Esztétikai beavatkozások – arcüregemelés

Szerző: | Esztétikai beavatkozások, Fogorvos válaszol, fogorvosi tanácsok

Szépészeti beavatkozás az esztétikai fogászaton A korral együtt járó élettani folyamatok velejárója a csontállomány leépülése, ami az állcsontokra is kihatással van. Idősebb korban, a fogazat esetleges elvesztése ráadásul kedvezőtlenül befolyásolja mind a rendelkezésre álló csont megtarthatóságát, mind az arc kontúrját. Az arcüreg emelésének ily módon több javallata is lehet. Anti-aging kezelés Az Anti-aging kezelések célja […]

Szépészeti beavatkozás az esztétikai fogászaton

A korral együtt járó élettani folyamatok velejárója a csontállomány leépülése, ami az állcsontokra is kihatással van. Idősebb korban, a fogazat esetleges elvesztése ráadásul kedvezőtlenül befolyásolja mind a rendelkezésre álló csont megtarthatóságát, mind az arc kontúrját. Az arcüreg emelésének ily módon több javallata is lehet.

Anti-aging kezelés

Az Anti-aging kezelések célja az eredeti esztétikai vonások “újjáépítése”, rekonstruálása. A fogak elvesztése gyors ütemű csontfelszívódást eredményez, ami együtt jár az arc kontúrjának erőteljes megváltozásával. A beesett arc és ajkak látványa sokat öregbít a még egyébként fiatalos megjelenés esetén is, ezért mindenképpen orvoslást igényel a probléma.

A szépészeti célból végzett arcüreg emelés segít a felső állcsont csontmennyiségét növelni, ezáltal visszaállítani az eredeti csontformát. Másrészt, a csont minőségének feljavításával lehetővé válik az eredményes fogpótlás, a fogazat helyreállítása.

Az arcüreg alatt található fogak elvesztése sok esetben a csontállomány leépülésével jár. Az implantátum, tehát műgyökér beültetésének alapfeltétele viszont az elegendő csontállomány megléte. A sinus lift, vagyis arcüregfeltöltés elvégzése ezt lehető teszi.

Arcüreg emelés, vagy sinus lift kivitelezése

Az arcüreg emelés során a szájsebész fogorvos csontpótló anyaggal tölti fel a felső állkapocs magasságát. Ha hosszú időn keresztül kezeletlenül maradt a foghiányos terület a kis- és nagyőrlő fogak helyén, a csontdeficit nagymértékű lehet. Ilyen esetekben a sikeres fogpótlás előfeltétele a megfelelő mennyiségű és minőségű csontvolumen.

Az arcüreg emelés lehet:

  • Zárt arcüreg emelés, ami kisebb mértékű csonthiány esetében javasolt és az implantátum beültetésével egyidőben is végezhető. Az eljárás során az arcüreget megmagasítja a szájsebész a csontpótló anyag bejuttatásával. A csontpótló anyag becsontosodása lehetővé teszi az implantátum megbízható és időtálló stabilitását.
  • Nyitott arcüreg emelést nagyobb mértékű csonthiány esetén végeznek. A szájsebész az ínyen oldalról úgynevezett csontablakot nyit, és ezen keresztül juttatja be a kívánt mennyiségű csontpótló anyagot. A speciális membránnal lefedett csontablakot varratokkal zárja, mely biztosítja a zavartalan gyógyulást.

Az arcüreg emelés folyamata helyi érzéstelenítésben történik, így garantálható a fájdalommentesség. A beavatkozás esetleges kellemetlenségei kiküszöbölhetőek gondos utókezeléssel, borogatással, és otthoni fájdalomcsillapítással szükség esetén.

Milyen anyagot használnak a csont feltöltéséhez?

  • Csontpótlásra a leggyakrabban mesterséges, szintetikus csontpótló anyagot használnak. Ezek az anyagok biokompatibilisek, tehát az emberi fogszövettel azonos alkotóelemet tartalmaznak, beépülésük hatékony.
  • Természetes csontpótló anyag lehet állati eredetű csontszövet, vagy saját csontforgács, melyet az állcsontból nyernek. A természetes anyagok a páciens csontszövetéhez jól idomulnak és a csontosodás során összenőnek a környező területtel.

Milyen komplikációi lehetnek a beavatkozásnak?

Minden sebészeti beavatkozás rejt magában némi rizikót.

  • Az arcüregemelés gyógyulási ideje 4-6 hónap a kezelés típusától és egyéni adottságok függvényében. Türelem szükséges a csontosodási idő átmeneti kellemetlenségeinek viseléséhez.
  • A kezelést követő napokban a terület duzzadt lehet, amit jegeléssel lehet kompenzálni. Kérje ki a fogorvos tanácsát a műtéti seb utókezelését illetően.
  • Ha szükséges, fájdalomcsillapítással kivédhetőek az otthoni kellemetlenségek.
  • Kerülendő az orrfújás és a tüsszentés, mivel ezek elmozdíthatják helyéről a csontpótló anyagot, felszakíthatják a sebet.
  • Ne hanyagolja el a kontrollvizsgálatot, mert az érintett terület ellenőrzésével idejében felismerhetőek az esetleges gyulladásos folyamatok, a sebfertőződés és egyéb komplikációk.


Esztétikai beavatkozások – arcüregemelés. Az esztétikai fogászati eljárások közül az egyik legfantasztikusabb az arcüreg emelés, mely súlyos esetekben is segít a tökéletes mosoly kialakításában. Néhány további érdekes téma pácienseink számára: esztétikai beavatkozások ára, fogorvos Budapest, fogászat a 13. kerületben, fogászati kezelés ára Budapest, 13. kerület esztétikai fogászat.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!