GoldenDent Esztétikai Fogászat
1135 Budapest, Szegedi út 54. Tel:
+36 1 770 7060

1133 Budapest, Pannónia u. 79. Tel:
+36 1 770 7060

Szépészeti beavatkozás az esztétikai fogászaton

arcüreg emelés fogorvos

Esztétikai arcüreg emelés

A korral együtt járó élettani folyamatok velejárója a csontállomány leépülése, ami az állcsontokra is kihatással van. Idősebb korban, a fogazat esetleges elvesztése ráadásul kedvezőtlenül befolyásolja mind a rendelkezésre álló csont megtarthatóságát, mind az arc kontúrját. Az arcüreg emelésének ily módon több javallata is lehet.

Anti-aging kezelés

Az Anti-aging kezelések célja az eredeti esztétikai vonások “újjáépítése”, rekonstruálása. A fogak elvesztése gyors ütemű csontfelszívódást eredményez, ami együtt jár az arc kontúrjának erőteljes megváltozásával. A beesett arc és ajkak látványa sokat öregbít a még egyébként fiatalos megjelenés esetén is, ezért mindenképpen orvoslást igényel a probléma.

A szépészeti célból végzett arcüreg emelés segít a felső állcsont csontmennyiségét növelni, ezáltal visszaállítani az eredeti csontformát. Másrészt, a csont minőségének feljavításával lehetővé válik az eredményes fogpótlás, a fogazat helyreállítása.

Az arcüreg alatt található fogak elvesztése sok esetben a csontállomány leépülésével jár. Az implantátum, tehát műgyökér beültetésének alapfeltétele viszont az elegendő csontállomány megléte. A sinus lift, vagyis arcüregfeltöltés elvégzése ezt lehető teszi.

Arcüreg emelés, vagy sinus lift kivitelezése

Az arcüreg emelés során a szájsebész fogorvos csontpótló anyaggal tölti fel a felső állkapocs magasságát. Ha hosszú időn keresztül kezeletlenül maradt a foghiányos terület a kis- és nagyőrlő fogak helyén, a csontdeficit nagymértékű lehet. Ilyen esetekben a sikeres fogpótlás előfeltétele a megfelelő mennyiségű és minőségű csontvolumen.

Az arcüreg emelés lehet:

 • Zárt arcüreg emelés, ami kisebb mértékű csonthiány esetében javasolt és az implantátum beültetésével egyidőben is végezhető. Az eljárás során az arcüreget megmagasítja a szájsebész a csontpótló anyag bejuttatásával. A csontpótló anyag becsontosodása lehetővé teszi az implantátum megbízható és időtálló stabilitását.
 • Nyitott arcüreg emelést nagyobb mértékű csonthiány esetén végeznek. A szájsebész az ínyen oldalról úgynevezett csontablakot nyit, és ezen keresztül juttatja be a kívánt mennyiségű csontpótló anyagot. A speciális membránnal lefedett csontablakot varratokkal zárja, mely biztosítja a zavartalan gyógyulást.

Az arcüreg emelés folyamata helyi érzéstelenítésben történik, így garantálható a fájdalommentesség. A beavatkozás esetleges kellemetlenségei kiküszöbölhetőek gondos utókezeléssel, borogatással, és otthoni fájdalomcsillapítással szükség esetén.

Milyen anyagot használnak a csont feltöltéséhez?

 • Csontpótlásra a leggyakrabban mesterséges, szintetikus csontpótló anyagot használnak. Ezek az anyagok biokompatibilisek, tehát az emberi fogszövettel azonos alkotóelemet tartalmaznak, beépülésük hatékony.
 • Természetes csontpótló anyag lehet állati eredetű csontszövet, vagy saját csontforgács, melyet az állcsontból nyernek. A természetes anyagok a páciens csontszövetéhez jól idomulnak és a csontosodás során összenőnek a környező területtel.

Milyen komplikációi lehetnek a beavatkozásnak?

Minden sebészeti beavatkozás rejt magában némi rizikót.

 • Az arcüregemelés gyógyulási ideje 4-6 hónap a kezelés típusától és egyéni adottságok függvényében. Türelem szükséges a csontosodási idő átmeneti kellemetlenségeinek viseléséhez.
 • A kezelést követő napokban a terület duzzadt lehet, amit jegeléssel lehet kompenzálni. Kérje ki a fogorvos tanácsát a műtéti seb utókezelését illetően.
 • Ha szükséges, fájdalomcsillapítással kivédhetőek az otthoni kellemetlenségek.
 • Kerülendő az orrfújás és a tüsszentés, mivel ezek elmozdíthatják helyéről a csontpótló anyagot, felszakíthatják a sebet.
 • Ne hanyagolja el a kontrollvizsgálatot, mert az érintett terület ellenőrzésével idejében felismerhetőek az esetleges gyulladásos folyamatok, a sebfertőződés és egyéb komplikációk.


Esztétikai beavatkozások – arcüregemelés. Az esztétikai fogászati eljárások közül az egyik legfantasztikusabb az arcüreg emelés, mely súlyos esetekben is segít a tökéletes mosoly kialakításában. Néhány további érdekes téma pácienseink számára: esztétikai beavatkozások ára, fogorvos Budapest, fogászat a 13. kerületben, fogászati kezelés ára Budapest, 13. kerület esztétikai fogászat.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Foghúzás és sebgyógyulás Sebgyógyulás foghúzás után Mire számítsunk a fogászati kezelés után? A fogorvostól való félelem egyik leggyakoribb oka a foghúzástól való ijedtség. Valljuk be őszintén, kevesen...
 • Fogfájás hidegben Miért érzékenyek a fogaim hidegre? Miért fáj a fogam, ha fagylaltot eszem? A hideg étel gyakran okoz fájdalomérzetet a fogainkban. A fagylalt, a jégkrém, a jegeskávé nagy sláger nyáron...

GoldenDental

1135 Budapest, Szegedi út 54

Bejelentkezés: +36 1 770 7060
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 8:00-20:00

Szolgáltatásaink

 • Fogszabályozás
 • Fogfehérítés
 • Fogbeültetés
 • Fogkő eltávolítás
 • Fogpótlás
 • Szájsebészeti beavatkozások
 • Szűrővizsgálat

Keress fogászati kérdésekre