Lépésről lépésre bemutatjuk egy általános fogbeültetés menetét. Tudja meg a legjellemzőbb lépéseket cikkünkből.

A fogbeültetés egy egyfázisú, vagy többfázisú beavatkozás aminek során egy hiányzó fogat, vagy akár egy egész fogsort is pótolni tudunk. Mivel igen sokféle típus és beültetési mód is létezik, ezért itt csak általánosságban mutatjuk be a legjellemzőbb lépéseket. Mindről elmondható, hogy egy titánium műgyökér csavarra helyezett felépítmény fogja a beültetett műfogat vagy fogsort alkotni, melyet különböző fázisokban, és a gyógyulási szakaszok kivárásával ültetnek be.

1. A megelőző lépések

Minden fogbeültetés beavatkozást megelőz egy orvosi konzultáció, amelynek során részletes képet kell kapnunk a beültetés menetéről, a lehetséges felépítmény típusokról, a beavatkozás várható hosszáról és egy részletes árajánlatot is ezek ismeretében kell kézhez kapnunk.

Amennyiben a panorámaröntgen és a CT felvételek alapján az orvos úgy ítéli meg, hogy nincs elegendő csontállomány, akkor ebben a szakaszban lehet az előzetes csontpótlásról is dönteni. Egyéb lehetséges kezelések amelyek megelőzhetik a fogbeültetést még a Sinus Lift (arcüregemelés), illetve a foghúzás is. Minden egyéb egészségügyi tényezőt is ilyenkor kell figyelembe venni, úgy mint az allergia, a cukorbetegség, vagy az erős dohányzás. Ezek a tényezők befolyásolhatják a beültetés sikerességét.

beszélgetés a fogorvossal

2. A konzultáció után

A végleges árajánlat kézhezvétele és elfogadása után elkezdődhetnek azok az előzetes kezelések amikre még szükség lehet mielőtt megtörténhet a tényleges fogbeültetési procedúra. Amennyiben csontbeültetésre vagy egyéb műtétre volt szükség akkor ki kell várni ezek után a gyógyulási időt mielőtt az implantálás elkezdődhet.

3. A csavar beültetése

A titánium műgyökér csavar beültetésével kezdődik el a tényleges fogbeültetés. Amennyiben csak kisebb csontpótlásra van szükség, akkor lehetséges, hogy az egyszerre történjen meg a csavar beültetésével.

A legtöbbször helyi érzéstelenítéssel végzett -(hacsak a páciens külön altatást nem kér, vagy az valamiért nem indokolt orvosilag) – beavatkozás során metszést ejtenek a fogínyen amibe aztán belekerül a csavar alakú műgyökér, ami majd a felépítményt fogja tartani. Amennyiben ideiglenes koronát is szeretne a páciens akkor először az kerül majd a zárócsavarra. Amint ezek kialakításra kerültek, meg kell várni amíg a műgyökér becsontosodik, ennek gyógyulási ideje lehet három-hat hónap között is.

4. A gyógyulási szakasz

Ha minden jól megy, három-hat hónapon belül a titánium műgyökér csavar teljesen becsontosodik és megkezdődhet a felépítmény behelyezése. A zárócsavar és az ideiglenes korona eltávolítása után megkezdődhet az ínyformázás. A gyógyulás alatt nagyon fontos, hogy megfelelő higiéniával és a terület kímélésével elkerüljük a gyulladás és a fertőzés veszélyét.

5. Ínyformázás

Mielőtt a felépítmény behelyezhető, a jó esztétikai eredmény elérése érdekében fontos a az íny és a környező fogak területének a megfelelő kialakítása, amely a gondosan megtervezett lenyomatvételhez és a fogbeültetés sikerességéhez is hozzájárul, illetve a későbbiekben ettől függ a végleges protézis kinézetének a kialakítása is.

Rögzített híd készítése
Rögzített híd készítése

6. Lenyomatvétel

A gondos tervezés elengedhetetlen a sikeres beültetéshez. A részletes lenyomatvétel után készülhet majd el a fogtechnikai laborban a végleges fogpótlás. Ez a szakasz az összes többi sikerességét is meghatározza, hiszen a rosszul megtervezett és kivitelezett protézis sok problémát okozhat a későbbiekben. Ezért nagyon fontos, hogy csak olyan helyen végeztessünk beültetést, ahol megvan minden modern képalkotási és fogtechnikai berendezés.

7. A korona kialakítása

A végleges korona az ideiglenes eltávolítása után, körültekintő tervezés és kialakítás után lesz beültetve, majd az igazítás és a kontroll után a beültetés befejezettnek tekinthető. Leggyakrabban cirkónium korona kerül behelyezésre, amely különösen a frontfogakra nagyon népszerű. A koronára kerülő bevonat is különböző lehet, de mindről elmondható, hogy porózus kialakításuk lehetővé teszi a jobb becsontosodást.

8. Utógondozás

Ha minden rendben lezajlik a fogbeültetés során, akkor is fontos, hogy legalább évente kontrollra menjünk. Az is elengedhetetlen, hogy betartsuk a megfelelő szájhigiéniai előírásokat, hogy elkerülhessük a későbbi komplikációkat, illetve megelőzzük a gyulladás kialakulását.

Jelentkezzen Ön is implantációs konzultációra még ma a

 Golden Dent fogászaton Budapesten vagy kérjen konzultációt telefonon!

Tekintse meg jelenlegi fogpótlási  akcióinkat itt.

Golden Dent Fogászat
A szerzőről: Golden Dent Fogászat

A Golden Dent fogászati kezelései kockázatmentesek. Orvosaink, specialistáink szaktudása és felkészültsége maximális, ezért minden általunk végzett kezelésre teljeskörű garanciát vállalunk. Orvosaink egytől egyik szakterületük specialistái. Nálunk végre elfelejtheti a szorongást a fogorvosi székben! Szakértői csapatunk fájdalommentesen és a lehető leggyorsabb úton szünteti meg fogászati panaszait.
Nálunk nem kell rendelőről rendelőre járnia. Rendelőnkben több szakterület összehangolt munkájával, magas szinten tervezett kezelések segítségével meg tudjuk oldani a legkényesebb fogászati problémákat is.

Címkék:

Pácienseink mondták…

Nagy Pál
Nagy Pál
2024-02-27
Kiváló fogadtatás, udvariasság, látható szakértelem, szép és rendezett környezet, elfogadható ár Kommunikatív fogorvos, udvarias, segítőkész személyzet. A jövőben őket fogom választani.
Fruzsina Süveges
Fruzsina Süveges
2024-02-24
Sürgős ellátásra volt szükségem, egy órán belül el is láttak! profi csapat, kellemes környezet! köszönöm mégegyszer!
Wyman Bill
Wyman Bill
2024-02-22
Nagyon szakszerű munkát, és kedves, türelmes hozzáállást tapasztaltunk.
ElekIldi “Soma”
ElekIldi “Soma”
2024-02-19
Profi, gyors és fájdalommentes kezelést kaptam. Mindenkinek ajánlom.
GoldenDent
GoldenDent Budapest

Ne hagyja ki aktuális árkedvezményeinket!

Akció

Professzionális fogfehérítés akció április 30-ig!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Air-Brush sópolírozással és hatékony, kíméletes fogfehérítéssel most óriási kedvezménnyel 84.900 Ft helyett csak 39.900 Ft

Látványos fogfehérítés azonnal mindössze 1 óra alatt! Kíméletes, professzionális fogfehérítő csomag, mely nem roncsolja a fogzománcot. A kezelés végeztével fogai akár 6-7 árnyalatot is világosodni fognak.

Akció

Most 30%-os fogbeültetés akció április 30-ig!

Alpha Bio és Nobel Biocare prémium minőségű implantátumainkra beültetéssel 30% kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli! Az akció részleteiről érdeklődjön rendelőnkben.

Alpha BIo és Nobel Biocare implantátumok élethosszig tartó garanciával, beültetéssel most 30%-al olcsóbban elérhetők a Golden Dentben. Legyen szó egy vagy több fog pótlásáról, ezen implantátumok segítségével visszanyerheti fiatalos mosolyát. Rendelje meg még ma!

Akció

Fogszabályozás akciónk még elérhető április 30-ig!

Esztétikus fogszabályozó és fém készülékeinkre részletfizetési kedvezményt biztosítunk, ha Április 15-ig megrendeli. Jelentkezzen ingyenes konzultációra és tudja meg, melyik készülék a legideálisabb Önnek.

A technika fejlődésével olyan korszerű és láthatatlan készülékek jelentek meg, melyek mára már sokkal esztétikusabbá, szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozást. Rövid kezelési idő alatt látványos eredmény a Golden Dentben. Rendelje meg még ma!