Alternatív fogászati kezelések

Szerző: | Fogászati szakmai kérdések

Holisztikus szemlélet a fogászatban Napjainkban, a fogászatban csakúgy, mint a hagyományos orvoslás különböző területein, megjelent az igény a kiegészítő alternatív kezelések iránt. A hagyományoshoz képest átfogóbb kezeléstípusok, mint a holisztikus, vagy a biológiai gyógyászat, ezáltal a fogászat is a test-lélek-szellem hármasságára, mint egység fókuszálnak, és a testet, mint egészet figyelembe véve gyógyítják a kóros folyamatokat. […]

Holisztikus szemlélet a fogászatban

Napjainkban, a fogászatban csakúgy, mint a hagyományos orvoslás különböző területein, megjelent az igény a kiegészítő alternatív kezelések iránt. A hagyományoshoz képest átfogóbb kezeléstípusok, mint a holisztikus, vagy a biológiai gyógyászat, ezáltal a fogászat is a test-lélek-szellem hármasságára, mint egység fókuszálnak, és a testet, mint egészet figyelembe véve gyógyítják a kóros folyamatokat. A testi tünetek, betegségek megjelenésekor ez a komplementer szemlélet úgy véli, hogy az egész ember, tehát a lelki egészség, a megbomlott érzelmi harmónia is kezelendő, nemcsak a résztünetek gyógyításának kell történnie.

Mi az alapvető különbség a hagyományos és az alternatív kezelés között?

A hagyományos fogorvoslás mindig az adott problémás fogat kezeli, és a tünetek megszüntetését célozza. Ezzel ellentétben, vagy kiegészítvén azt, a biológiai, vagy egyéb alternatív fogászat a szervezetet, a testi folyamatokat, mint egymással szoros kapcsolatban levőket vizsgálja, és gyógyítja. A kezelés célja nem pusztán a „meghibásodott” fog, vagy fogászati panasz azonnali kiiktatása, esztétikai szempontok kielégítése, hanem a panaszt kiváltó ok felderítése, annak teljeskörű megoldása, a testi-lelki-szellemi harmónia visszaállítása a lehető legkevesebb fizikai kár, trauma okozásával. Az eredményes kezelés időnként hosszú ideig elhúzódhat, türelmet, empátiát igényel mind a páciens, mind a szakemberek részéről.

Mire alapozzák a szakemberek a holisztikus szemlélet szükségességét?

Fogászati kezelés közben

Talán sokaknak nincsenek alapos ismeretei arról, hogy szervezetünknek úgynevezett energiapályái vannak (meridiánok), melyek lefutása a fogakon keresztül található. Minden foghoz tartozik egy, az adott meridiánon elhelyezkedő szerv, belső elválasztású mirigy, ízület, sőt, érzés, érzelem, melyek egységet képeznek, és kölcsönhatásban állnak egymással. Amikor ennek az egységnek valamelyik része sérül, annak gyengesége kihat a másik, hozzá kötődő elem működésére. A holisztikus látásmód szerint a betegségeknek nem csak testi, de ehhez köthető lelki és szellemi oka is van, így érthetően nem várható teljes gyógyulás addig, míg a gyógyítás csak az egyik vagy másik egységgel törődik.

Régebben a fogászattól azt várták, hogy a lehető legegyszerűbben és gyorsabban szüntesse meg a panaszt kiváltó problémát, akár a fog elvesztése árán is. Manapság, az egészségtudat kialakulásával a páciensek kíváncsiak arra is, hogy a szájba, ezáltal testbe bekerülő anyagok (tömések, pótlások, stb) ott milyen energetikai változást idézhetnek elő. Napjainkra így megváltozott a modern fogászati kezelésekkel szembeni elvárás. Milyen új célokat fogalmazott meg tehát a holisztikus fogászat? Nézzük a legfontosabbakat, a teljesség igénye nélkül:

  • olyan fogászati ellátást adni, mely csak minimálisan, vagy egyáltalán nem zavarja meg a szervezet fentebb említett egységét
  • a XXI. század esztétikai igényeit úgy kielégíteni, hogy a megfelelő fogászati anyagok felhasználása ne okozhasson egészségi problémát, diszharmóniát
  • a fogászati problémák hátterében megbújó egyéb okokat, lelki problémákat felderíteni, önszabályozó mechanizmusok támogatásával megoldást találni a kiváltó azokra.

A biológiai, holisztikus megközelítés szerint tehát a fogorvos szintetizálja az információkat és a betegségeket az összefüggéseken át keresve diagnosztizálja. Ezzel a komplex szemlélettel nem csupán feltárhatóak a fogágy, és az egyéb állkapocsízületi, sokszor krónikus betegségek okai, hanem eredményes kezelés biztosítható azáltal, hogy a páciensek megértik a tüneteik okát és a saját felelősségüket felismerve, hatékonyan közreműködnek a gyógyulásukban.


Alternatív, egyedi é új fogászati kezelések. A holisztikus vagy biológiai szemlélet a fogászatban, az alternatív fogorvosi beavatkozások alkalmazását jelenti, melyet a budapesti klinikán is előszeretettel alkalmaznak a szakemberek. Néhány témaötlet, mely olvasásával közelebb kerülhetsz szakmánkhoz: szakmai kérdések irodalma, alternatív kezelés Budapesten, fogászat a 13. kerületben, fogorvos Budapest.

Golden Dent Fogászat

A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Pácienseink mondták…

Dóri Padla
Dóri Padla
2023-11-22
Nagyon kedvesek es profik voltak, jó tanácsokat is kaptam, köszönöm a segítséget!
Boglarka Szabo
Boglarka Szabo
2023-11-17
Minden rendben ment. A recepciósok kedvesek, a doktornő nagyon felkészült volt. Árban jók voltak. Egyedül a bejárati ajtót alig tudtam kinyitni, annyira be van szorulva, de biztos én benaztam, jot nevettünk a recepciosokkal. 😂
Tamás D
Tamás D
2023-11-12
Elégedett voltam.
Ferenc Mészáros
Ferenc Mészáros
2023-11-07
Tágas, világos fogadó tér, Kényelmes ülő garnitúrák a várakozás idejére, Szívélyes fogadtatás és kommunikáció a recepción, Barátságos invitálás a rendelőbe, Profi szakorvos, derüs és precíz kezelés, Kiváló minőségű helyreállítás, Időtálló megoldás.
Orsolya gróf
Orsolya gróf
2023-11-06
Nagyon kedves és barátságos ellátás volt, mindenkinek ajánlom!
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!