Bölcsességfog eltávolítás árak 2023

Szerző: | Fogorvos válaszol, fogorvosi tanácsok

Mely dolgok befolyásolják a bölcsességfog eltávolítás árát? Mire érdemes figyelni? Tudja meg a következő cikkünkből!

A bölcsességfog 18 és 25 éves kor között utolsóként előtörő, leghátsó, harmadik nagyőrlő tulajdonképpen, a fogsor zárásaként helyezkedik el az alsó és a felső állkapocsban. Ma már funkcióját veszítette, mivel nincs már szükség akkora mennyiségű őrlésre az ételeink elfogyasztásához, hogy három nagyőrlő munkáját kihasználjuk.

Ráadásul gyakran okoz kellemetlenségeket, fájdalmat, ezért sokszor már megelőzésképpen, vagy a megjelenő problémák kezdetekor azonnal érdemes eltávolítani. Ha pedig rendszeres gondokat, gyulladást, fájdalmat okoz, nem fér el az fogsor tőle, torlódik, nem tud kibújni rendesen, rossz irányba nő, nem teszi lehetővé az elhelyezkedése a fogszabályozást, akkor mindenképpen ki kell húzni.

Még több gyakori kérdést dolgoz fel az alábbi cikkünk ->: Bölcsességfog műtét miatti gyakori kérdések

Bölcsességfog eltávolításának ára

A bölcsességfog eltávolításának ára sokféle tényezőből tevődik össze, így csak egy körülbelüli, becsült kalkuláció lehetséges röntgen, CT és megelőző konzultáció hiányában. A megbeszélés és kezelési terv felállítása után lehet többet tudni a bölcsességfog szájsebészeti beavatkozásról és annak pontos áráról.

Ezek a dolgok befolyásolják a bölcsességfog eltávolítás árát

A pontos ár meghatározásához tudni kell, hogy alsó vagy felső bölcsességfog kerül kivételre, mivel mindkettőnél másra kell figyelni, más eszközökre lehet szükség. Egy CT vagy fogröntgen után pontosabban meghatározható, hogy mennyire mély feltárásra van szükség. Az is befolyásoló tényező az árnál, hogy a bölcsességfognak milyen a gyökere, mennyire szerteágazó és milyen mélyen helyezkedik el. Az is megdobhatja a költségeket, ha Cone Beam CT (CBCT) készítése szükséges, ami egy speciális, háromdimenziós digitális röntgenleképezési módszer, mely rendkívül alacsony sugárdózis mellett a csontszerkezet és a fogak pontos leképezésére alkalmas.

A bölcsességfog eltávolítás általános lépéseit az alábbi cikkünk dolgozza fel ->:A bölcsességfog húzás vagy eltávolítás általános bemutatása

Fontos tudni a díjszabásnál, hogy csontpótlásra szükséges van-e. Erre azért lehet szükség, hogy kellő magasságú és szélességű csontállományt hozzunk létre, pótoljuk a hiányt és az arc, a mosoly a régi legyen, illetve egy esetleges implantátum behelyezésekor is szükség lehet rá.

Másik fontos szempont, hogy egyszerű, helyi érzéstelenítésre készülünk, vagy éber szedációban, esetleg mélyaltatással készül a műtét. Szájsebészeti bölcsességfog eltávolítás ár megnövekedhet ezektől függően, mert bizonyos esetekben indokolt és szükséges a fogászati kezelést altatásban elvégezni. 

Tehát a bölcsességfog műtét ára nagyban függ attól, hogy feltárásos nagyműtét, rutin szájsebészeti eljárással készül-e, mennyire komplikált, milyen más beavatkozásokra van még szükség. De érdemes a legalaposabb, legfelkészültebb szájsebészt választani, ahol minőségi szolgáltatást kap az ember és modern, fájdalommentes technológiát használnak. Így biztos, hogy elkerüljük a legkellemetlenebb fogászati panaszokat a bölcsességfog eltávolítás után, mindenféle szövődmény nélkül.

Goldendent! Prémium minőség, kedvező áron: Fogászati kezelés árak 2023

Címkék:
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!