése, szájhigiénia felnőtteknek, fog egészség tanácsok.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!